To "Κοράκι" του Stephen King έρχεται στη μικρή οθόνη

Κανένα άλλο έργο του "Βασιλιά" δε μοιάζει τόσο επίκαιρο αλλά και τόσο τρομακτικό.

Ο φόβος είναι πιο ισχυρός όταν έρχεται με post-apocalyptic περιτύλιγμα. Έτσι, το The Stand του Stephen King παραμένει, παρ’ όλες τις πιθανές αφηγηματικές του αστοχίες, ένα κλασικό έργο της λογοτεχνίας του τρόμου κι ένα από τα κορυφαία μυθιστορήματα του σπουδαίου συγγραφέα. Σε περίπτωση που αναρωτιέσαι γιατί ο τίτλος δε σου λέει κάτι, είναι γιατί στην Ελλάδα το γνωρίσαμε ως Το Κοράκι (εκδ. Λιβάνη) μέσα από μία έκδοση που, δυστυχώς, είναι εξαντλημένη. Γιατί, όμως, τόσο ντόρος ξαφνικά για το The Stand; Πολύ απλά, γιατί σύντομα έρχεται στις μικρές μας οθόνες.

To "Κοράκι" του Stephen King έρχεται στη μικρή οθόνηΣτο μακρινό 1978 ο άρχοντας του τρόμου που μόλις είχε κάνει το συγγραφικό breakthrough ήθελε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε κάτι μεγαλεπήβολο που θα έφερνε στον νου τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.

Φυσικά, επειδή ο King δε συνηθίζει να στήνει ιστορίες που διαδραματίζονται σε τελείως "φανταστικούς" κόσμου χρειαζόταν να βρει τη συνθήκη που θα έχτιζε το ιδανικό σκηνικό. Το βρήκε στην εξής ιδέα: Μία φονική γρίπη κατασκευασμένη στα εργαστήρια της αμερικανικής αμυντικής βιομηχανίας που μέσα σε ελάχιστο χρόνο ξεπαστρεύει το 99,4%του πληθυσμού του πλανήτη. Οι ομοιότητες με το σήμερα μπορεί να είναι τελείως τυχαίες, παραμένουν όμως δραματικά επίκαιρες και ιδιαιτέρως τρομακτικές.

Από εκείνο το σημείο κaι ύστερα, υπήρχε γόνιμο έδαφος για μία μάχη ανάμεσα στο "καλό" και το "κακό", ανάμεσα στους ανθρωπιστές της Free Zone και τους φασίστες του παρανοημένου Randal Flagg με έδρα το Λας Βέγκας, μέσα σε μία ατμόσφαιρα που θύμιζε το Mad Max του George Miller.

Η νέα σειρά

The stand cast
Ο Alexander Skarsgaard και η Whoopi Goldberg πρωταγωνιστούν στην τηλεοπτική μεταφορά του The Stand.

Δε θα είναι η πρώτη φορά που το The Stand θα μεταφερθεί στη μικρή οθόνη, αφού έχει προηγηθεί μία προσπάθεια στα 90s με τον Gary Sinise στον πρωταγωνιστικό ρόλο, η αλήθεια όμως είναι ότι η τηλεόραση της εποχής απέχει δέκα έτη φωτός από τη σημερινή.

Μάλιστα, αν κρίνουμε από τις τελευταίες μεταφορές των βιβλίων του King σε μικρή και σε μεγάλη οθόνη είναι ευτύχημα που θα του δούμε σε σειρά και όχι σε ταινία, αφού το format φαίνεται να ταιριάζει καλύτερα στα πολυσέλιδα μυθιστορήματά του - δες, για παράδειγμα, πόσο επιτυχημένο θεωρήθηκε το The Outsider του ΗΒΟ σε σχέση με το κινηματογραφικό Dr. Sleep.

The StandΌσο για το cast του πολυαναμενόμενου tv show του CBS; Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί λαμπρό με τον James Marsden, στον ρόλο του "καλού" Stuart Redman που η αμερικανική κυβέρνηση έκανε πειραματόζωο, τον Alexander Skarsgaard (της γνωστής οικογενείας που έχει πάρει εργολαβία τα έργα του Stephen King, με τον αδερφό του Bill να πρωταγωνιστεί στο πρόσφατο It), στον ρόλο του "κακού" Randall Flag, την Whoopi Goldberg ως 108χρονη Mother Abagail και από κοντά τις Heather Graham και Amber Heard σε μικρότερους ρόλους.

Τέλος, γνωρίζουμε πως η σειρά θα έχει δέκα επεισόδια αλλά δε γνωρίζουμε ακόμα την ημερομηνία κυκλοφορίας της. Κλείνοντας να πούμε ότι ο Stephen King φρόντισε να ξεκαθαρίσει τη θέση του σχετικά με το πώς βλέπει τις ομοιότητες του βιβλίου με τις σημερινές συνθήκες παγκοσμίως, όταν εμφανίστηκε στο The Late Show με τον Stephen Colbert: "Άνθρωποι θα έρθουν και θα πουν, φορώντας τις μάσκες τους: Νιώθω σαν να παίζω σε ιστορία του Stephen King. Η μοναδική μου απάντηση είναι: Συγγνώμη για αυτό".


φωτογραφία © Getty Images 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.