Πρώτο trailer για το Lovecraft Country του Jordan Peele

Όταν ο υπερφυσικός τρόμος συναντά τον τρόμο του ρατσισμού.

Το Lovecraft Country προκαλεί πάταγο και μόνο από τα ονόματα των δημιουργών του: Η νέα πολυαναμενόμενη horror σειρά του HBO έχει στον τιμόνι της παραγωγής των J.J Abrams (πιο γνωστό από τα τελευταία Star Wars) και τον Jordan Peele, τον άνθρωπο που, λίγο έως πολύ, άλλαξε την pop κουλτούρα με το άγγιγμά του. Όσο για τους αναγνώστες της λογοτεχνίας του φανταστικού; Μετά τον J.R. Tolkien, το όνομα του H.P. Lovecraft (1890-1937) είναι το ίσως πιο βαρύ χαρτί που μπορεί να πέσει στο τραπέζι.

Τι ακριβώς, όμως, είναι το Lovecraft Country και γιατί έχουν συγκεντρωθεί τόσο ηχηρά ονόματα γύρω από αυτό; Μέσα από το πρώτο trailer της σειράς (που ακόμα δε γνωρίζουμε πότε ακριβώς θα κυκλοφορήσει μέσα το 2020 αλλά η πιθανότερη ημερομηνία είναι ο Αύγουστος) καταλαβαίνουμε ότι με τον τρόπο του είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Το trailer

Η σειρά βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Matt Ruff και διαδραματίζεται στα δύσκολα χρόνια της δεκαετίας του '50 για την Αμερική. Δύσκολα για όλους αλλά ιδιαίτερα για τους ανθρώπους της αφροαμερικανικής κοινότητας. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Atticus Freeman (Jonathan Majors), ένας βετεράνος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου με πάθος για την επιστημονική φαντασία, θα βρεθεί μπλεγμένος σε ένα road trip που θα καταλήξει να θυμίζει τρενάκι του τρόμου.


Οι ρατσιστικές αναφορές στα γραπτά του H.P. Lovecraft δίνουν και παίρνουν - μιας, και κακά τα ψέματα, ήταν και εκείνος ένα προϊόν της εποχής αλλά και της κοινωνίας στην οποία μεγάλωνε.


Μάλιστα, πέρα από τα εξωπραγματικά όντα, τα τέρατα, τη σκοτεινή μαγεία αλλά και τον υπερφυσικό τρόμο που θα βρει στο διάβα του, θα υπάρξει κάτι άλλο, πολύ χειρότερο που θα κληθεί να αντιμετωπίσει: Τον σκληρό ρατσισμό των Η.Π.Α που ζούσε και βασίλευε τη δεκαετία του '50 όχι μόνο στις καρδιές των φανατικών υπερπατριωτών αλλά ακόμα και σε νόμους που δεν άφηναν τους Αφροαμερικανούς να κάτσουν σε συγκεκριμένες θέσεις στο λεωφορείο.

Πρώτο trailer για το Lovecraft Country του Jordan Peele

Τι σχέση όμως έχει ίσως μεγαλύτερος συγγραφέας τρόμου όλων των εποχών; Ο H.P. Lovecraft φαίνεται ότι χρησιμοποιείται ως αλληγορία, καθώς η δικιά του πένα κατάφερε να δώσει σάρκα και οστά στους πιο άυλους και υπερφυσικούς φόβους των αναγνωστών. Την ίδια, όμως, στιγμή είναι γεγονός ότι στα γραπτά του πολύ συχνά οι ρατσιστικές αναφορές δίνουν και παίρνουν - μιας, και κακά τα ψέματα, ο Lovecraft ήταν ένα προϊόν της εποχής αλλά και της κοινωνίας στην οποία μεγάλωνε.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.

Dear God, the Parthenon is still broken, το πρώτο φωτογραφικό βιβλίο του Γιώργου Λάνθιμου

Στην εισαγωγή του Dear God, the Parthenon is still broken υπάρχει ένα ακυκλοφόρητο ποίημα της Patti Smith το οποίο έγραψε με έμπνευση την ταινία.

Ήξερες πως ο Freddie στο Ripley είναι το non-binary παιδί του Sting;

Tο Eliot Sumner είναι o σικάτος φίλος του Dickie και ένας πολύ καλός λόγος επίσης να δεις τη σειρά στο Netflix.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Το 'Landmarks II - Το Σινεμά στο Κέντρο' συνεχίζεται στα ιστορικά σινεμά της Αθήνας

4 ιστορικά σινεμά στο κέντρο της Αθήνας, 4 θεματικές προβολές, 13 ταινίες για την Αθήνα.

Μία ιταλική ταινία κάνει θραύση στο Netflix παγκοσμίως

Είναι η πρώτη φορά που μία μη αγγλόφωνη ταινία φθάνει στο Νο. 1 του παγκόσμιου chart ταινιών.