Ο Kit Harington και η ζωή μετά το Game of Thrones

Πίσω από τα άγρια γένια του Jon Snow και τον σκληρό ρομαντικό του Game of Thrones κρύβεται ένας πραγματικός Βρετανός τζέντλεμαν.

Esquire Team
Γράφει: Πωλίνα Φράγκου 26 Δεκεμβρίου 2022

Όταν μιλάς για τον Kit Harington, δεν μπορεί παρά να σκεφτείς τον Jon Snow από το Game of Thrones, τον ήρωα που τον έκανε διάσημο. Ο ένας όμως δεν ταυτίζεται με τον άλλο και ο Kit διαβεβαιώνει ότι, όταν σβήνουν οι προβολείς του στούντιο, ο χαρακτήρας δεν τον ακολουθεί στο σπίτι. Χάρη στη σειρά, ο Kit Harington που κλείνει σήμερα τα 36 έγινε γρήγορα παγκόσμιος σταρ κερδίζοντας μάλιστα αρκετές διακρίσεις, όπως Ηθοποιός της Χρονιάς 2012 στα Young Hollywood Awards, αλλά και άλλες πολλές διεθνείς διακρίσεις και περισσότερες άκαρπες υποψηφιότητες.

Ο Kit Harington και η ζωή μετά το Game of ThronesΩς συνεπακόλουθο ξεκίνησαν συνεργασίες με μεγάλους οίκους μόδας, σημαντικούς σκηνοθέτες, λονδρέζικες θεατρικές σκηνές και η αναγόρευσή του σε πρόσωπο του αρώματος The One for Men του οίκου Dolce & Gabbana. Ανάμεσα σε όλη αυτή την καταιγιστική αλληλουχία ο Kit Harington βρήκε χρόνο να ερωτευτεί την ηθοποιό Rose Leslie, με την οποία γνωρίστηκαν το 2011 στο σετ του Game of Thrones. Αλλά ας κάνουμε μια μικρή αναδρομή για να γνωρίσουμε καλύτερα τον Kit Harington.

Γεννήθηκε το 1986 και είναι γιος ενός βιβλιοπώλη και μιας δραματουργού, ευγενικής καταγωγής (χωρίς ο ίδιος πάντως να το διαδίδει) από μεριάς του πατέρα του – ο Sir David Harington είναι 15ος βαρονέτος, τίτλος που θα μεταφερθεί στον Kit ώστε να συνεχιστεί η βαρονία των Harington. Σπούδασε στην Κεντρική Σχολή Ομιλίας και Δράματος στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Μόλις πήρε το πτυχίο του το 2008, πέρασε από μια οντισιόν για το χαρακτήρα του Jon Snow, τον νόθο γιο του λόρδου Eddard Stark. Όταν γυρίστηκε ο "πιλότος", ο Harington άφησε τα μαλλιά και τα γένια του να μεγαλώσουν προκειμένου να δείχνει πιο "βρόμικος" και ζωώδης.

Βασισμένο στη μυθοπλασία του George R.R. Martin, το Game of Thrones έκανε πρεμιέρα το 2011 και γνώρισε άμεσα την αποδοχή του τηλεοπτικού κοινού. Το 2015 ο χαρακτήρας που υποδυόταν ο Harington πέθανε καταπλήσσοντας τους fans της σειράς και επανήλθε το 2016, χρονιά κατά την οποία ο Harington κέρδισε την πρώτη του υποψηφιότητα για Emmy. 

ΚΙΤ ΧΑΡΙΝΓΚΤΟΝ

Για τον Βρετανό ηθοποιό ήρθε η ώρα για καινούρια σχέδια. Ο Harington παραμένει απλός άνθρωπος, παρότι ακτινοβολεί τη φινέτσα παλιότερων εποχών. Η φωνή του είναι ήρεμη, αλλά αποφασιστική, ενώ οι τρόποι του παραπέμπουν σε έναν αυθεντικό Βρετανό τζέντλεμαν.

ΚΙΤ ΧΑΡΙΝΓΚΤΟΝ

Η συνέντευξη που έδωσε το 2019 στο ιταλικό Esquire

Πού τελειώνει ο Jon Snow και πού ξεκινά ο Kit Harington;

Δεν αισθάνθηκα ποτέ πως έχω γίνει ο Jon Snow. Υπάρχει μια σαφής διαχωριστική γραμμή, αλλά προφανώς υπάρχουν και ομοιότητες. Ο Jon είναι καλή ψυχή και ευγενές πνεύμα και ουσιαστικά επιδιώκει την ισορροπία και την ηρεμία, όπως άλλωστε κι εγώ. Όμως, όταν υποδύεσαι ένα χαρακτήρα για εννέα έτη, πρέπει να σιγουρευτείς ότι δεν έχεις "κολλήσει".

Εσύ κι αυτός ερωτευτήκατε την ίδια γυναίκα. Πώς συνέβη; 

Την περίοδο που περάσαμε τρεις εβδομάδες γυρισμάτων στην Ισλανδία, όταν φιλμάραμε το 2ο κύκλο της σειράς, ο Jon έχασε τη φήμη του σκληρού άντρα και ερωτεύτηκε την Ygritte (την υποδύεται η Rose Leslie, που ο Harington παντρεύτηκε τον Ιούνιο του 2018). Το ίδιο συνέβη και σ’ εμένα. Το βόρειο σέλας έκανε τα υπόλοιπα...

