Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για την 6η σεζόν του Black Mirror

"Δεν υπάρχει τίποτα ικανό να μας σταματήσει" δηλώνουν οι δημιουργοί του.

Πριν οκτώ χρόνια μία πολλά υποσχόμενη sci-fi σειρά έκανε τα πρώτα δειλά της βήματα στον χώρο της βρετανικής τηλεόρασης. Λίγο αργότερα, τα αυτοτελή επεισόδια του Black Mirror θα μετανάστευαν στην πλατφόρμα του Netflix γνωρίζοντας την παγκόσμια αναγνώριση. Σήμερα, το τηλεοπτικό προϊόν του Charlie Booker είναι εκείνο που ορίζει τα trends του μέλλοντος. Όλοι παρακολουθούν με προσοχή τις προτάσεις του για το πώς θα μοιάζει το μέλλον της ανθρωπότητας.

Το Bandersnatch του 2018, μία Interacitve ταινία στα πλαίσια του Black Mirror, αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά hits της περσινής χρονιάς, δίνοντας στους δημιουργούς της σειράς τη δυνατότητα για ακόμα μεγαλύτερα όνειρα. "Δεν νομίζω ότι υπάρχει τίποτα που να μπορεί να μας σταματήσει... μπορούμε να κάνουμε μοναδικά πράγματα, μπορούμε να φτιάξουμε μία ιστορία που θα συνεχίζεται στον χρόνο, μπορούμε να κάνουμε spin-offs" δήλωσε χαρακτηριστικά η executive producer Annabel Jones στο Digital Spy

Τι όμως γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για την έκτη σεζόν του Black Mirror; Τι καινούργιο θα φέρει στην τηλεόραση η σειρά που έχει αποκτήσει ένα φανατικό κοινό μέσα από τα δυστοπικά σενάρια και τις εύστοχες μελλοντολογικές προβλέψεις;  

Το cast

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για την 6η σεζόν του Black Mirror

Κάθε σεζόν του Black Mirror έχει τελείως διαφορετικό cast, κάτι που είναι σίγουρο ότι θα επαναληφθεί και σε αυτόν τον κύκλο. Μετά, όμως, από την συμμετοχή ονομάτων όπως η Miley Cyrus, η Bryce Dallas Howard και η Mackenzie Davis, είναι σίγουρο ότι ο Charlie Brooker έχει τη δυνατότητα να χτυπήσει την πόρτα ακόμα και των πιο διάσημων ηθοποιών του Χόλιγουντ.

Η πρεμιέρα

Σχεδόν κάθε σεζόν της σειράς έχει κάνει και διαφορετικό ξεκίνημα. Υπάρχουν κύκλοι που ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο, άλλοι τον Οκτώβριο, κι άλλοι τον Δεκέμβριο, έτσι είναι πρακτικά αδύνατο να προβλέψει κανείς με σιγουριά το τι μέλλει γενέσθαι - ιδιαίτερα, μάλιστα, αφού μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν διαρροές με πιθανές ημερομηνίες από τους συντελεστές. 

Το story

Black Mirror

Από εγκεφαλικά μοσχεύματα μέχρι drones με τη μορφή μελισσών κι από εκεί σε apps που βαθμολογούν την καθημερινότητα των ανθρώπων. Το Black Mirror έχει καταφέρει μέσα από τα σενάριά του να περιγράψει την περίπλοκη σχέση της ανθρωπότητας με την τεχνολογία καθώς και τις κοινωνικές μεταμορφώσεις που φέρνουν οι τεχνολογικές εξελίξεις. Τι άλλο λοιπόν πρέπει να περιμένουμε; Είναι σίγουρο ότι η νέα σεζόν θα είναι γεμάτη με easter eggs, αφού όλες οι ενδείξεις επιβεβαιώνουν ότι οι ιστορίες διαδραματίζονται σε ένα κοινό σύμπαν.

Έτσι μπορεί να μην γνωρίζουμε ακόμη τι είδους plots θα πρέπει να περιμένουμε, η Annabel Jones όμως έδωσε τον τόνο του νέου κύκλου: "Δεν είμαι σίγουρη αν θα μπορούσα να την ονομάσω "βρετανική ευαισθησία". Είναι σίγουρο πάντως ότι μας αρέσει να αφηγούμαστε μικρές προσωπικές ιστορίες. Το concepts αποτελούν μονάχα την πρώτη ύλη, αφού τελικά οι ιστορίες (ελπίζω ότι) αποκαλύπτονται μέσα από έναν συναισθηματικό και άμεσο τόνο".

Όσο για το Bandersnatch που έσπασε πολλά τηλεοπτικά taboo όσον αφορά το format; "Αρχικά έλεγα ότι δεν θα ξανακάνω ποτέ κάτι τέτοιο" δήλωσε ο Brooker στο The Hollywood Reporter, για να συνεχίσει: "Τελικά, κατέληξα στο ότι είναι κάτι που θα δοκίμαζα ξανά και πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να το προσεγγίσεις".

San Junipero Black Mirror

"Ναι, φυσικά και θα έπαιζα σε ένα επόμενο κεφάλαιο, οι συντελεστές είναι οι καλύτεροι" δήλωσε αντίστοιχα η Mackenzie Davis στους Radio Times, αναφορικά με το San Junipero (από τον τρίτο κύκλο), που αποτελεί ένα από τα πλέον αγαπημένα επεισόδια των fans, μία ωδή στα 80s κι ίσως το πλέον έντονο από πλευράς συναισθημάτων επεισόδιο του τηλεοπτικού show.

To trailer

Ευτυχώς ή δυστυχώς τα trailers για τις νέες σεζόν του Black Mirror βγαίνουν στον αέρα μόλις τρεις βδομάδες πριν την πρεμιέρα. Έτσι έχουμε ακόμα αρκετό δρόμο μέχρι να πάρουμε μία πραγματική πρώτη γεύση από τον νέο κύκλο της sci-fi σειράς που έχει κατακτήσει τον κόσμο.

Δείτε πρώτοι τις ειδήσεις του Esquire.com.gr στο Google News.

Από: Esquire ES

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το νέο τραγούδι των Pearl Jam είναι εμπνευσμένο από τον Donald Trump

Ο τραγουδιστής και συνθέτης Eddie Vedder, είπε στους Times ότι το τραγούδι αντιπροσωπεύει μια έκκληση για ενότητα.

Αυτό που κάνει η Τάμτα στο Smut δε θα το δεις πουθενά αλλού

Βρεθήκαμε στο show με το οποίο η Τάμτα αλλάζει την κλασική αθηναϊκή νυχτερινή διασκέδαση.

Νέο trailer για το Deadpool & Wolverine με τους Ryan Reynolds και Hugh Jackman

Όλα όσα πρόκειται να δούμε στις 26 Ιουλίου.

Ο Tom Holland έχει κάτι να πει για το Spider-Man 4

"Οφείλω τη ζωή και την καριέρα μου στο Spider-Man...".

Αν σου λείπει το Line of Duty, τότε ξέρουμε τι πρέπει να δεις

Η εν λόγω παραγωγή έρχεται για να καταδείξει τα κακώς κείμενα της αστυνομίας στη σύγχρονη εποχή.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Το Rebel Moon - Part Two: The Scargiver δεν έσωσε τον Zack Snyder

Μεταξύ μας, σπάνια ένα sequel είναι καλύτερο από τον προκάτοχό του.

Γραφει Γιαννης Σπανος