Kορυφαίες σκηνές από τη saga του Star Wars

Jedi, φωτόσπαθα, μάχες και προδοσίες σε έναν γαλαξία πολύ, πολύ μακριά από εδώ.

Το 1977, μερικές μόλις στιγμές αφού ένα από τα πιο διάσημα πλάνα την ιστορία του σύγχρονου σινεμά ξεκίνησε με τη φράση "A long time ago, in a galaxy far far away" να φιγουράρει με πλάγια γράμματα στην οθόνη, τα θεμέλια για την αυτοκρατορία του Star Wars είχαν στηθεί μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Λογικά, ούτε ο ίδιος ο George Lucas δε θα μπορούσε να περιμένει τη μεγαλειώδη επιτυχία που θα γνώριζε το δημιούργημά του στα box office αλλά και στις καρδιές των θεατών.

Σήμερα, ανήμερα της Star Wars Day, 46 χρόνια και πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια εισιτήρια μετά, η διαστημική saga δε σταματά να γοητεύει μικρούς, μεγάλους αλλά και πολύ νεότερους θεατές. Ας δούμε, λοιπόν, κορυφαίες σκηνές από τη διαστημική saga για να θυμηθούν οι παλιότεροι και να μάθουν οι πιο μικροί. May the 4th be with you!

H μάχη στον πλανήτη Hoth

Episode V: Τhe Empire Strikes Back (1980): Μία απέραντη παγωμένη πεδιάδα σε κάποια απομακρυσμένη γωνιά του γαλαξία. Μία μάχη ανάμεσα σε γιγάντια τετράποδα ρομπότ και μικρά διαστημόπλοια. Ακόμη κι αν δε σου άρεσε ποτέ ο Πόλεμος των Άστρων, είναι λίγο δύσκολο να μην χάζεψες με αυτό το θέαμα στα παιδικά σου χρόνια. 

O Anakin και η Princess Amidala μπαίνουν στην αρένα

Episode II: Attack of the Clones: Ίσως το πιο αδύναμο επεισόδιο που έβγαλε ποτέ η διαστημική saga. Η σκηνή όμως όπου το νεαρό ζευγάρι μπαίνει στην αρένα του θανάτου, με χιλιάδες εξωγήινους να ζητωκραυγάζουν, φέρνει στο νου τις φαντασμαγορικές σκηνές του επικού κινηματογράφου (βλέπε ταινίες με Ρωμαίους) κι αποζημιώνει.

Η Rey ανακαλύπτει τον Luke Skywalker

Episode VII: The Force Awakens: Στην πρόσφατη επανεκκίνηση της θρυλικής space opera υπήρχε διάχυτη η αγωνία στους οπαδούς για το κατά πόσο το feeling θα είναι το σωστό. Όταν το κορίτσι συνάντησε τον γηρασμένο Jedi, στα σινεμά όλου του κόσμου ακούστηκαν μικρά επιφωνήματα δέους. Και μετά ήρθε η συγκίνηση.

Obi Wan & Qui Gon Ginn εναντίον Darth Maul

Episode I: The Phantom Menace: Τη λίστα θα ήταν αυτή χωρίς μάχες με φωτόσπαθα, σωστά; Παρότι δεν είναι λίγες οι φορές που οι θεατές έμειναν με κρεμασμένο το σαγόνι να παρακολουθούν τις ξιφομαχίες των πρωταγωνιστών, αυτή εδώ είναι η (μάλλον) καλύτερα χορογραφημένη: ωμή δύναμη και οργή από τον Darth Maul απέναντι σε θάρρος, ψυχραιμία και τεχνική των Jedi.

O Darth Vader αποκαλύπτεται

Episode VI: Return of the Jedi: Λίγοι χαρακτήρες έχουν αποτυπωθεί στην παγκόσμια συνείδηση των θεατών με μελανότερα χρώματα από ότι ο "κακός" του Star Wars. Εκεί, όμως, είναι που κρύβεται κι η γοητεία του. Ιδιαίτερα όταν αποκαλύπτει νικημένος τον ανθρώπινο πρόσωπό του κάτω από τη μάσκα του τέρατος.

Porgs! Porgs! Porgs!

Episode VIII: The Last Jedi: Μπορεί να έχουν παρελάσει δεκάδες φανταστικά πλάσματα από το σύμπαν των Star Wars, πότε όμως πριν από τα Porgs δεν κατάφεραν να αγγίξουν την τελειότητα. Πιο συμπαθητικά κι από νεογέννητο γατάκι, ειδικά όταν σημαίνουν την επίθεση με την χαρακτηριστική φωνή τους δίπλα στον Chewbacca.

Η μαζική δολοφονία των Jedi

 Episode III: Revenge of the Sith: Σε μία saga όπου η σκληρότητα δεν έχει πάντα θέση, αυτό το twist ξάφνιασε και πόνεσε τους οπαδούς. Αν και μεταξύ μας, πάντα υπάρχει κάτι που μας τραβά στις προδοσίες, Ιδιαίτερα όταν είναι τόσο καλογυρισμένες όσο αυτή που ξεκινάει με την ατάκα του Αυτοκράτορα: Execute Order 66.

Η επίθεση στο Death Star

Episode IV: A New Hope: Δύσκολα μπορούν τα λόγια να περιγράψουν τα 15 αυτά λεπτά που χαράχθηκαν ανεξίτηλα κι άλλαξαν την ιστορία του εμπορικού σινεμά, το μακρινό 1977. Ένταση, ειρωνεία, περιπέτεια, χιούμορ, σασπένς κι ανατροπή -όλα σε ένα, σε μία σεκάνς για σεμινάριο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Στο viral The Sympathizer βλέπουμε την ιστορία της πτώσης της Σαϊγκόν όπως δεν τη φανταζόμασταν

Στη σειρά που τρομάξαμε να γνωρίσουμε τον Robert Downey Jr., η ιστορία του μεταπολεμικού Βιετνάμ παρουσιάζεται από μια άλλη οπτική.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η σειρά που βλέπουν όλοι στο Netflix αυτήν τη στιγμή είναι γερμανική

Πέρα από το 3 Body Problem, το Netflix συνεχίζει το σερί με τις πολύ καλές σειρές επιστημονικής φαντασίας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Oι πλουσιότεροι ηθοποιοί του Χόλιγουντ δεν είναι αυτοί που νομίζεις

Ο Tom Cruise μπορεί να έχει κερδίσει πολλά από την υποκριτική του καριέρα αλλά...

Γραφει Γιαννης Σπανος

Fallout, το παιχνίδι που έγινε σειρά και παραλίγο να ήταν ταινία

Στα τέλη της δεκαετίας του '90 ήταν υπό ανάπτυξη η ομώνυμη ταινία.

Γραφει Παυλος Κρουστης