Τουρισμός: Προβλέψεις για last minute κρατήσεις

Παγωμένη η ταξιδιωτική ζήτηση, παρά την επανεκκίνηση του τουρισμού από 14 Μαΐου.

Γράφει: Esquire Editors 03 Μαΐου 2021

Ανοιχτό φαίνεται να παραμένει το στοίχημα του τουρισμού για φέτος, καθώς μπορεί να έχουν μείνει λιγότερο από δύο εβδομάδες μέχρι να ανοίξει επισήμως η φετινή τουριστική σεζόν (14 Μαΐου), σύμφωνα όμως με τους επιχειρηματίες της αγοράς, η ταξιδιωτική ζήτηση είναι ακόμη παγωμένη.

Ξενοδοχειακές μονάδες ετοιμάζονται να ανοίξουν στους δημοφιλείς προορισμούς και σταδιακά μεγάλοι tour operators θα αυξήσουν το πτητικό τους πρόγραμμα, εντούτοις επί του παρόντος ελάχιστες είναι οι κρατήσεις που έχουν μπει στα συστήματα των ξενοδοχείων, με τους παράγοντες του χώρου να εκτιμούν πως και αυτή τη χρονιά ο τουρισμός θα δουλέψει περισσότερο με τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.

Και αυτό γιατί, όπως εξηγούν, οι επισκέπτες κρατούν στάση αναμονής, μέχρι να προχωρήσει η εμβολιαστική διαδικασία και να ισχύσουν όσο γίνεται λιγότεροι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, τόσο στις χώρες προέλευσης, όσο και στους τελικούς προορισμούς.

Από τον Ιούλιο η "πραγματική" σεζόν

Μεταβατική και παράλληλη με την πορεία των εμβολιασμού για την Covid-19, θα είναι η τουριστική σεζόν του 2021, όπως λένε ήδη φορείς του χώρου και επαγγελματίες της αγοράς, που από τη μια πλευρά καλούνται να επιβιώσουν μετά τις τεράστιες απώλειες που άφησε πίσω η πανδημία και παράλληλα να κάνουν τον σχεδιασμό τους για την επόμενη ημέρα.

Τουρισμός: Προβλέψεις για last minute κρατήσειςiStock

Οι προβλέψεις λένε πως για την τουριστική αγορά, εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά στο σκέλος του εμβολιασμού, η τουριστική σεζόν θα ξεκινήσει επί της ουσίας από τον Ιούλιο και μετά. "Δεν περιμένει κανείς ότι 14 Μαΐου η Ελλάδα θα γεμίσει με τουρίστες. Το ρεαλιστικό σενάριο λέει ότι τουρισμό θα έχουμε στη χώρα από τον Ιούλιο και μετά, το β’ εξάμηνο δηλαδή. Αλλά είναι ένας ικανός χρόνος προετοιμασίας αυτός, που πρέπει να κινηθούμε προφανώς γρήγορα, για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε τις καλύτερες συνθήκες" δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Τι θα γίνει με το πράσινο πιστοποιητικό εμβολιασμού

Τη διαπραγματευτική του θέση σχετικά με την πρόταση για το πιστοποιητικό που επανεπιβεβαιώνει το δικαίωμα ελεύθερης μετακίνησης στην ΕΕ έχει ήδη εγκρίνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Οι ευρωβουλευτές τάσσονται υπέρ ενός "πιστοποιητικού της ΕΕ για τη νόσο COVID-19" αντί ενός "Πράσινου Ψηφιακού Πιστοποιητικού" σύμφωνα με την Πρόταση της Κομισιόν και υποστηρίζουν ότι οι κανόνες θα πρέπει να τεθούν σε ισχύ το πολύ για 12 μήνες.

> Διάβασε ακόμα: Η κούρσα των Covid-free νησιών στη Μεσόγειο

Το έγγραφο, το οποίο θα μπορεί να διατίθεται σε ψηφιακή ή έντυπη μορφή, θα βεβαιώνει ότι ένα άτομο είτε έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, είτε έχει λάβει αρνητική διάγνωση μετά από διεξαγωγή τεστ στο πρόσφατο παρελθόν, είτε έχει αναρρώσει από τη νόσο. 

> Διάβασε ακόμα: Η Μάλτα πληρώνει για ταξιδιώτες

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού, προκειμένου να επισκεφτεί κάποιος τη χώρα μας, θα πρέπει είτε να είναι εμβολιασμένος είτε να έχει περάσει αρνητικό τεστ ή να έχει αναρρώσει από κορονοϊό. Θα υπάρχουν επίσης δειγματοληπτικά και στοχευμένα τεστ στα σύνορα.

Από: Capital.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Γιατί το Bitcoin δεν είναι -ακόμη- χρήμα

Χρησιµοποιούµε χρήµατα για να αγοράσουµε προϊόντα και υπηρεσίες. Αλλά τι παίζει πραγματικά με το Bitcoin;

Γιατί δεν μειώνονται τα κρούσματα κορονοϊού

Τι λένε οι λοιμωξιολόγοι και ποιος ο ρόλος των self tests.

Κορονοϊός: 2.188 νέα κρούσματα

Σήμερα Παρασκευή ανακοινώθηκαν 2.188 κρούσματα, 56 θάνατοι και 677 διασωληνωμένοι.

Ποιοι ευνοούνται από την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή

Οι κύριοι παράγοντες που διαμορφώνουν την εξέλιξη του προβλήματος είναι πάντοτε πρωτίστως ενδογενείς.

Το τέλος του lockdown

Αλλαγή σελίδας μετά από 6 μήνες. Τι ισχύει από σήμερα.