Τι γνωρίζουμε για τη SE02 του The Witcher

Πότε, πού και πώς θα συνεχιστούν οι περιπέτειες του Geralt, του νέου βασιλιά του Netflix.

Ευτυχώς ή δυστυχώς, το The Witcher δεν ήταν το νέο Game of Thrones. Ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία του Netflix για το 2019, μία σειρά που συζητήθηκε όσο λίγες την περασμένη χρονιά, ένα παράξενο υπερθέαμα με πολύ άσχημα CGI γραφικά και, αν εξαιρέσει κανείς τον πρωταγωνιστή Henry Cavill, μάλλον μέτριες ερμηνείες. Πώς, λοιπόν, κατάφερε να αγαπηθεί τόσο πολύ από το κοινό; Η αλήθεια είναι ότι οι θεατές διψούν για ιστορίες που τους βοηθούν να ξεφεύγουν από την καθημερινότητα (escapism), μύθους βγαλμένους από τον Μεσαίωνα (fantasy), εντυπωσιακή βία και γυμνά κορμιά. Οι τηλεοπτικές περιπέτειες του Geralt of Rivia τα έχουν όλα αυτά.

Είναι, δηλαδή, τόσο επιφανειακή η σειρά; Σίγουρα δεν έχει το βάθος των βιβλίων του Andrzej Sapkowski, ούτε και των video games, είναι όμως ιδανική για όσους αρέσκονται στη nerd κουλτούρα. Μάλιστα, όπως δείχνουν και οι στατιστικές, είμαστε πια εκατομμύρια εκεί έξω. Έτσι, η αγωνία για τον δεύτερο κύκλο του The Witcher είναι μεγάλη. Τι γνωρίζουμε, όμως, μέχρι στιγμής για τη SE02 της πολύ επιτυχημένης μεσαιωνικής σειράς;

To timeline

Μία από τις μεγαλύτερες δυσκολίες για τους θεατές ήταν τα τρία διαφορετικά timelines, οι τρεις διαφορετικές χρονικά αφηγήσεις που ακολούθησε η πρώτη σεζόν. Μάλιστα το Netflix αναγκάστηκε να βγάλει, μετά την πρεμιέρα του The Witcher, διαδραστικούς χάρτες που θα κατατοπίζουν το κοινό για το πότε και πού έγινε τι. "Αυτό δε θα συμβεί στον δεύτερο κύκλο, αφού τα διαφορετικά storylines συγκλίνουν το ένα μετά το άλλο" δήλωσε, στις 20 Ιανουαρίου, η παραγωγός Lauren Schmidt Hissrich δίνοντας τέλος στα ερωτηματικά που υπήρχαν στον αέρα.

Οι χαρακτήρες

Ήδη από τον πρώτο κύκλο συστηθήκαμε με αρκετούς βασικούς χαρακτήρες των βιβλίων. Ποιες νέες αφίξεις θα πρέπει να περιμένουμε; Μέχρι στιγμής, επίσημα, γνωρίζουμε μόνο μία: τη Violet, ένα κοριτσάκι (με πολύ ύποπτο χαρακτήρα) που γνωρίσαμε από τις ιστορίες των video games, την οποία θα υποδυθεί η πιτσιρίκα Carmel Laniado. 

Το cast

Τι γνωρίζουμε για τη SE02 του The Witcher

Henry Cavill (Geralt), Anya Chalotra (Yennefer) και Freya Allen (Ciri) επιστρέφουν σίγουρα, ενώ είναι πάρα πολύ πιθανό να δούμε ξανά τους Joey Batey (Jaskier), Eamon Farren (Cahir), Mimi Ndiweni (Fringilla) και Anna Shaffer (Triss).

Η σχέση με τα βιβλία

Ενώ η πρώτη σεζόν στηρίχτηκε κυρίως σε δύο συλλογές διηγημάτων του Πολωνού συγγραφέα που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις SEΛΙΝΙ (Η τελευταία ευχή, Το σπαθί του πεπρωμένου), η δεύτερη σεζόν του The Witcher όλα δείχνουν ότι θα βασιστεί στην πρώτη νουβέλα του κεντρικού ήρωα με τίτλο Το αίμα των ξωτικών (εκδ. SEΛΙΝΙ).

Τα επεισόδια

Not bad, not terrible αφού τα οκτώ επεισόδια που έχουν ανακοινωθεί για τη SE02 δε μοιάζουν λίγα, σίγουρα όμως δε φαίνονται αρκετά, ιδιαίτερα αν σκεφτεί κανείς ότι το GoT μας είχε καλομάθει στις πρώτες του σεζόν.

Η ημερομηνία κυκλοφορίας

The Witcher anime

Η Season 2 είχε ανακοινωθεί πριν καν κάνει πρεμιέρα ο πρώτος κύκλος στο Netflix. Θα χρειαστεί, δυστυχώς, όμως, να περιμένουμε μέχρι το 2021. Τα ευχάριστα νέα πάλι, είναι ότι η αμερικανική πλατφόρμα ετοιμάζει ένα anime που θα διαδραματίζεται στο σύμπαν του Geralt, του νέου βασιλιά του Netflxi. Όσο για τον τίτλο του; The Witcher: Nightmare of the Wolf.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η ζωή της Brigitte Macron γίνεται σειρά

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

Ένας θεός μόνο ξέρει γιατί δε θα δούμε το The Movie Critic, την 'τελευταία ταινία' του Quentin Tarantino

Φαίνεται πως ο διάσημος σκηνοθέτης άλλαξε γνώμη για την ταινία που σκόπευε να γυρίσει.

2 επικές ταινίες από τον Martin Scorsese με αγάπη

Όλα όσα περιμένουμε προσεχώς από τον σπουδαίο σκηνοθέτη.

To Oldboy γίνεται σειρά από τον Park Chan-wook

Ο δημιουργός της κορεατικής ταινίας του 2003 επανέρχεται με την τηλεοπτική εκδοχή της.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Νέο trailer για το 'Εκατό Χρόνια Μοναξιά' του Gabriel García Márquez στο Netflix

Το παγκόσμιο best seller έγινε σειρά και αυτές είναι οι πρώτες εικόνες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Στο Orlando Bloom: To the Edge, ο Orlando Bloom φτάνει στα άκρα

Από τις αρχές της καριέρας του μέχρι σήμερα, ο Bloom φαίνεται πως δε φοβάται να εκτεθεί στον κίνδυνο.

Γραφει Γιαννης Σπανος