Στα σκαριά σειρά για "Το κορίτσι με το τατουάζ"

Η Lisbeth Salander, η ηρωίδα της τριλογίας Millenium του Stieg Larsson σε νέες, σκοτεινές, τηλεοπτικές περιπέτειες.

Με περισσότερα από 100 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο, η τριλογία βιβλίων Millenium του Stieg Larsson θεωρείται από τις πιο επιτυχημένες αστυνομικές μυθιστορηματικές σειρές όλων των εποχών. Περιλαμβάνει τρεις τόμους: "Το κορίτσι με το τατουάζ", "Το κορίτσι που έπαιζε με τη φωτιά" και "Το κορίτσι στον ιστό της αράχνης", με τον πρώτο και τον τρίτο να έχουν μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη. 

"Το κορίτσι με το τατουάζ" έγινε ταινία το 2011 σε σκηνοθεσία του David Fincher με τον Daniel Craig και την Rooney Mara στον ρόλο της Lisbeth Salander, της ηρωίδας της τριλογίας -έλαβε 5 οσκαρικές υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων Α' Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της Mara, κερδίζοντας τελικά εκείνο του Μοντάζ-, αποτελώντας ουσιαστικά το remake της σουηδικής ταινίας Män Som Hatar Kvinnor του 2009, που σύστησε στο Χόλιγουντ το ταλέντο της Noomi Rapace.

Επτά χρόνια αργότερα, το 2018 γυρίστηκε "Το κορίτσι στον ιστό της αράχνης" από τον Fede Álvarez με τον ρόλο της Salander να κρατά η Claire Foy, η βασίλισσα Ελισάβετ της σειράς Crown του Netflix. Η ταινία αποδείχθηκε μεγάλη εισπρακτική αποτυχία, ενώ δεν είχε την οσκαρική τύχη του προκατόχου της.

Τώρα, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του Variety, η Lisbeth Salander ξεπηδήσει από το χαρτή στην μικρή οθόνη, καθώς το Amazon Prime ετοιμάζει σειρά βασισμένη στην τριλογία του Σουηδού συγγραφέα - και λέμε βασισμένη, μιας και δεν θα αποτελεί τηλεοπτική μεταφορά των ιστοριών των τριών βιβλίων, αλλά θα αφηγηθεί μία νέα ιστορία, με νέους πρωταγωνιστές. 

Προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε ποια ηθοποιός θα υποδυθεί την "σκοτεινή" ηρωίδα, ούτε ποιος θα αναλάβει το σενάριο και τη σκηνοθεσία του σόου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μία ιταλική ταινία κάνει θραύση στο Netflix παγκοσμίως

Είναι η πρώτη φορά που μία μη αγγλόφωνη ταινία φθάνει στο Νο. 1 του παγκόσμιου chart ταινιών.

Confidenza, ένα υπέροχο soundrack με την υπογραφή του Tom Yorke

Tο προηγούμενο με την υπογραφή του μπροστάρη των Radiohead ήταν αυτό για το remake της ταινίας Suspiria του Luca Guadagnino.

Στο πρώτο trailer για του Atlas η Jennifer Lopez δείχνει τρομοκρατημένη

Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 24 Μαΐου.

'Νυν και Αεί', η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου έγινε σειρά στο YouTube

Οι άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του σπουδαίου συνθέτη αποτυπώνονται μέσα από 20 επεισόδια. Το πρώτο, μόλις έγινε διαθέσιμο.

Ποια είναι η πραγματική stalker του Baby Reindeer

Το "Μικρό Ταρανδάκι" του Netflix έκανε τους φανς να ψάχνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και ναι, την βρήκαν.

Γραφει Παυλος Κρουστης