Η ζωή του Juan Manuel Fangio γίνεται ντοκιμαντέρ στο Netflix

Τα συναρπαστικά έργα και οι ένδοξες ημέρες ενός θρύλου των αγώνων αυτοκινήτου.

Juan Manuel Fangio (1911-1995), ένα όνομα μία τεράστια ιστορία για τον κόσμο της Formula 1. Tο Netflix αποφάσισε να αποτίσει έναν φόρο τιμής στον θρύλο των αγώνων αυτοκινήτου και ρέκορντμαν τίτλων μέχρι την εμφάνιση του μεγάλου Michael Schumacher. Ο Αργεντίνος μεγαλούργησε στη δεκαετία του '50, τότε που τα πράγματα ήταν πολύ πιο επικίνδυνα στους αγώνες και το A Life of Speed: The Juan Manuel Fangio Story είναι ένα συναρπαστικό ντοκιμαντέρ που αφηγείται την ιστορία του.

Ο Fangio ξεκίνησε την καριέρα του στη Νότιο Αμερική, μέχρι όμως να "μεταναστεύσει" στην Ευρώπη και να βρεθεί στο τιμόνι μίας Alfa Romeo Alfetta 1959 το 1950, τα πράγματα δεν πήγαιναν και τόσο καλά για εκείνον. Το πλέον εντυπωσιακό, όμως, είναι ότι ενώ οι οδηγοί συνήθως αποσύρονται όταν πατήσουν την τέταρτη δεκαετία της ζωής τους, εκείνος κέρδισε τον πρώτο του τίτλο σε ηλικία 41 ετών.

Το συναρπαστικό ντοκιμαντέρ που έρχεται στις 20 Μαρτίου στο Netflix

Μετά από αυτόν τον πρώτο τίτλο, υπήρχε μόνο η δόξα: 4 ακόμη τίτλοι με 24 συνολικά νίκες σε Grand Prix της Formula 1. Μάλιστα, χρειάστηκαν 46 ολόκληρα χρόνια για να τον ξεπεράσει κάποιος. Αυτός ο κάποιος ήταν ο Michael Schumacher. Έτσι, πολύ λογικά και δίκαια, ο σπουδαίος Αργεντινός χαιρετίζεται ακόμα και σήμερα ως θρύλος – με τον Lewis Hamilton να τον αποκαλεί "Ο Νονός της Formula 1".

Τι βλέπουμε όμως στο νέο ντοκιμαντέρ του Netflix; Πρόκειται για μία ιδιαίτερη ματιά που ρίχνει φως σε εποχές που τις σκεπάζει η αχλή του μύθου. Στη δεκαετία του '50, παρότι οι ταχύτητες ήταν ήδη πάρα πολύ υψηλές, δεν υπήρχαν τα σημερινά στάνταρ ασφαλείας. Ή μάλλον δεν υπήρχε σχεδόν κανένα στάνταρ ασφάλειας, με τις ζωές των οδηγών να κρέμονται από μία κλωστή, η οποία μπορούσε να κοπεί ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Το μοναδικό τους όπλο στην πίστα ήταν οι δικές του οδηγικές ικανότητες και ο πάντα απρόσμενος παράγοντας της τύχης. Ήδη από το trailer καταλαβαίνουμε ότι το "ζην επικινδύνως" ήταν το αόρατο μοτό της εποχής: Το 1955 κατά τη διάρκεια του αγώνα "24 Ώρες στο Λε Μαν" ένα φριχτό ατύχημα προκάλεσε τον θάνατο 82 θεατών. Αυτά και άλλα πολλά στο συναρπαστικό ντοκιμαντέρ που έρχεται στις 20 Μαρτίου στο Netflix.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.