Μία από τις ωραιότερες και πιο σπάνιες Alfa Romeo βγαίνει στο σφυρί

Η θρυλική Giulia Spider 1600 Veloce αποτελεί το όνειρο κάθε λάτρη των vintage αυτοκινήτων.

14 Νοεμβρίου 2019

Υπάρχουν εκατοντάδες vintage αυτοκίνητα στην αγορά, και μάλιστα μοντέλα που ξεχωρίζουν για την ομορφιά, την αυθεντικότητά αλλά και το ξεχωριστό τους design. Ελάχιστα, όμως, από αυτά μπορούν να συγκριθούν με την Alfa Romeo Giulia Spider 1600 Veloce και οι λόγοι για αυτό σχεδόν δεν χρειάζεται να αναλυθούν. Μερικές μόνο φωτογραφίες αρκούν για να κόψουν την ανάσα σε κάθε λάτρη των κλασικών αυτοκινήτων.

Έτσι, αν ανήκεις σε εκείνη την κατηγορία ανθρώπων που οι Alfa Romeο είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτοκίνητα για αυτούς, τα καλά νέα της εβδομάδας έρχονται από τον οίκο δημοπρασιών Auxietre & Schmidt. Ναι, οι συλλέκτες μπορούν ήδη να τρίβουν τα χέρια τους καθώς μία θρυλική Giuilia βγαίνει στο σφυρί - με το αζημίωτο, φυσικά, καθώς η τιμή της αναμένεται να αγγίξει ή και να ξεπεράσει τα 145 χιλιάδες ευρώ.

Μία από τις ωραιότερες και πιο σπάνιες Alfa Romeo βγαίνει στο σφυρί

Η συγκεκριμένη Giulia Spider 1600 Veloce δεν είναι απλά ένα μουσειακό κομμάτι. Ο κινητήρας της διατηρείται σε εξαιρετική φόρμα, οι κύλινδροι έχουν επιστρέψει στην αρχική τους κατάσταση ενώ η γραμμή της ήταν ούτως ή άλλως πολύ μπροστά από την εποχή της (σ.σ: το μοντέλο κατασκευαζόταν μέχρι το 1966). Ο χρόνος, τελικά, μοιάζει σαν να μην την έχει αγγίξει, αφού ακόμα και το κιβώτιο ταχυτήτων μοιάζει με καινούργιο.

Alfa Romeo 2 Giulia 1600 Veloce

Όσο για το ποιο όνομα κρύβεται πίσω από τον αεροδυναμικό σχεδιασμό που τραβά, τόσες δεκαετίες μετά, όλα τα βλέμματα; Καλά μάντεψες: Pininfarina. To design είναι τόσο σπορ όσο και κλασικό, κουβαλώντας δηλαδή την πραγματική ψυχή της Alfa Romeo. Στα τεχνικά χαρακτηριστικά τώρα, το αρχικό μοντέλο είχε έναν κινητήρα με ιπποδύναμη 92 αλόγων που μπορούσε να αγγίξει τα 180 χλμ./την ώρα τελική ταχύτητα.

Alfa Romeo Spider Veloce 1600

Εδώ όμως είναι που ξεχωρίσει η συγκεκριμένη Giulia Spider, καθώς οι τεχνικοί της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας φρόντισαν να την προικίσουν με έναν κινητήρα Sprint Speciale (129 άλογα), μετατρέποντας την στην πιο ισχυρή Giulia της εποχής της. Έτσι, το αυτοκίνητο που θα δημοπρατηθεί μπορεί περήφανα να λέει ότι είναι ένα πραγματικά μοναδικό και σπάνιο κομμάτι στην ιστορία της Alfa Romeo.

Alfa Romeo Spider Veloce

Τέλος, όσον αφορά το εσωτερικό του, το καλογυαλισμένο δέρμα σε συνδυασμό με το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα δίνουν μία αίσθηση που σε ταξιδεύει στα πολυτελή living rooms των 60s. 

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι τα αυτοκίνητα SDV;

Ό,τι πρέπει να ξέρεις για την επόμενη μέρα της αυτοκίνησης.

Γραφει TopGear

Ανθή Φακιδάρη, η 20χρονη Ελληνίδα που κάνει καριέρα στο μόντελινγκ

Η Ανθή Φακιδάρη έχει περπατήσει μεταξύ άλλων στις πασαρέλες των Chanel, Armani και Givenchy.