Πρώτο trailer για το ντοκιμαντέρ του Martin Scorsese με θέμα τον Bod Dylan

H πιο θρυλική περιοδεία της αμερικανικής μουσικής μέσα από το βλέμμα του σπουδαίου σκηνοθέτη.

Γράφει: Αργύρης Κούρσαλης 04 Ιουνίου 2019

Στις 30 Οκτωβρίου του 1975 ο Bob Dylan ξεκίνησε αυτό που θα έμενε στην ιστορία ως η πιο θρυλική περιοδεία στην ιστορία της αμερικανικής μουσικής, πιο γνωστής ως The Rolling Thunder Revue Tour. "Βρισκόταν στο απόγειο της καλλιτεχνικής του δύναμης και παρ' όλα αυτά ήταν τρομερά γενναιόδωρος με το κοινό, σε σημείο που ανέβαζε ανθρώπους που έβρισκε στον δρόμο μαζί του πάνω στην σκηνή" θυμάται ο T Bone Burnett που έκανε τα πρώτα βήματα της καριέρας του σε εκείνη, ακριβώς, την τουρνέ. "Είχε συγκεντρώσει ένα αρκετά μεγάλο γκρουπ καλλιτεχνών. Αυτό από μόνο του ήταν μία πράξη ακραίας γενναιοδωρίας. Ειλικρινά δεν ξέρω που θα ήμουν τώρα, αν δε με είχε ανακαλύψει ο Bob".

34 χρόνια μετά, ο Martin Scorsese, υπεύθυνος για μερικά από τα καλύτερα ντοκιμαντέρ των τελευταίων δεκαετιών, παρουσιάζει τη δικιά του ματιά πάνω στην θρυλική τουρνέ. Στο πρώτο trailer από το ομώνυμο ντοκιμαντέρ του Netflix, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 12 Ιουλίου, παρακολουθούμε πολύ σπάνιο βιντεοσκοπημένο υλικό με τον Bob Dylan να μιλά στην κάμερα την εποχή The Rolling Thunder Revue.

Πού, όμως, έδωσε το βάρος του ο σπουδαίος Αμερικανός σκηνοθέτης; Αν κρίνουμε από τα όσα λέει η περιγραφή της αμερικανικής πλατφόρμας ο Scorsese πιάνει το παλμό της ταραγμένης κοινωνικής κατάστασης των Η.Π.Α μέσα από το χαρμόσυνο μουσικό μήνυμα που μετέφερε ο Bod Dylan από πόλη σε πόλη το φθινόπωρο του 1975.

Τι ακριβώς είναι, τελικά, το νέο δημιούργημα του; Ένα μέρος ντοκιμαντέρ, ένα μέρος πολιτική ταινία, ένα μέρος πυρετώδες όνειρο γεμάτο αρχειακό υλικό από συνεντεύξεις ανθρώπων που απασχόλησαν την Αμερική όσοι λίγοι – από την τραγουδοποιό Joan Baez έως τον άδικα καταδικασμένο σε φυλάκιση πυγμάχο Rubin "Hurricane” Carter.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Ταινίες

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Tom Hardy ξανά μαζί με τον δημιουργό του Peaky Blinders

Δεν υπάρχει καταλληλότερη επιλογή για το νέο πολεμικό δράμα του Steven Knight.