Πρώτο trailer για το ντοκιμαντέρ του Martin Scorsese με θέμα τον Bod Dylan

H πιο θρυλική περιοδεία της αμερικανικής μουσικής μέσα από το βλέμμα του σπουδαίου σκηνοθέτη.

Στις 30 Οκτωβρίου του 1975 ο Bob Dylan ξεκίνησε αυτό που θα έμενε στην ιστορία ως η πιο θρυλική περιοδεία στην ιστορία της αμερικανικής μουσικής, πιο γνωστής ως The Rolling Thunder Revue Tour. "Βρισκόταν στο απόγειο της καλλιτεχνικής του δύναμης και παρ' όλα αυτά ήταν τρομερά γενναιόδωρος με το κοινό, σε σημείο που ανέβαζε ανθρώπους που έβρισκε στον δρόμο μαζί του πάνω στην σκηνή" θυμάται ο T Bone Burnett που έκανε τα πρώτα βήματα της καριέρας του σε εκείνη, ακριβώς, την τουρνέ. "Είχε συγκεντρώσει ένα αρκετά μεγάλο γκρουπ καλλιτεχνών. Αυτό από μόνο του ήταν μία πράξη ακραίας γενναιοδωρίας. Ειλικρινά δεν ξέρω που θα ήμουν τώρα, αν δε με είχε ανακαλύψει ο Bob".

34 χρόνια μετά, ο Martin Scorsese, υπεύθυνος για μερικά από τα καλύτερα ντοκιμαντέρ των τελευταίων δεκαετιών, παρουσιάζει τη δικιά του ματιά πάνω στην θρυλική τουρνέ. Στο πρώτο trailer από το ομώνυμο ντοκιμαντέρ του Netflix, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 12 Ιουλίου, παρακολουθούμε πολύ σπάνιο βιντεοσκοπημένο υλικό με τον Bob Dylan να μιλά στην κάμερα την εποχή The Rolling Thunder Revue.

Πού, όμως, έδωσε το βάρος του ο σπουδαίος Αμερικανός σκηνοθέτης; Αν κρίνουμε από τα όσα λέει η περιγραφή της αμερικανικής πλατφόρμας ο Scorsese πιάνει το παλμό της ταραγμένης κοινωνικής κατάστασης των Η.Π.Α μέσα από το χαρμόσυνο μουσικό μήνυμα που μετέφερε ο Bod Dylan από πόλη σε πόλη το φθινόπωρο του 1975.

Τι ακριβώς είναι, τελικά, το νέο δημιούργημα του; Ένα μέρος ντοκιμαντέρ, ένα μέρος πολιτική ταινία, ένα μέρος πυρετώδες όνειρο γεμάτο αρχειακό υλικό από συνεντεύξεις ανθρώπων που απασχόλησαν την Αμερική όσοι λίγοι – από την τραγουδοποιό Joan Baez έως τον άδικα καταδικασμένο σε φυλάκιση πυγμάχο Rubin "Hurricane” Carter.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10000 Ships, το μυστηριώδες spin-off του Game of Thrones που ακυρώθηκε στο παρά πέντε

Πέρα από τη σειρά του Jon Snow, μόλις μάθαμε για ένα ακόμη που δε βρήκε ποτέ τον δρόμο του για τη μικρή οθόνη.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η μίνι σειρά που πρέπει να δεις αν σου λείπει το Succession

Είναι στο Netflix και έχει μόνο 6 επεισόδια και πρωταγωνιστή τον Jeff Daniels. Ό,τι πρέπει δηλαδή για το σαββατοκύριακο.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10 πικάντικες αλήθειες για τον Channing Tatum

Ο αμερικανός ηθοποιός κλείνει σήμερα 44 χρόνιας ζωής και εμείς βρίσκουμε άγνωστα στοιχεία για τη ζωή και την καριέρα του.

Γραφει Γιαννης Σπανος