Ο αληθινός φόνος που ενέπνευσε τo Twin Peaks

Σαν σήμερα, πριν από ακριβώς 34 χρόνια, ο David Lynch χάρισε στην αμερικανική τηλεόραση μία από τις καλύτερες στιγμές της.

Ήταν 7 Ιουλίου του 1907, όταν η όμορφη 20χρονη Hazel Iren Drew έφυγε από το σπίτι στη γένετειρά της στο Sand Lake της Νέας Υόρκης για να κάνει μια βόλτα στο Taborton Road. Τέσσερις ημέρες μετά, βρέθηκε νεκρή με το άψυχο σώμα της να επιπλέει στη λίμνη Τeals Pond. Οι αρχές έκαναν λόγο για ανθρωποκτονία. Ο θάνατός της προσέλκυσε για μήνες ολόκληρους την προσοχή των μίντια και των ανθρώπων της τοπικής κοινότητας, με το ερώτημα "ποιος την σκότωσε;" να πλανάται ακόμα. Και κυρίως, αποτέλεσε έμπνευση για το Twin Peaks.

Ο φόνος της Hazel Iren Drew

Η μυστηριώδης δολοφονία της Hazel Iren Drew έγινε με τα χρόνια αστικός μύθος, με πολλούς από τους κατοίκους του Sand Lake να ισχυρίζονται μέχρι σήμερα ότι έχουν δει το φάντασμα της νεαρής κοπέλας να περιφέρεται στο χωριό τους, αναζητώντας τη δικαίωση που ποτέ δεν βρήκε για τον θάνατό της.

Την τραγική ιστορία της Hazel έτυχε να ακούσει στην εφηβεία του ο μυθιστοριογράφος Mark Frost από την γιαγιά του. Χρόνια μετά, τη διηγήθηκε στον David Lynch και μαζί έγραψαν το σενάριο του Twin Peaks, χαρίζοντας στην αμερικανική τηλεόραση μία από τις πιο σπουδαίες στιγμές της που δημιούργησε ένα φαινόμενο ποπ κουλτούρας πρωτοφανές για τα δεδομένα της εποχής.

Μία σειρά που πάντρεψε το υπερφυσικό με το δραματικό στοιχείο με τον πιο γοητευτικά παράξενο τρόπο, γεμάτη μαύρο χιούμορ και "ντυμένη" με απίθανης ομορφιάς εικόνες και με ένα soundtrack -σε σύνθεση του Angelo Badalamenti- που θεωρείται από τα πιο αριστουργηματικά στην ιστορία της μικρής και μεγάλης οθόνης. 

Η σειρά

Ο τόπος της υπόθεσης ήταν η φανταστική επαρχιακή πόλη Τουίν Πικς και το κεντρικό της θέμα η εξιχνίαση του ύποπτου φόνου της Laura Palmer από τον Ειδικό Πράκτορα του FBI, Dale Cooper. Τον υποδύθηκε εξαιρετικά ο Kyle MacLachlan, σε έναν ρόλο-σήμα κατατεθέν της καριέρας του, ο ηθοποιός που θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι η "μούσα" του Lynch έχοντας πρωταγωνιστήσει στο Ντιουν (1984) και στο αλησμόνητο Μπλε βελούδο (1986).

Ο αληθινός φόνος που ενέπνευσε τo Twin Peaks

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς προβλήθηκε μία ημέρα σαν αυτή, πριν από ακριβώς 31 χρόνια, στις 8 Απριλίου του 1990 από το δίκτυο του ABC. Ένα χρόνο μετά, ακολούθησε η δεύτερη σεζόν, στη μέση της οποίας ο Lynch παραιτήθηκε λόγω συγκρούσεών του με το στούντιο παραγωγής και η σειρά ακυρώθηκε.

Το 1992, προβλήθηκε στις αίθουσες η ταινία Twin Peaks: Fire Walk with Me, σε σκηνοθεσία και σενάριο του Lynch (αυτή την φορά χωρίς τη βοήθεια του Frost), που αποτελεί prequel στη σειρά και επικεντρώθηκε στις τελευταίες μέρες της ζωής της Palmer.

TWIN PEAKS

Το 2017, ο David Lynch επέστρεψε με την τρίτη και τελευταία (;) σεζόν, δηλώνοντας ωστόσο όχι και τόσο σίγουρος ότι δεν θα επανέλθει με έναν τέταρτο κύκλο κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον. "Έχω αποθηκευμένες σε κουτάκια τόσες πολλές ιστορίες μες στο μυαλό μου. Αυτό που προσπαθώ να ανακαλύψω είναι αν υπάρχει χρυσός σε κάποιο απ' αυτά".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.