Street Food: H νέα σειρά του Netflix από τον δημιουργό του Chef's Table

Ένα γοητευτικό ταξίδι από τους πάγκους της Σιγκαπούρης μέχρι τις καντίνες της Ινδίας.

Γράφει: Γιώργος Ρομπόλας 26 Μαρτίου 2019

Το μάλλον καλύτερο και σίγουρα πιο καλογυρισμένο food show του κόσμου αποκτά ένα δίδυμο αδερφάκι που θα ασχολείται αποκλειστικά με το φαγητό του δρόμου. Αν το Chef's Table του Netflix υπήρξε το μέσο για να γνωρίσεις από κοντά τη μυστική ζωή των πλέον πρωτοπόρων σεφ του πλανήτη, το Street Food θα σε ταξιδέψει στους δρόμους της Ασίας, εκεί όπου το φαγητό του δρόμου είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα γρήγορο snack. Πίσω από τη νέα παραγωγή της αμερικανικής πλατφόρμας βρίσκουμε αρκετά μέλη της ομάδας που έκανε το Chef's Table πραγματικότητα και -κυρίως- τον David Gelb, τον άνθρωπο δηλαδή που υπήρξε ο ιθύνων νους πίσω από αυτό. Όπως γράφει χαρακτηριστικά στο Twitter, είναι πολύ περήφανος για το καινούργιο show, το οποίο παρομοιάζει με ερωτική σχέση.

Το Street Food θα κάνει πρεμιέρα στις 26 Απριλίου. Ξέχνα, λοιπόν, τις πεντακάθαρες κουζίνες με τα υπερσύγχρονα μηχανήματα και την στρατιωτική πειθαρχία, αφού η νέα σειρά θα ακολουθήσει εννιά σεφ από εννιά ασιατικές χώρες, πραγματοποιώντας -για να χρησιμοποιήσουμε τα ίδια τα λόγια της πλατφόρμας- ένα ταξίδι "από τους πάγκους της Σιγκαπούρης μέχρι τα κάρα με φαγητό της Ινδίας, με σκοπό να αφηγηθεί τις μικρές ιστορίες επιμονής και ντόπιας κουλτούρας που δίνουν ζωή στην κουζίνα της κάθε χώρας".

Street Food: H νέα σειρά του Netflix από τον δημιουργό του Chef's Table

Ήδη από την έκτη σεζόν του Chef's Table, η οποία πρόσφατα έκανε πρεμιέρα στο Netflix, είχαμε παρατηρήσει μία τάση προς την κουζίνα της Ανατολής. Το επεισόδιο για την απίστευτη ιστορία της Ινδής σεφ, Asma Khan -από πλούσιο αγοροκόριτσο, σε κατ' οίκον μαγείρισσα και μετανάστρια κι από εκεί στην γαστρονομική κορυφή του Λονδίνου- αποτελεί την καλύτερη πρόγευση για του τι πρόκειται να δούμε στο Street Food.

Street Food Netflix

Τέλος, κι επειδή ήδη έχει ξεκινήσει το promotion για το νέο food show, δόθηκε στη δημοσιότητα η πρώτη φωτογραφία: πρόκειται για τον Ταϊλανδό σεφ, Jay Fai ή αλλιώς τον πρώτο άνθρωπο της χώρας που κατάφερε να πάρει αστέρι Michelin διατηρώντας απλά μία μικροσκοπική καντίνα. Σήμερα, όμως, ο κόσμος περιμένει μέχρι και δύο ολόκληρες ώρες για να βρει μία από τις 12 θέσεις στο μαγαζί του, έτσι ώστε να δοκιμάσει το khai jeaw po (ομελέτα με καβούρι) και το poo phad phong karee (σοταρισμένο καβούρι σε κάρυ), τα πιάτα δηλαδή στα οποία ειδικεύεται.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Tv

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Πρώτο trailer για την 3η σεζόν του Stranger Things

Τα σχολεία έκλεισαν, οι πισίνες άνοιξαν. Καλώς ήρθατε στο καλοκαίρι του ’85 στο Χόκινς.

Οι πιο σκληρές σκηνές του Game of Thrones

Όπως τις ψήφισαν οι αναγνώστες του ισπανικού Esquire σε ηλεκτρονικό γκάλοπ.