25 θάνατοι που συγκλόνισαν το Game of Thrones

Κανείς δεν θα είναι ποτέ ασφαλής από την πένα του George R.R. Martin.

Σε όλες τις μυθολογίες οι θεοί που καταπιάνονται με τον θάνατο παρουσιάζονται ως σκοτεινά, υποχθόνια κι αγέλαστα πλάσματα. Αυτά συμβαίνουν στη Γη, διότι στις μακρινές ηπείρους του Essos και του Westeros ο θεός του θανάτου είναι ένας τροφαντός 70χρονος με καπέλο ναυτικού, απεριποίητα γένια, μοχθηρό γελάκι και την περίεργη συνήθεια να παίζει με μεσαιωνικές μινιατούρες και στρατιωτάκια παρά την ηλικία του. Ο George R. R. Martin δεν μάσησε ποτέ τα λόγια του ούτε έβαλε φρένο στις δολοφονικές του ορέξεις. Ήδη από πολύ νωρίς στο Game of Thrones (τόσο στο βιβλίο, όσο και τη σειρά) οι fans έρχονταν αντιμέτωποι με μία φριχτή αλήθεια: φρόντισε να μη συνδεθείς πολύ με κάποιον χαρακτήρα γιατί δεν είναι καθόλου απίθανο να πεθάνει με δεκάδες διαφορετικούς -και πολύ συχνά φρικιαστικούς- τρόπους.

Μερικές ώρες πριν τη μεγάλη πρεμιέρα του όγδοου και τελευταίου κύκλου της πιο επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς όλων των εποχών, ας θυμηθούμε εκείνους του θανάτους που έμειναν πιο βαθιά χαραγμένοι στη μνήμη μας.

Ros 

Το να πεθαίνεις δεμένος και χτυπημένος με βέλος από βαλλίστρα επειδή ένα κακομαθημένο παιδάκι σε έβαλε στόχο, είναι ένας θάνατος που δεν αξίζει σε κανέναν.

Lord Commander Mormont

Ένα δάκρυ κύλησε στη θέα της ανταρσίας που οδήγησε τον αξιολάτρευτο διοικητή της Night’s Watch στον παγωμένο τάφο του πέρα από το Τείχος.

Lysa Arryn

Η δεύτερη πιο σοκαριστική στιγμή που προσέφερε ο χαρακτήρας στη σειρά. Η πρώτη; Ο θηλασμός του σχεδόν εφήβου γιου της.

Ellaria & Tyene Sand

"Μητέρα, κόρη, αργός βασανιστικός θάνατος από δηλητήριο καθώς η μία κοιτά την άλλη αβοήθητη". Λογικά αυτό πρέπει να είχε σημειώσει η Cersei Lannister στο playbook με βασανιστήρια και ραδιουργίες που κρατά.

Renly Baratheon

Κανείς δεν είναι ασφαλής από τη μαύρη μαγεία της Melisandre, ούτε καν ένας ανερχόμενος βασιλιάς.

Ser Barristan Selmy

Ο μόνος ίσως πραγματικός ιππότης της σειράς βρήκε έναν γενναίο θάνατο.

Ramsey Bolton

"Μάχαιραν έδωκες, μάχαιραν θα λάβεις" λέει η Παλαιά Διαθήκη. Ένα ρητό που ταιριάζει γάντι στο ανθρώπινο τέρας που έγινε κυριολεκτικά τροφή για τα σκυλιά του.

Stannis Baratheon

Ο τρόπος που ο πιο σκληρόπετσος από τους διεκδικητές του Σιδερένιου Θρόνου βρήκε τον θάνατο ήταν μία βουτιά από τον θρίαμβο στην πανωλεθρία.

Shae

Κανείς πιο αχάριστος από του ευεργετηθέντος. Η εκδίκηση, όμως, όσο κι αν πόνεσε τον Tyrion, είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο.

Myrcella Baratheon

Ο ορισμός της παράπλευρης απώλειας. Μία κοπελίτσα (και το τρίτο παιδί των Jaime-Cersey) που δεν έφταιξε πραγματικά σε τίποτα.

Viserys Targaryen

Η σκηνή θα μπορούσε να είναι –ή μάλλον είναι- βγαλμένη από μεσαιωνικό εγχειρίδιο βασανιστηρίων για το πώς τιμωρείται σωστά η απληστία.

Petyr "Littlefinger" Baelish

Εκείνο που τρομάζει περισσότερο από την κατά τα άλλα δίκαιη δολοφονία του "Μικροδάχτυλου", είναι τόσο πόσο χαμηλά πέφτει λίγο πριν πεθάνει.

Tommen Baratheon

Απελπισία, ένα συναίσθημα που περιγράφηκε με τον καλύτερο τρόπο όταν ο μικρός βασιλιάς βούτηξε στο κενό λες και πέφτει σε πισίνα.

Tywin Lannister

"Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο αρ.2" από τον Tyrion.

Η έκρηξη στο Sept του Baelor

Ένα εκκωφαντικό "μπαμ" που έστειλε πολλούς κομβικούς χαρακτήρες στα θυμαράκια κι έκανε τη Cersei να γελά σατανικά.

Khal Drogo

Κάποτε μεγαλύτερος στρατηλάτης όλων των εποχών στη Γη, ο Genghis Khan, σκοτώθηκε πέφτοντάς από το άλογό του. Αντίστοιχα, στο μακρινό Essos, κανείς δεν περίμενε ποτέ πως ο αρχηγός των Dothraki θα πεθάνει άρρωστος και με χαμένα τα λογικά του.

Joffrey Baratheon

Συγγνώμη, αλλά κανένας θεατής του πλανήτη δεν λυπήθηκε με αυτό.

Jon Snow

Έστω και προσωρινά, η δολοφονία του μπάσταρδου Stark ήταν ένα μαχαίρι στην καρδιά μας.

Catelyn Stark

Το μαχαίρι κι ο θάνατος δεν κάνουν τίποτα στην Catelyn Stark, μπροστά στη δολοφονία του παιδιού της που της σκίζει την ψυχή στα δύο.

Oberyn Martell

Μία λεπτή κόκκινη γραμμή χωρίζει τη νίκη από την ήττα, τη ζωή από τον θάνατο. 

Shireen Baratheon

Ανθρωποθυσία με θύμα ένα άρρωστο κοριτσάκι; Αγαπητέ κ. Martin, αλήθεια τώρα;

Ygritte

Τελικά, είχε δίκιο: "You know nothing (about love) Jon Snow".

Hodor

Hodor. HODOR. HO-DOR. HOLD THE DOOR!

Robb Stark

Του έστησαν ενέδρα σε γάμο. Τον σκότωσαν, εκείνον, τη μητέρα του, τη γυναίκα και το αγέννητο παιδί του. Στο τέλος έραψαν το κεφάλι του ανταρόλυκου πάνω στο ακέφαλο κορμί του.

Ned Stark

To νο.1 της λίστας σηκώνει πολύ κουβέντα. Αν, όμως, το σκεφτείς πιο προσεκτικά: αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που κατάλαβες πως ο George R.R. Martin δεν αστειεύεται;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.