Τι έψαχνε το FBI στο σπίτι του Donald Trump

Έγγραφα που αφορούν τα πυρηνικά της χώρας έψαχνε το FBI στο σπίτι του Trump.

Γράφει: Esquire Editors 12 Αυγούστου 2022

Η ομοσπονδιακή αστυνομία που πραγματοποίησε έφοδο στην έπαυλη του πρώην προέδρου Donald Trump στο Μαρ-α-Λάγκο του Παλμ Μπιτς αναζητούσε να ανακτήσει έγγραφα τα οποία συνδέονται με τα πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα Washington Post χωρίς να τις κατονομάζει. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν έχει καταστεί σαφές προς ώρας εάν τα έγγραφα που αναζητούσε το FBI βρέθηκαν.

Χτες Πέμπτη, πάντως, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ζήτησε από δικαστή να δημοσιοποιήσει το ένταλμα για την έρευνα του FBI στην Μαρ-α-Λάγκο, την οποία ο Ρεπουμπλικανός Trump χαρακτήρισε πολιτική εκδίκηση και "κυνήγι μαγισσών".

Το αίτημα του FBI σημαίνει ότι το κοινό ενδέχεται να μάθει σύντομα περισσότερα για το τι αναζητούσαν οι ομοσπονδιακοί πράκτορες κατά τη διάρκεια της εφόδου τους, για πρώτη φορά στην ιστορία στο σπίτι ενός πρώην προέδρου.

Από την πλευρά του, ο Trump διαβεβαίωσε χθες, Πέμπτη, ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι νομικοί εκπρόσωποί του "συνεργάζονταν πλήρως" στο πλαίσιο της ομοσπονδιακής έρευνας, λίγη ώρα αφότου ο υπουργός Δικαιοσύνης Merrick Garland τοποθετήθηκε δημοσίως για την έρευνα του FBI.

Επιβεβαίωση από τον Υπουργό Δικαιοσύνης

Ο υπουργός Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής επιβεβαίωσε ότι ομοσπονδιακοί πράκτορες ερεύνησαν την οικία του Donald Trump στη Φλόριντα, προκειμένου - σύμφωνα με πηγές - να εξακριβωθεί εάν είχε αφαιρέσει αρχεία παρανόμως από τον Λευκό Οίκο κατά την αποχώρησή του.

Ο Merrick Garland τόνισε ότι ενέκρινε προσωπικά την απόφαση για τη διενέργεια έρευνας στο σπίτι του Donald Trump και σημείωσε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης ζήτησε από δικαστήριο να δώσει στη δημοσιότητα το ένταλμα λόγω "ουσιώδους δημοσίου συμφέροντος".

Πηγή με γνώση του θέματος ανέφερε ότι το FBI ανέκτησε περίπου 10 κουτιά με έγγραφα από την κατοικία του Trump κατά τη διάρκεια της έρευνας. Ο πρώην πρόεδρος Trump ζήτησε χτες αργά το βράδυ τη δημοσιοποίηση των εγγράφων που ανακτήθηκαν.

"Όχι μόνο δεν θα αντιταχθώ στη δημοσιοποίηση εγγράφων που σχετίζονται με την αντιαμερικανική, αδικαιολόγητη και περιττή έφοδο και διάρρηξη του σπιτιού μου στο Παλμ Μπιτς, Φλόριντα, Μαρ-α-Λάγκο, αλλά προχωρώ ένα βήμα παραπέρα ΕΝΘΑΡΡΥΝΟΝΤΑΣ την άμεση δημοσίευση των εγγράφων αυτών, παρόλο που έχουν συνταχθεί από ριζοσπάστες αριστερούς Δημοκρατικούς και ενδεχόμενους μελλοντικούς πολιτικούς αντιπάλους, που έχουν ισχυρό και βαθύτατο συμφέρον να μου επιτεθούν, όπως έκαναν τα τελευταία 6 χρόνια", έγραψε, στην πλατφόρμα του κοινωνικής δικτύωσης Truth Social.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δέχθηκε σφοδρή κριτική και διαδικτυακές απειλές αυτήν την εβδομάδα, στον απόηχο της έρευνας. Υποστηρικτές του Trump και στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος κατηγορούν τους Δημοκρατικούς ότι εκμεταλλεύονται την ομοσπονδιακή γραφειοκρατία για να βάλουν στο στόχαστρο τον πρώην πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χτες το FBI είχε κάνει γνωστό πως ένοπλος προσπάθησε να παραβιάσει εγκαταστάσεις του στο Σινσινάτι. Άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας ανέφεραν ότι αστυνομικοί αντάλλαξαν πυρά με έναν ύποπτο που φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Ο Merrick Garland καταδίκασε τις επιθέσεις σε υπαλλήλους του FBI και του υπουργείου Δικαιοσύνης. "Δεν θα μείνω σιωπηλός όταν η ακεραιότητά τους δέχεται αδίκως επίθεση", τόνισε.

Από: Capital.gr

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

To παρασκήνιο της απομάκρυνσης του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η καρατόμηση του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος.

Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν

Πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας

Έπειτα από απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.

O πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι μέτοχοι της Stellantis άνοιξαν το δρόμο για να καταστήσουν τον Carlos Tavares τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO.

Γραφει TopGear

Για τον Δημήτρη Παπανώτα, οι γυναίκες που επιλέγουν 'σατράπηδες' φταίνε για την κακοποίησή τους

"Αν πάρει έναν σατράπη ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται είναι πρόβλημά της, έτσι;".