8 σειρές που αναγεννήθηκαν στο Netflix

Η δεύτερη ευκαιρία είναι πολύ σημαντική στη ζωή. Αυτά τα τηλεοπτικά shows την άρπαξαν από τα μαλλιά.

Πού πηγαίνουν οι τηλεοπτικές σειρές όταν πεθαίνουν; Παλιότερα, η απάντηση σε αυτό το κρίσιμο ερώτημα ήταν μάλλον κυνική: Στα αζήτητα, σε σκοτεινά δωμάτια γεμάτα ξεχασμένα DVDs, στον παράδεισο των παράνομων downloads. Στην εποχή του streaming, όμως, τα πράγματα είναι τελείως μα τελείως διαφορετικά. Το Netflix έχει αποδείξει ξανά και ξανά ότι γνωρίζει καλά πώς να αναβιώνει (μάλλον) ξεχασμένες σειρές, να τις σερβίρει εκ νέου στο παγκόσμιο κοινό και να βγαίνει στην πορεία κερδισμένο τόσο εκείνο όσο και τα "νεκρά" αυτά τηλεοπτικά shows.

Δεν καταλαβαίνεις για τι πράγμα μιλάμε; Ρίξε μία ματιά στη λίστα που ακολουθεί, σε σειρές που ίσως να μην είχε πάρει ποτέ το μάτι σου αν δεν εμφανίζονταν στο Netflix και σκέψου: Πόσο μακριά θα είχε πάει το La Casa de Papel χωρίς το αμερικανικό δίκτυο; 

The Last Kingdom

Βασισμένο στα "Σαξονικά Χρονικά" του πολυδιαβασμένου Bernard Cornwell μας μεταφέρει στον 9ο αιώνα μ.Χ. και στις επιδρομές των Βίκινγκς στην Αγγλία. Μπορεί στην αρχή να μην αγκαλιάστηκε από το κοινό, όταν όμως ήρθε στη συχνότητα του Netflix πάτησε γερά στα ποδιά του, έχοντας ως ατού το γεγονός ότι δεν υπάρχει Game of Thrones πια εκεί έξω. Έτσι, αν νοσταλγείς το GoT και δε σου έχουν μείνει άλλα επεισόδια Vikings να δεις, το Last Kingdom είναι μία αξιοπρεπής εναλλακτική, ικανή να κρατήσει κολλημένους στην οθόνη τους πραγματικούς fans του είδους.

Δίκτυο: BBC America | Σεζόν στο Netflix: 4 

Toy boy

Ένοχη απόλαυση, τραβηγμένο από τα μαλλιά ερωτικό θρίλερ ή μία ευχάριστα σκοτεινή σειρά για έναν νεαρό striper που βρίσκεται μπλεγμένος σε μία πλεκτάνη; Κακά τα ψέματα, το Toy Boy μπορεί να βρέθηκε πολύ ψηλά στις προτιμήσεις του κοινού (κυρίως του γυναικείου), δεν είναι όμως κάτι σπουδαίο. Περισσότερο αποτελεί ευκαιρία για ερωτισμό της κλειδαρότρυπας ενώ το γεγονός ότι μιλάει ισπανικά σίγουρα το βοήθησε· μετά το La Casa de Papel, το ίντερνετ λατρεύει και αναζητά μετά μανίας οτιδήποτε προέρχεται από την Ιβηρική Χερσόνησο.  

Δίκτυο: Antena 3 | Σεζόν στο Netflix: 1 

Versailles

Χλιδή, πολυτέλεια, υπερβολή, αχόρταγη όρεξη για κάθε είδους απόλαυση. Ο Λουδοβικός ο 14ος, πιο γνωστός ως "Βασιλιάς Ήλιος", ήταν ένας rock star πολύ πριν τους rock stars, ένας αυτοκράτορας που κοίταζε μονάχα τη δικιά του καλοπέραση και τίποτα άλλο. Έτσι, σε αυτό το ιστορικό δράμα εποχής, παρακολουθούμε την προσπάθειά του να χτίσει τις εκθαμβωτικές Βερσαλίες, μία πράξη δηλαδή που στέγνωσε τα κρατικά ταμεία και αύξησε τόσο τις ανισότητες, φτάνοντας σε σημείο να προκαλέσει την ίσως διασημότερη επανάσταση στην ιστορία επαναστάσεων· τη Γαλλική.

