Η θυσία του George Floyd δεν θα πάει χαμένη

Στην κηδεία του 46χρονου Αφροαμερικανού τέθηκαν οι βάσεις για ένα καλύτερο αύριο.

Πριν λίγες ώρες, η οικογένεια, οι φίλοι, οι γνωστοί αλλά και ο ολόκληρος ο πλανήτης αποχαιρέτησαν τον George Floyd στη γενέτειρά του, σε μία εκκλησία του Χιούστον στην πολιτεία του Τέξας. Έναν άνθρωπο, που όπως τονίστηκε και στις ομιλίες στην κηδεία του, το μοναδικό έγκλημα που διέπραξε ήταν ότι γεννήθηκε μαύρος. Ο τελευταίος αποχαιρετισμός τον 46χρονο Αφροαμερικανού, η δολοφονία του οποίου στα χέρια αστυνομικών της Μινεάπολις συντάραξε και συνεχίζει να ταράζει ολόκληρη την υφήλιο, εξελίχθηκε σε κάτι πολύ παραπάνω από θρησκευτική τελετή. Ήταν μία γενναία δήλωση ενάντια στον ρατσισμό.

Ο αιδεσιμότατος Al Sharpton

Η θυσία του George Floyd δεν θα πάει χαμένη

"Ακούω ανθρώπους να μιλούν για αυτό που συνέβη στον George Floyd λες και δεν ήταν ένα έγκλημα. Δεν ήταν απλά μία τραγωδία. Είναι ένα έγκλημα. Ήρθε ο καιρός να αντιληφθούμε πως θα κάνουν τα πάντα ώστε να καθυστερήσουν τις δίκες και να κουράσουν την οικογένειά του όσο γίνεται" δήλωσε ο αιδεσιμότατος Al Sharpton που τέλεσε την τελετή. 

Για να συνεχίσει σε παρόμοιο και ακόμα πιο μαχητικό τόνο: "Πολλοί που σήμερα έρχονται και χαμογελούν μπροστά στις κάμερες δε θα βρίσκονται εδώ για πολύ καιρό. Πρέπει να δείξουμε αφοσίωση σε αυτήν την οικογένεια, στα πέντε παιδιά του, στα εγγόνια του, γιατί μέχρι να πληρώσουν οι ένοχοι αυτό που έκαναν, θα πρέπει να είμαστε εκεί μαζί τους, γιατί οι ζωές των ανθρώπων όπως ο George δεν έχουν καμία αξία όσο δεν πληρώνουν το τίμημα εκείνοι που τους τις στερούν. Δεν μπορούμε να παριστάνουμε ότι αυτό είναι ένας τρόπος να διδάξουμε κοινωνιολογία. Δεν μπορούμε να λειτουργούμε λες και απλά υπάρχει η ανάγκη να προσθέσουμε λίγη κοινωνική δικαιοσύνη στο κήρυγμά μας την Κυριακή το πρωί".

Ο δήμαρχος του Χιούστον

Σιλβέστερ Τέρνερ Δήμαρχος Χιούστον

"Χρωστάμε μεγάλη ευγνωμοσύνη σε αυτήν την οικογένεια, και θα ήθελα να τους πω ένα "ευχαριστώ". Θέλω να με ακούσετε όταν σας λέω ότι άνθρωποι σε όλον τον κόσμο, καθώς και εκλεγμένοι πολιτικοί σε κάθε επίπεδο κάνουν πράγματα που δε θα έκανα ποτέ αν δεν υπήρχε ο George. Ξέρετε, ανακοίνωσα ότι αυτή η πόλη θα δημιουργήσει μία ειδική ομάδα για την αναδιαμόρφωση του αστυνομικού σώματος, η οποία μάλιστα θα τεθεί σε ισχύ μέσα στις επόμενες 90 μέρες" ήταν οι δηλώσεις του Sylvester Turner, Δημάρχου του Χιούστον.


Σε αυτήν την πόλη, θα προειδοποιούμε πριν ανοίξουμε πυρ. Σε αυτήν την πόλη, θα έχουμε την υποχρέωση να επεμβαίνουμε. Σε αυτήν την πόλη, θα πρέπει να εξαντλούμε όλες τις εναλλακτικές πριν πυροβολήσουμε.


Στη συνέχεια, μάλιστα, έγινε πολύ πιο συγκεκριμένος στις αλλαγές που θέλει να εφαρμόσει άμεσα όσον αφορά την αστυνομία της πόλης του: "O εισαγγελέας της πόλης ετοιμάζει ένα εκτελεστικό διάταγμα που θα υπογράψω μόλις επιστρέψω πίσω στο δημαρχείο. Σε αυτήν την πόλη θα απαγορευτούν οι λαβές από τον λαιμό και ο στραγγαλισμός. Σε αυτήν την πόλη, θα φροντίσουμε να αποσυμφορούμε τις καταστάσεις. Σε αυτήν την πόλη, θα προειδοποιούμε πριν ανοίξουμε πυρ. Σε αυτήν την πόλη, θα έχουμε την υποχρέωση να επεμβαίνουμε. Σε αυτήν την πόλη, θα έχουμε κατανοητές αναφορές. Σε αυτήν την πόλη, θα πρέπει να εξαντλούμε όλες τις εναλλακτικές πριν πυροβολήσουμε. Θα υπάρχουν και άλλες τροποποιήσεις στο εκτελεστικό διάταγμα. Θέλω να ξέρετε ότι αυτό είναι κάτι πολύ περισσότερο από μερικές τροποποιήσεις".


φωτογραφίες © Getty Images 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.