Η θεωρία που εξηγεί τι πραγματικά συμβαίνει στο La Casa de Papel

Ένας χρήστης του Reddit έριξε λάδι στη φωτιά μετά το τέλος της τέταρτης σεζόν.

Πρώτα ήταν το Lost, μετά ήρθε το GoT και πολύ πολύ αργότερα -ή μάλλον πολύ πρόσφατα- ήρθε το La Casa de Papel. Σε αντίθεση με τις δύο πολύ επιτυχημένες σειρές όμως, το ισπανικό tv show δε μας απασχόλησε από την πρώτη στιγμή με θεωρίες συνωμοσίας. Καλώς ή κακώς, όλοι οι θεατές έμοιαζαν να πείθονται με το όχι και τόσο πειστικό σενάριο. Όλο αυτό φαίνεται ότι παίρνει τέλος, καθώς στο Reddit βάλθηκαν να ξεσκεπάσουν τις σεναριακές αστοχίες του El Profesor και της παρέας του. 

Η θεωρία

Η θεωρία που εξηγεί τι πραγματικά συμβαίνει στο La Casa de Papel

Ο χρήστης του Reddit με το όνομα Stendhal (σ.σ: ένας φόρος στο διάσημο Γάλλο συγγραφέα λογικά) ξεκινά τη θεωρία του, αναφερόμενος σε ένα ζήτημα που, κακά τα ψέματα, έχει απασχολήσει ακόμα και τους πιο φανατικούς οπαδούς της σειράς: "Όταν παρακολουθείς τη σειρά, έρχεσαι αντιμέτωπος με πραγματικά εξωφρενικά σενάρια, όπου είναι σχεδόν σίγουρο ότι οι ληστές είτε θα ηττηθούν είτε θα τους πιάσουν, κάπου εκεί όμως είναι που "σκάει" ένα flashback με τον El Profesor να έχει ετοιμάσει κάποιο εξωπραγματικό πλάνο απόδρασης, έχοντας προβλέψει καταστάσεις που το μυαλό σου δε θα μπορούσε καν να φανταστεί".

Δε σταματά όμως εκεί, αφού συνεχίζει να μοιράζεται άβολες αλήθειες για κάποιες καθόλου πειστικές επιλογές της σειράς: "Μάλιστα, είναι παράξενο, και μάλλον δε βγάζει κανένα νόημα το γεγονός ότι, μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, σχηματίζονται ζευγάρια ανάμεσα στους ομήρους και τους ληστές, τα οποία κάνουν σεξ σε χρόνο dt, κάτι δηλαδή αστείο και που δε θα συνέβαινε σε μία πραγματική απαγωγή εκτός… εκτός αν όλο αυτό είναι μία φαντασίωση ενός ψυχικά άρρωστου ασθενή: του El Profesor".

Ωραία ως εδώ. Πώς όμως πιστοποιεί αυτό που υποστηρίζει; "Μιλάμε για μία ιστορία όπου ένας μάλλον "αστείος" τυπάκος, τελικά αποδεικνύεται ότι είναι ο El Profesor, ο ηγέτης μίας ομάδας από super cool κακοποιούς, ο οποίος εκτός από ιδιοφυία, είναι και ένας master της μάχης σώμα με σώμα. Παράλληλα, όλες οι γυναίκες δίπλα του είναι τρομερά ενδιαφέρουσες και ως δια μαγείας έλκονται σεξουαλικά από εκείνον. Κάθε φορά που η πλοκή "κολλάει" και προκύπτουν "θεματάκια", αυτά λύνονται με κάποιο flashback που λειτουργεί ως "από μηχανής θεός", όπου σου εξηγείται ακριβώς πώς φτάσαμε μέχρι το συγκεκριμένο σημείο του σεναρίου".

Έτσι, έχοντας αποδομήσει τη μάλλον πιο επιτυχημένη σειρά της τελευταίας τριετίας, έρχεται να δώσει το τελικό χτύπημα: "Επί της ουσίας, το σπίτι όπου εκπαιδεύει την ομάδα του, δεν είναι τίποτα άλλο από το ψυχιατρείο στο οποίο βρίσκεται κλεισμένος ενώ οι φίλοι του αλλά και όλοι οι χαρακτήρες δεν είναι τίποτα άλλο από τρόφιμοι του ιδρύματος. Ο El Profesor πλάθει τη συγκεκριμένη ιστορία για να μπορέσει να επιβιώσει τις εκτενείς περιόδους απομόνωσης, οι οποίες του επιβάλλονται". Κάπου εκεί έξω, ακούστηκε ο ήχους του mic drop.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

Η αληθινή ιστορία πίσω από το The Sympathizer του HBO

Η σειρά βασίζεται στο βραβευμένο με Πούλιτζερ μυθιστόρημα του Βιετναμεζο-αμερικανού, Viet Thanh Nguyen.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Δε θα ξεχάσουμε ποτέ το Mezzanine των Massive Attack

Το magnum opus της κολεκτίβας από το Μπρίστολ γίνεται σήμερα 26 χρονών!

Στον φανταστικό κόσμο της Kandè ζουν πλάσματα σκοτεινά

Το video clip του νέου της single Fury of War έχει κάτι μεταφυσικό.

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.