Ήθελες πάντοτε να γίνεις ηθοποιός;

Για να πω την αλήθεια, ήθελα να γίνω δημοσιογράφος. Θεωρούσα την ηθοποιία περισσότερο χόμπι. Με ενθουσίαζαν οι πολεμικοί ανταποκριτές. Ο αγαπημένος μου ήταν ένας Βρετανός ρεπόρτερ στις ειδήσεις του Channel 4, ο οποίος –πώς τα φέρνει η ζωή–ονομαζόταν Jon Snow. Ήθελα να του μοιάσω, αλλά έγινα ένας Jon Snow με σπαθί αντί για μικρόφωνο. Οι παραγωγοί διέκριναν κάτι σ’ εμένα κι εγώ συνειδητοποίησα πως η δράση είναι ηλεκτριστική.

Ποια είναι η σχέση σου με τη μόδα;

Πολύ καλή θα έλεγα. Μου αρέσει οτιδήποτε κλασικό. Μου αρέσει το μαύρο να σπάει με χρωματιστές νότες και κάποια γνήσια αξεσουάρ. Μου αρέσει το επίσημο ντύσιμο και η προσοχή στη λεπτομέρεια. Λένε ότι η μόδα περνάει και το στυλ μένει. Με αντιπροσωπεύει κι εμένα.

Σε απασχολεί που μεγαλώνεις;

Όχι, καθόλου. Το βλέπω ως μια φυσική διαδικασία και φορέα εμπειριών. Μου αρέσουν οι ρυτίδες τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες. Είναι ενδείξεις του πού βρίσκονται στη ζωή.

ΚΙΤ ΧΑΡΙΝΓΚΤΟΝ

Ας μιλήσουμε για αρώματα. Ποια είναι τα κυριότερα στοιχεία που σου αρέσουν σε ένα άρωμα;

Το αντρικό άρωμα είναι κάτι που πρέπει να ζει στα ρούχα και σ’ εσένα όλη μέρα, κάτι που να μιλάει για σένα, αλλά να μη γίνει εσύ. Δεν πρέπει να σε υπερκαλύπτει. Το καλύτερο χαρακτηριστικό ενός αρώματος είναι να αναπαράγει την εικόνα σου – η μυρωδιά πρέπει να ξυπνάει αναμνήσεις στις αισθήσεις.

Είμαι πεπεισμένος ότι δεν μπορείς να επιλέξεις ένα και να το φοράς όλη σου τη ζωή. Περνάμε διάφορα στάδια κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Συνήθως κάνουμε κύκλους που ολοκληρώνονται κάθε επτά με δέκα χρόνια. Εγώ φορούσα το ίδιο άρωμα από τα 14 έως τα 21 μου χρόνια και ένα άλλο από τα 21 μέχρι τα 30. Το The One Grey των Dolce & Gabbana είναι το άρωμα που με αντιπροσωπεύει σήμερα. Το λατρεύω γιατί είναι ελαφρύ, φρέσκο και ταυτόχρονα ισχυρό. Μου αρέσουν τα απλά και εύκολα πράγματα.

Ταξιδεύεις πολύ λόγω δουλειάς. Έχεις κάτι που κουβαλάς μαζί σου για να αισθάνεσαι όπως στο σπίτι όπου κι αν βρεθείς;

Έχω συνεχώς μαζί μου μια μικρή πολική αρκούδα. Είναι ένα γούρι που αγόρασα στον Καναδά και με ακολουθεί παντού. Κάνει ένα δωμάτιο ξενοδοχείου διαφορετικό, προσθέτει ένα κομμάτι του σπιτιού.

ΚΙΤ ΧΑΡΙΝΓΚΤΟΝ

Μπορείς να μας μιλήσεις για την ταινία σου The Death and Life of John F. Donovan σε σκηνοθεσία του Xavier Dolan;

Είναι η ιστορία ενός σταρ της τηλεόρασης που είναι γκέι, χωρίς όμως να είναι γνωστό, και αλληλογραφεί με ένα θαυμαστή του στη Βρετανία, στον οποίο εμπιστεύεται όλους τους φόβους του. Η ταινία είναι σημαντική, γιατί νομίζω ότι ξεσκεπάζει το πέπλο με το οποίο ο κινηματογράφος είχε καλύψει ένα πραγματικό πρόβλημα που έχει με την αρρενωπότητα και την ομοφυλοφιλία.

Ήταν  πρόκληση για σένα να υποδυθείς έναν ομοφυλόφιλο;

Όχι, πραγματικά. Είμαι ηθοποιός κι αυτό είναι που κάνω. Μπορώ να υποδυθώ έναν ομοφυλόφιλο – τον σκληρό Jon Snow στο Game of Thrones ή τον Καουμπόι του μεσονυχτίου, δεν κάνω καμία διάκριση.

Πιστεύεις ότι υπάρχει πίεση σήμερα ως προς το ποια πρέπει να είναι η αρρενωπότητα;

Δίνεται σίγουρα πάρα πολλή έμφαση στο τι πρέπει να είναι ένας άντρας και στο τι όχι. Δεν πιστεύω ότι η ιδέα της αρρενωπότητας πρέπει να είναι μονόδρομη. Υπάρχει τόσο μεγάλη πίεση για το πώς είναι να είσαι άντρας σήμερα. Για μένα το μόνο πράγμα που πρέπει να κάνει ένας σύγχρονος άντρας είναι να είναι φεμινιστής.

Από: Esquire IT

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.