Lockdown μέχρι τον Μάρτιο για τους ανεμβολίαστους;

Όλα όσα θα ισχύουν από 13 Σεπτεμβρίου και ποιες οι δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19.

Γράφει: Esquire Editors 25 Αυγούστου 2021

Νέα μέτρα και ένα ιδιότυπο lockdown για τους ανεμβολίαστους πολίτες ανακοίνωσε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας, τα οποία θα ξεκινήσουν να μπαίνουν σε εφαρμογή από τις 13 Σεπτεμβρίου και θα ισχύουν έως τις 31 Μαρτίου. Ανάμεσα στα μέτρα αυτά είναι η διεξαγωγή αρκετών rapid test, τα οποία πλέον θα κοστίζουν 10 ευρώ και θα επιβαρύνουν το πορτοφόλι κάθε ανεμβολίαστου, καθώς μόνο οι εμβολιασμένοι, αλλά και όσοι έχουν συμπτώματα, θα μπορούν να έχουν πρόσβαση για να κάνουν τα τεστ αυτά δωρεάν στις δημόσιες δομές υγείας.

"Τα μέτρα δεν έχουν τιμωρητικό χαρακτήρα", επισήμανε ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος πρόσθεσε ότι χρειαζόμαστε ακόμη, τουλάχιστον ένα εκατομμύριο εμβολιασμένους Έλληνες για να χτίσουμε το τείχος ανοσίας, που αγγίζει το 80%, όπως έχει συμβεί σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Πορτογαλία.

"Δεν θα μετατρέψουμε τα νοσοκομεία σε νοσοκομεία για ασθενείς covid-19" είπε με έμφαση και πρόσθεσε ότι τα νοσοκομεία θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν όλα τα περιστατικά, καθώς το αντίθετο, όπως είπε, θα ήταν άδικο για όσους έχουν εμβολιαστεί, αλλά και ανήθικο για όλους όσους νοσούν από άλλα νοσήματα και χρειάζονται νοσηλεία σε αυτά.

Όλα τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους

-Από την 1η Σεπτεμβρίου αναστέλλεται η εργασία για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν πιστοποιητικό νόσησης των τελευταίων 6 μηνών. Ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός και για ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς, οι οποίοι θα έχουν κυρώσεις αν δεν εμβολιαστούν.

-Από τις 13 Σεπτεμβρίου, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να κάνουν ένα εργαστηριακό τεστ στον ιδιωτικό τομέα κάθε εβδομάδα με κόστος 10 ευρώ που θα καλύπτεται από τους ίδιους.

-Επίσης, από τις 13 Σεπτεμβρίου είναι πλέον υποχρεωτικά τα δύο rapid test την εβδομάδα για ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς. Τα self test για τους μαθητές θα διατίθενται δωρεάν και θα πρέπει να δηλώνονται υποχρεωτικά στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr. Για τους φοιτητές απαιτούνται 2 εργαστηριακά rapid tests αντιγόνου την εβδομάδα, που πραγματοποιούνται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, με δαπάνη του φοιτητή, 10 ευρώ/τεστ.

> Διάβασε ακόμη: Αρνητές των εμβολίων ή μήπως αρνητές της πραγματικότητας;

-Εκτός από τους εκπαιδευτικούς και οι ακαδημαϊκοί, οι εργαζόμενοι σε τουρισμό, εστίαση, τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές, που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, θα υποχρεούνται να προσκομίζουν στην εργασία τους δύο αρνητικά τεστ την εβδομάδα, τα οποία θα έχουν πληρώσει οι ίδιοι.

-Όσοι ταξιδεύουν με οποιοδήποτε μέσο μέσα στη χώρα θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό rapid test που έχει γίνει τουλάχιστον 48 ώρες πριν από τη μετακίνηση τους, ενώ δεν θα μπορούν να προσέρχονται σε δημόσιες δομές για να πραγματοποιούν δωρεάν τεστ Covid πριν ταξιδέψουν.

Η συνέχεια στο Thetoc.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι ερωτήσεις στη φόρμα που θα συμπληρώνουν τα θύματα κακοποίησης

Αλλάζει το πρωτόκολλό της η Αστυνομία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Α.Τ των Αγίων Αναργύρων.

To παρασκήνιο της απομάκρυνσης του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η καρατόμηση του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος.

Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν

Πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας

Έπειτα από απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.

O πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι μέτοχοι της Stellantis άνοιξαν το δρόμο για να καταστήσουν τον Carlos Tavares τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO.

Γραφει TopGear