"Παράσιτα": Τι γνωρίζουμε για την τηλεοπτική μεταφορά της ταινίας

Το αριστούργημα του Bong Joon Ho είναι έτοιμο να κατακτήσει και τη μικρή οθόνη.

Ο Bong Joon Ho ήταν ο μεγάλος και απρόσμενος νικητής των τελευταίων Oscars. Τα "Παράσιτα" ξεκίνησαν από τις κινηματογραφικές εσχατιές της Κορέας για να κατακτήσουν ολόκληρο τον πλανήτη - σε μία κάπως ειρωνική στιγμή, καθώς την ίδια περίοδο ο κοροναϊός άρχισε να εξαπλώνεται σε κάθε μήκος και πλάτος της Γης. Η οσκαρική ταινία του 50χρονου σκηνοθέτη, όμως, δεν καταπιάστηκε με κάποια ιογενή απειλή αλλά με μία άλλη πανταχού παρούσα παθογένεια: Τα σοβαρά και επικίνδυνα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η παγκοσμιοποιημένη κοινότητά μας και το πως τα χαμηλά οικονομικά στρώματα κινδυνεύουν να καταπλακωθούν από αυτά.

Έκοψε χιλιάδες εισιτήρια, εκθειάστηκε από τους κριτικούς και στο τέλος ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του κινηματογραφικού βάθρου. Υπό κανονικές συνθήκες, θα λέγαμε ότι ολοκλήρωσε την αποστολή της. Στη streaming εποχή που ζούμε όμως, πάντοτε υπάρχει χώρος και για κάτι άλλο. Έτσι, τα "Παράσιτα" θα μεταφερθούν και στη μικρή οθόνη. Μήπως αυτό είναι ιεροσυλία, υπερβολή και πλεονασμός; Δεν ήταν λίγοι οι κριτικοί κινηματογράφου που έφριξαν και μόνο στην ιδέα. Παρόλα αυτά, το project προχωρά, και αυτά είναι όσο γνωρίζουμε για τα τηλεοπτικά "Παράσιτα".

Οι συντελεστές

"Παράσιτα": Τι γνωρίζουμε για την τηλεοπτική μεταφορά της ταινίας

Ας ξεκινήσουμε με την πλέον κρίσιμη ερώτηση: Θα συμμετέχει ή όχι ο Bong Joon Ho; Ευτυχώς, ναι, καθώς σε διαφορετική περίπτωση η αποτυχία θα έμοιαζε δεδομένη. "Μου άρεσε πάρα πολύ το The Big Short του Adam McKay και λάτρεψα την αίσθηση χιούμορ καθώς και την αιχμηρή σάτυρά του για την τωρινή κατάσταση στην αμερικανική πολιτική σκηνή" δήλωσε στο Deadline ο Κορεάτης σκηνοθέτης, εξηγώντας τη συνεργασία του με τον Αμερικανό συνάδελφό του (ο οποίος και θα αναλάβει χρέη executive producer).

To story

Ειλικρινά πώς είναι δυνατόν ένα τόσο σφιχτοδεμένο φιλμ να δώσει και άλλες ιστορίες πέρα από αυτή που είδαμε; "Πώς γνώριζε η Moon Gwang (σ.σ: η πρώτη οικονόμος της πλούσιας οικογένειας) την ύπαρξη αυτού του κρυφού υπογείου στα έγκατα της έπαυλης; Τι σχέση έχει με τον αρχιτέκτονα της βίλας;" ήταν τα ερωτήματα που έθεσε ο Bong Joon Ho, όταν ρωτήθηκε σχετικά, για να συνεχίσει: "Υπάρχουν πολλές τέτοιες κρυφές ιστορίες που έχω κρατήσει και θα ήθελα να αφηγηθώ". Όσο τώρα για το στυλ κινηματογράφησης; Μέσα από δηλώσεις του ο σκηνοθέτης έχει αφήσει να εννοηθεί ότι η σειρά θα θυμίζει περισσότερο ένα εκτενές πολύωρο φιλμ και λιγότερο μία σύγχρονη τηλεοπτική σειρά που κάθε επεισόδιο έχει αρχή, μέση και τέλος.

Το cast

Το τοπίο είναι ακόμη θολό, κάποιες δηλώσεις όμως του Mark Ruffalo στο TMZ, ο οποίος δήλωσε ότι θα ήταν τιμή του να παίξει ακόμα και έναν μικρό ρόλο στην τηλεοπτική μεταφορά, έριξαν λάδι στη φωτιά.

Το δίκτυο και η γλώσσα

Θα είναι ή όχι στα Αγγλικά; Σε ποια πλατφόρμα θα την παρακολουθήσουμε; Netflix και HBO δείχνουν έτοιμα να κονταροχτυπηθούν για χάρη της ενώ το Hollywood Reporter υποστηρίζει ότι το δεύτερο βρίσκεται πιο κοντά στο να κάνει δικά του τα τηλεοπτικά "Παράσιτα". Αν αυτό γίνει πραγματικότητα, τότε τα Αγγλικά είναι με διαφορά η πιο πιθανή επιλογή.

Ο χρόνος και ημερομηνία κυκλοφορίας

Χωρίς να είναι ακόμη τίποτα σίγουρο, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα τηλεοπτικό προϊόν συνολικής διάρκειας 6 ωρών (είτε 8 επεισόδια των 45 λεπτών, είτε 6 επεισόδια της μίας ώρας. Όσο για το πότε θα κυκλοφορήσει; Είναι ακόμα πολύ νωρίς για να το πούμε. Ελπίζουμε μόνο να μη χαθεί στη μετάφραση και στις καθυστερήσεις.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

10000 Ships, το μυστηριώδες spin-off του Game of Thrones που ακυρώθηκε στο παρά πέντε

Πέρα από τη σειρά του Jon Snow, μόλις μάθαμε για ένα ακόμη που δε βρήκε ποτέ τον δρόμο του για τη μικρή οθόνη.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η μίνι σειρά που πρέπει να δεις αν σου λείπει το Succession

Είναι στο Netflix και έχει μόνο 6 επεισόδια και πρωταγωνιστή τον Jeff Daniels. Ό,τι πρέπει δηλαδή για το σαββατοκύριακο.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10 πικάντικες αλήθειες για τον Channing Tatum

Ο αμερικανός ηθοποιός κλείνει σήμερα 44 χρόνιας ζωής και εμείς βρίσκουμε άγνωστα στοιχεία για τη ζωή και την καριέρα του.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η επιστροφή της Jennifer Aniston στον κινηματογράφο έχει κάτι από τα παλιά

Όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το remake της ταινίας "9 to 5".

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.