Το απροσποίητο coolness της Tina Fey

Η σπουδαία Αμερικανίδα κωμικός κλείνει σήμερα τα 53 της χρόνια. Γι' αυτούς τους λόγους την λατρεύουμε.

Η Elizabeth Stamatina Fey γεννήθηκε στις 18 Μαΐου του 1970 στο Άπερ Ντάρμπι της Πενσιλβανίας, μερικά χιλιόμετρα δυτικά από την Φιλαδέλφεια και 52 χρόνια μετά θεωρείται, όχι άδικα, ένα από τα μεγαλύτερα pop icons της εποχής μας. Αν, τώρα, αναρωτιέσαι για το ποια είναι η Tina Fey οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι η Αμερικανίδα κωμικός με τις ελληνικές ρίζες πατά στα χνάρια των Bill Murray και Christopher Walken καθώς έχει καταφέρει να γίνει συνώνυμη του coolness τα τελευταία χρόνια.

Η Tina Fey είναι όλα όσα θα θέλαμε να είμαστε στον υπερθετικό βαθμό. Είναι η βελτιωμένη εκδοχή του καλύτερού μας εαυτού. Ένα upgrade στα όνειρά μας. Έχει κερδίσει την αγάπη του κοινού, με τον ίδιο τρόπο που ο Bill Murray κέρδιζε τον παγκόσμιο σεβασμό 20 χρόνια πριν, την εποχή που ξεκινούσε τη συνεργασία του με τον Wes Anderson. Σε περίπτωση, λοιπόν, που δυσκολεύεσαι να πιστέψεις τη σύγκριση που κάνουμε, ακολουθούν μερικοί πολύ καλοί λόγοι για να αλλάξεις άποψη.

H Liz Lemon

Είναι η δημιουργός του 30 Rock, του σατυρικού sitcom που άλλαξε όλα τα δεδομένα στο είδος. Η Liz Lemon, ο εμβληματικός αυτός χαρακτήρας, είναι δικό της δημιούργημα. Υπό κανονικές συνθήκες δεν θα χρειαζόταν να πούμε τίποτα άλλο. Ας συνεχίσουμε όμως.

Οι δηλώσεις

Κάποτε είχε δηλώσει στο Esquire: "Η Tina Fey με εντυπωσιάζει συνεχώς. Και εγώ είμαι η Tina Fey". Από τα πιο ηχηρά mic drop που έχουμε διαβάσει σε συνέντευξη διάσημης ηθοποιού.

H πρωτοπορία

Είναι η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε τον ρόλο του βασικού σεναριογράφου στο Saturday Night Live, ύστερα μάλιστα από τρία χρόνια που δούλεψε ως μέλος της ομάδας. Οι εμπειρίες της στην θρυλική κωμική εκπομπή την οδήγησαν με μαθηματική ακρίβεια στην επιτυχία του 30 Rock.

Η Sarah Palin

Με κάποιον αδιανόητο τρόπο η Tina Fey μοιάζει πιο πραγματική ως Sarah Palin από ότι μοιάζει η Sarah Palin ως ο εαυτός της.

Οι εκλογές

Κατάφερε με τις μιμήσεις της ως Sarah Palin στο Saturday Night Live να μην εκλεγεί η πρώην κυβερνήτης της Αλάσκα, στο πρόσωπο της οποίας πραγματώνονταν οι πιο ακραίες θέσεις της αμερικανικής συντηρητικής παράταξης.

Οι λεπτομέρειες

Το απροσποίητο coolness της Tina Fey

Είναι αριστερόχειρας, κάτι που την κάνει ακόμα πιο cool, αγαπά με πάθος τα Star Wars, κάτι που φανερώνει τις nerd καταβολές της, έκανε σεξ πρώτη φορά στα 24 της χρόνια, κάτι που την κάνει τρομερά γενναία αφού το παραδέχθηκε δημόσια, δεν έχει πάρει ακόμα δίπλωμα οδήγησης, κάτι που δείχνει πόσο sui generis άτομο είναι και, τέλος, ως απόδειξη του πόσο ψηλά βρίσκεται στη λίστα με τα pop icons της εποχής μας, κυκλοφορούν (για άγνωστο λόγο) αρωματικά κεριά με το πρόσωπό της.

Οι Χρυσές Σφαίρες

Το 2013 ενώνοντας τις δυνάμεις της με την κολλητή της φίλη και συνάδελφο, Amy Poehler, κατάφεραν να δώσουν ένα από τα καλύτερα performances όλων των εποχών από τον ρόλο του παρουσιαστών της απονομής.

To stand up

Χάρη σε αυτήν γνωρίσαμε τη σχολή του Second City από το Σικάγο και βουτήξαμε βαθιά του αμερικανικού stand up.

Η τρομακτική ομοιότητα

Πόσοι άνθρωποι στην Γη θα ήταν ίδιοι με τη Νάνα Μούσχουρη και θα κατάφερναν παρ' όλα αυτά να κάνουν καριέρα στη show business;

Από: Esquire ES

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το νέο τραγούδι των Pearl Jam είναι εμπνευσμένο από τον Donald Trump

Ο τραγουδιστής και συνθέτης Eddie Vedder, είπε στους Times ότι το τραγούδι αντιπροσωπεύει μια έκκληση για ενότητα.

Αυτό που κάνει η Τάμτα στο Smut δε θα το δεις πουθενά αλλού

Βρεθήκαμε στο show με το οποίο η Τάμτα αλλάζει την κλασική αθηναϊκή νυχτερινή διασκέδαση.

Νέο trailer για το Deadpool & Wolverine με τους Ryan Reynolds και Hugh Jackman

Όλα όσα πρόκειται να δούμε στις 26 Ιουλίου.

Ο Tom Holland έχει κάτι να πει για το Spider-Man 4

"Οφείλω τη ζωή και την καριέρα μου στο Spider-Man...".

Αν σου λείπει το Line of Duty, τότε ξέρουμε τι πρέπει να δεις

Η εν λόγω παραγωγή έρχεται για να καταδείξει τα κακώς κείμενα της αστυνομίας στη σύγχρονη εποχή.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Το Rebel Moon - Part Two: The Scargiver δεν έσωσε τον Zack Snyder

Μεταξύ μας, σπάνια ένα sequel είναι καλύτερο από τον προκάτοχό του.

Γραφει Γιαννης Σπανος