Σε κατάταξη όλα τα νέα shows της Apple TV+

Αφού δεν προλαβαίνεις να τα δεις όλα, καλό είναι να βάλεις προτεραιότητες.

Οι εποχές που το Netflix ήταν μονοκράτορας στο streaming φαίνεται ότι πολύ πρόσφατα έλαβαν τέλος. Η Apple TV+ είναι και επίσημα online από την 1η Νοεμβρίου 2019, όχι μόνο στις Η.Π.Α αλλά και σε άλλες 99 χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. Ο τεχνολογικός γίγαντας από το Κουπερτίνο της Καλιφόρνιας, μάλιστα, φρόντισε να ρίξει πολλά εκατομμύρια δολάρια σε παραγωγή πρωτότυπου περιχομένου έτσι ώστε να μπει με μεγάλες αξιώσεις στο παιχνίδι.

Πολύ πριν κάνουν πρεμιέρα τα πανακριβά νέα shows, είχαν εντυπωσιάσει ήδη από τα trailers. Τα The Morning Show και See κατάφεραν, όχι άδικα, να δημιουργήσουν τεράστιες προσδοκίες. Επιβεβαιώθηκαν όμως άραγε ή όχι; Επειδή, λοιπόν, δεν προλαβαίνεις να δεις τα πάντα, ακολουθούν όλα τα νέα shows της Apple TV+ σε μία κατάταξη από το χειρότερο στο καλύτερο, έτσι ώστε να βάλεις τις προτεραιότητές σου.

For All Mankind

Τώρα που το διάστημα είναι και πάλι της μόδας ενώ οι σχέσεις της Αμερικής με τη Ρωσία βρίσκονται για άλλη μία φορά σε τεντωμένο σκοινί, θα περίμενε κανείς ότι μία alternate history αφήγηση της κούρσας του διαστήματος ανάμεσα Σοβιετική Ένωση και Η.Π.Α θα προκαλούσε μεγάλο ενδιαφέρον. Δυστυχώς, όμως, η σειρά είναι πάρα πολύ αργή και κουραστική στη αρχή της, με αποτέλεσμα το κοινό να χάνει το ενδιαφέρον του μέχρι το show να πάρει πραγματικά μπρος. 

Dickinson

H Emily Dickinson ήταν μία διάσημη Αμερικανίδα ποιήτρια του 19ου αιώνα. Αυτή εδώ όμως είναι μία πολύ διαφορετική και πολύ 2019 ματιά στη ζωή της, όπου γίνεται έντονη κριτική στο πατιαρχικό σύστημα, ο rapper Wiz Khalifa ενσαρκώνει τον Θάνατο κι οι θεατές παρακολουθούν πάρτι της εποχής γεμάτα από όπιο και -ναι, ποιος θα το πέριμενε;- twerking. Ακόμα κι αν υπήρχαν καλές προθέσεις το αποτέλεσμα είναι χαοτικό. Βέβαια, όλο αυτό το χάος μοιάζει διασκεδαστικό - αν δεν είσαι από εκείνους που θεωρούν ιεροσυλία να παίζει κανείς με τη ζωή και το έργο των κλασικών συγγραφέων.

See

Ένα πραγματικό sci-fi υπερθέαμα, γυρισμένο καταπληκτικά και γεμάτο ατμόσφαιρα μέσα στην οποία μπορείς να χαθείς. Η περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας με πρωταγωνιστή τον Jason Momoa σε έναν κόσμο όπου η ανθρωπότητα έχει χάσει το χάρισμα της όρασης είναι ικανή να γεμίσει το κενό που άφησε το Game of Thrones. Όχι όμως με ουσιαστικό τρόπο αλλά κυρίως στην επιφάνειά του, αφού το See δεν δείχνει έτοιμο να αναμετρηθεί με σειρές που άφησαν εποχή.

The Elephant Queen

Πόσο ενδιαφέρον μπορεί να είναι ένα ντοκιμαντέρ που παρακολουθεί το μεγάλο ταξίδι ενός κοπαδιού ελεφάντων στην Αφρική; Κι όμως, τα μαγικά τοπία σε συνδυασμό με την αφήγηση του  βραβευμένου με BAFTA για το 12 Χρόνια Σκλάβος, Chewitel Ejiofor, είναι ικανά να ηρεμήσουν το κεφάλι σου ύστερα από μία πραγματικά δύσκολη μέρα. Το Elephant Queen είναι το μεγάλο αουτσάιντερ της Apple TV+ που έχει κλέψει μέχρι στιγμής όλες τις εντυπώσεις.

The Morning Show

Με budget που τρομάζει, cast που θα ζήλευε οποιοδήποτε show πάνω στον πλανήτη (Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Steve Carell) και σενάριο που περιστρέφεται γύρω από το #metoo, το The Morning Show ήταν το μεγαλύτερο και πιο ακριβό στοίχημα της ολοκαίνουργης streaming πλατφόρμας. Οι καλογραμμένοι διάλογοι, οι δυνατές ερμηνείες των πρωταγωνιστών -ιδιαίτερα των γυναικών- αλλά και το συγχρονισμένο με την εποχή storyline φέρνουν χαμόγελα στους υπεύθυνους της Apple. Όλα δείχνουν πως αυτό το μεγάλο στοίχημα έχει ήδη κερδηθεί.

Από: Esquire US

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μία ιταλική ταινία κάνει θραύση στο Netflix παγκοσμίως

Είναι η πρώτη φορά που μία μη αγγλόφωνη ταινία φθάνει στο Νο. 1 του παγκόσμιου chart ταινιών.

Confidenza, ένα υπέροχο soundrack με την υπογραφή του Tom Yorke

Tο προηγούμενο με την υπογραφή του μπροστάρη των Radiohead ήταν αυτό για το remake της ταινίας Suspiria του Luca Guadagnino.

Στο πρώτο trailer για του Atlas η Jennifer Lopez δείχνει τρομοκρατημένη

Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 24 Μαΐου.

'Νυν και Αεί', η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου έγινε σειρά στο YouTube

Οι άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του σπουδαίου συνθέτη αποτυπώνονται μέσα από 20 επεισόδια. Το πρώτο, μόλις έγινε διαθέσιμο.

Ποια είναι η πραγματική stalker του Baby Reindeer

Το "Μικρό Ταρανδάκι" του Netflix έκανε τους φανς να ψάχνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και ναι, την βρήκαν.

Γραφει Παυλος Κρουστης