Δίκτυο: Canal + | Σεζόν στο Netflix: 3 

Community

Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες σειρές της λίστας, το Community δε χρειαζόταν το Netflix για να κερδίσει όλα όσα του αναλογούσαν, απλά κατάφερε μέσα από την πλατφόρμα να ζήσει μία δεύτερη νιότη. Το καυστικό αλλά και συχνά "καμένο" χιούμορ του έχει αφήσει το στίγμα του στο παγκόσμιο τηλεοπτικό τοπίο με τον αναγεννημένο Chevy Chase να δίνει ρεσιτάλ. Όσο για τον ιδιοφυή Donald Glover; Χρωστά πολλά σε ένα από τα καλύτερα sitcoms της εικοσαετίας, αφού ουσιαστικά τους άνοιξε τις πόρτες για να δοκιμάσει την τύχη του σε πιο προσωπικά projects.

Δίκτυο: NBC | Σεζόν στο Netflix: 6 

Locked Up

Όχι άδικα, θεωρείται η ισπανική εκδοχή του Orange is the New Black και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, αφού ως γνωστόν στην τέχνη δεν υπάρχει παρθενογένεση. Σίγουρα η παρουσία της Nairobi (Alba Flores) του La Casa de Papel βοήθησε στο να απογειωθεί η δημοτικότητα της σειράς, σε αντίθεση όμως με άλλες ισπανικές σειρές που απλά εκμεταλλεύονται το hype, το Locked Up και οι περιπέτειες των φυλακισμένων γυναικών αξίζουν τον χρόνο σου, μιας και κάτω από την επιφάνεια κρύβουν περισσότερο από όσα αρχικά νομίζεις.

Δίκτυο: Antena 3  | Σεζόν στο Netflix: 4

The End of the F *** ing World

Ένα μικρό, σύντομο και πανέξυπνο διαμαντάκι που κανείς δεν περίμενε. Με επεισόδια που μετά βίας ξεπερνούν τα 20 λεπτά, καταφέρνει να έχει πυκνότητα τηλεοπτικής σειράς που διαρκεί μία ώρα ανα επεισόδιο.Το The End of the F *** ing World καταφέρνει μέσα από την αφήγησή του, η οποία θυμίζει τους Bonnie & Clyde αλλά με σύγχρονους και κοινωνικά προβληματικούς εφήβους, να φιγουράρει πολύ ψηλά στις λίστες με τις τηλεοπτικές σειρές (δύσκολης) ενηλικίωσης. Καθόλου άσχημα δηλαδή.

Δίκτυο: Chanel 4 | Σεζόν στο Netflix: 2

The Blacklist

Μία γερή δόση κατασκοπίας, δεκάδες αυτοτελή επεισόδια όπου οι πρωταγωνιστές κυνηγούν τους πιο επικίνδυνους τρομοκράτες/εγκληματίες του πλανήτη, πολλά ένοχα μυστικά που αποκαλύπτονται σιγά σιγά και ένας κεντρικός χαρακτήρας ("Red" Reddington) που φέρνει στον νου τον Dr. House και τον Dexter. Εύπεπτο και απολαυστικό στην αρχή, δυστυχώς χάνει γρήγορα το ενδιαφέρον του από τα πολλά επαναλαμβανόμενα μοτίβα - αν όμως κολλήσεις με τον "Red", εύκολα θα καταλάβεις γιατί το Blacklist ήταν μία ιδανική προσθήκη στον κατάλογο του Netflix και μία κίνηση από την οποία και οι δύο πλευρές βγήκαν κερδισμένες.

Δίκτυο: Antena 3 | Σεζόν στο Netflix: 4 

La Casa de Papel

Τι να πει και τι να πρωτογράψει κανείς για αυτό το σύγχρονο τηλεοπτικό φαινόμενο που έκανε την ισπανική τηλεόραση το next hot thing του streaming; Σου αρέσει ή δε σου αρέσει, το La Casa de Papel έχει γράψει ήδη ιστορία και το χρωστά σε μεγάλο βαθμό στο Netflix. Δες τι αποκαλύπτουν οι πρωταγωνιστές στο making of (το πώς δεν περίμεναν ποτέ να συμβεί αυτό στην καριέρα τους, το πώς βρέθηκαν από τη μία στιγμή στην άλλη με εκατοντάδες χιλιάδες followers) και θα καταλάβεις. 

Δίκτυο: Antena 3 | Σεζόν στο Netflix: 4 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

Η αληθινή ιστορία πίσω από το The Sympathizer του HBO

Η σειρά βασίζεται στο βραβευμένο με Πούλιτζερ μυθιστόρημα του Βιετναμεζο-αμερικανού, Viet Thanh Nguyen.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Δε θα ξεχάσουμε ποτέ το Mezzanine των Massive Attack

Το magnum opus της κολεκτίβας από το Μπρίστολ γίνεται σήμερα 26 χρονών!

Στον φανταστικό κόσμο της Kandè ζουν πλάσματα σκοτεινά

Το video clip του νέου της single Fury of War έχει κάτι μεταφυσικό.

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.