Πέθανε η θρυλική ηθοποιός Gina Lollobrigida

Πραγματικό sex symbol, η Lollobrigida υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες σταρ της δεκαετίας του '50 που αποδείχτηκε διαχρονική.

Γράφει: Esquire Editors 16 Ιανουαρίου 2023

Η Ιταλίδα ηθοποιός Gina Lollobrigida πέθανε σε ηλικία 95 ετών, οπως μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA. Υπήρξε αιώνια αντίπαλος της Sophia Loren, ήρθε σε άγρια δικαστική διαμάχη με τον ίδιο της το γιο και ακύρωσε στο παρά πέντε το γάμο με έναν άντρα δεκαετίες νεότερό της, ο οποίος στόχευσε - όχι στην καρδιά της, αλλά - στην αμύθητη περιουσία της.

Ποια ήταν η Gina Lollobrigida

Η σταρ γεννήθηκε στις 4 Ιουλίου 1927 στο χωριό Subiaco. Πραγματικό sex symbol η "Lolo", όπως την αποκαλούν, υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες σταρ της δεκαετίας του '50 που αποδείχτηκε στη συνέχεια διαχρονική.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Esquire Greece (@esquiregr)

Ήταν κόρη επιπλοποιού και σπούδασε στην Ακαδημία Τεχνών της Ρώμης, όπου και την εντόπισε η Cinecittà, η οποία επέμεινε να την περάσει από ακρόαση, όσο και αν η Gina αρνούνταν. Κέρδισε τον πρώτο της ρόλο, και πάλι όμως απέρριψε την πρόταση, ενώ η εταιρεία ζήτησε από τη μητέρα της να τη μεταπείσει και εκείνη απάντησε ότι για να παίξει τον ρόλο, θέλει ένα εκατομμύριο λίρες, που τελικά η εταιρεία δέχτηκε να της δώσει! Πάντα έπαιρνε ό,τι ήθελε κατά τη διάρκεια της καριέρας της.

Μια ζωή σαν μυθιστόρημα

Το 1949 παντρεύεται τον Σλοβένο γιατρό Milko Skofic, που στη συνέχεια έγινε μάνατζέρ της, και το 1957 απέκτησαν τον γιο τους, Andrea Milko Skofic. Εκείνος που την έφερε στο Hollywood ήταν ο μεγιστάνας Howard Hughes τη δεκαετία του '50, όταν ακόμα η Τζίνα δεν ήταν και τόσο γνωστή. Γοητεύτηκε τόσο πολύ από εκείνη, που την κυνηγούσε παραπάνω από μια δεκαετία, όμως η όμορφη ηθοποιός δεν του έδωσε σημασία. Όπως έχει αναφέρει σε δήλωσή της, όταν πέρασαν τα χρόνια αντιλήφθηκε ότι τελικά ο Hughes ήταν ένας ενδιαφέρον άνθρωπος και παραδέχτηκε ότι ο γάμος της δεν ήταν τόσο ευτυχισμένος όσο ο κόσμος νόμιζε.

Την αδιαφορία της όμως εισέπραξε και ο πρίγκιπας Ρενιέ, που δεν δίστασε να τη φλερτάρει μπροστά στην Grace Kelly. Η καριέρα της άρχισε να παίρνει τέλος στις αρχές της δεκαετίας του '80, όμως εκείνη δεν το έβαλε κάτω και ξεκίνησε να ασχολείται με τη φωτογραφία, προσπάθησε να κερδίσει μια θέση στο Ευρωκοινοβούλιο το 1999 και αργότερα αφοσιώθηκε στη γλυπτική, κάνοντας κάποιες εκθέσεις σε ορισμένες χώρες. Ποτέ δεν την ενδιέφεραν τα χρήματα, όπως έλεγε.

Από: TheToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

H Ελεονώρα Μελέτη για την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

"Δεν είναι το χρώμα που με έπεισε, αλλά η στιγμή...".

Τι σημαίνει η επιλογή Μπελέρη για τις Ευρωεκλογές

Η επιλογή του πρωθυπουργού, η οποία χειροκροτήθηκε παρατεταμένα στην κεντρική αίθουσα του Ωδείου Αθηνών, περιέχει υψηλούς συμβολισμούς.

O Donald Trump αποφάσισε να πάρει έναν υπνάκο κατά τη διάρκεια της δίκης του

"Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια" ή μήπως η δίκη ήταν τόσο βαρετή πια;

Γραφει Παυλος Κρουστης

Πόσο κόστισε στο Ισραήλ να αμυνθεί απέναντι στο Ιράν

Ένας πρώην οικονομικός σύμβουλος των Δυνάμεων Άμυνας του Ισραήλ μιλά με αριθμούς, που μεταξύ μας, ξεπερνούν κάθε φαντασία.

Γραφει Γιαννης Σπανος