Grant, η μίνι ιστορική σειρά του Leonardo DiCaprio

Ένα docuseries μόλις 3 επεισοδίων για τον Αμερικανικό Εμφύλιο και τον 18ο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ulysses S. Grant.

Μετά την επιτυχία του ταραντινικού Once Upon A Time In Hollywood, η νέα εμφάνιση του Leonardo DiCaprio δεν συμβαίνει μπροστά από τις κάμερες, ούτε όμως και στη μεγάλη οθόνη. Αναλαμβάνοντας χρέη παραγωγού, ο 45χρονος ηθοποιός συνεργάστηκε με το History Channel και μαζί παρέδωσαν το Grant· μία μίνι σειρά ντοκιμαντέρ που διαδραματίζεται στον Αμερικανικό Εμφύλιο και αφηγείται την ιστορία μίας από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες στην ιστορία της Αμερικής, του Ulysses S. Grant.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio) on

Ο Ulysses S. Grant υπήρξε στρατηγός των Βορείων κατά τον Αμερικανικό Εμφύλιο Πόλεμο και 18ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Ήταν εκείνος που οδήγησε τα στρατεύματα της Ένωσης των Βορείων στη νίκη κατά της Συνομοσποδίας των Νοτίων στον Αμερικανικό Εμφύλιο, επιδεικνύοντας γενναιότητα, τόλμη και στρατηγικές ικανότητες. Ιστορική έχει μείνει η φράση που συνήθιζε να χρησιμοποιεί όταν ο αντίπαλός του τού ζητούσε να διαπραγματευθεί τους όρους παράδοσης: "Unconditional surrender" (παράδοση άνευ όρων), απαντούσε και κάπως έτσι, σε συνδυασμό με τα αρχικά του ονόματός του, του κόλλησαν το παρατσούκλι "Unconditional Surrender Grant".

Μετά τη λήξη του εμφυλίου, ανακηρύχθηκε σε εθνικό ήρωα και ασχολήθηκε με την πολιτική. Είχε δύο θητείες ως πρόεδρος των ΗΠΑ και συνέβαλε σημαντικά στην σταθεροποίηση της αμερικανική οικονομίας και στη  εξάλειψη της Κου Κλουξ Κλαν.

"Σήμερα, πιο πολύ από ποτέ άλλοτε, είναι σημαντικό να ανατρέξουμε στην ιστορία της χώρας μας και να θυμηθούμε γιατί έχει τόσο μεγάλη σημασία να μείνουμε ενωμένοι στους χαλεπούς καιρούς", ανέφερε ο DiCaprio σχετικά με την σειρά.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο κρατά ο Justin Salinger, έχοντας στο πλευρό του τους Carel Nel ως Abraham Lincoln και Dianne Simpson ως τη σύζυγο του Grant, Julia Dent Grant.

Grant, η μίνι ιστορική σειρά του Leonardo DiCaprio

Να σημειωθεί ότι το docuseries αποτελείται από μόλις 3 επεισόδια: το πρώτο έκανε πρεμιέρα χθες, ανήμερα της Memorial Day -θεσπίστηκε για να τιμήσει όσους έχασαν τη ζωή τους υπηρετώντας τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας- στις 25 Μαΐου, το δεύτερο κάνει σήμερα, 26 του μήνα και το τρίτο, αύριο Τετάρτη στις 27.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Νέο trailer για το Deadpool & Wolverine με τους Ryan Reynolds και Hugh Jackman

Όλα όσα πρόκειται να δούμε στις 26 Ιουλίου.

Ο Tom Holland έχει κάτι να πει για το Spider-Man 4

"Οφείλω τη ζωή και την καριέρα μου στο Spider-Man...".

Αν σου λείπει το Line of Duty, τότε ξέρουμε τι πρέπει να δεις

Η εν λόγω παραγωγή έρχεται για να καταδείξει τα κακώς κείμενα της αστυνομίας στη σύγχρονη εποχή.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Το Rebel Moon - Part Two: The Scargiver δεν έσωσε τον Zack Snyder

Μεταξύ μας, σπάνια ένα sequel είναι καλύτερο από τον προκάτοχό του.

Γραφει Γιαννης Σπανος

10 βραβευμένες ταινίες του Netflix που παραδέχονται όλοι

Ανάμεσα στις αμέτρητες παραγωγές που περιλαμβάνει η πλατφόρμα, υπάρχουν μερικές που έχουν θέση στη λίστα σου.

Γραφει Παυλος Κρουστης

H ιστορία του χιτ των Beatles, Hey Jude, που έμεινε 9 εβδομάδες στο No1 των charts

Το τραγούδι συνέθεσε ο Paul McCartney προσπαθώντας να παρηγορήσει τον γιο του John Lennon.