Οι ερωτήσεις στη φόρμα που θα συμπληρώνουν τα θύματα κακοποίησης

Αλλάζει το πρωτόκολλό της η Αστυνομία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Α.Τ των Αγίων Αναργύρων.

Γράφει: Esquire Editors 19 Απριλίου 2024

Αλλάζει το πρωτόκολλό της η Αστυνομία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Α.Τ των Αγίων Αναργύρων και πλέον, οι γυναίκες μετά την καταγγελία θα μπορούν να αξιολογήσουν την αντιμετώπιση που είχαν από τους αστυνομικούς μέσω ενός ειδικού εγγράφου.

Όπως παρουσίασε το Mega στο ειδικό έγγραφο όπου οι γυναίκες θα μπορούν να αξιολογήσουν την αντιμετώπιση που είχαν από την αστυνομία, θα καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις όπως:

Αν τους δόθηκε επαρκής χρόνος για να περιγράψουν όσα συνέβησαν

Αν τους ζητήθηκαν πληροφορίες για ιστορικό κακοποίησης ή προγενέστερα περιστατικά (σε περίπτωση που υπήρχαν)

Αν ενημερώθηκαν ότι έχουν τη δυνατότητα να μεταφερθούν άμεσα σε ασφαλές μέρος;

Στο σύνολό τους οι ερωτήσεις αξιολόγησης φθάνουν τις 18.

Οργισμένη απάντηση από τους αστυνομικούς

Μία αρκετά επιθετική ανακοίνωση κατά του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, για την διαταγή ότι θα μπορούν πλέον να αξιολογούνται από τα θύματα κακοποίησης.

Αναρωτιούνται πώς θα μπορούν να ελέγχονται ως προς την αξιοπιστία τους οι καταγγέλοντες, από τη στιγμή που θα είναι ανώνυμες, ενώ κάνουν λόγο για "φωστήρες".

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η ΠΟΑΣΥ αναφέρει:

"Έντονο προβληματισμό, αγανάκτηση και πολλά ερωτηματικά, ως προς τα πραγματικά της κίνητρα, προκαλεί η πρόσφατη διαταγή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας με αντικείμενο τη δυνατότητα αξιολόγησης … από τα ίδια τα θύματα (!), των αστυνομικών που χειρίζονται υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας!

Σύμφωνα με όσα δρομολογούνται με απίστευτη ελαφρότητα, υποχρεούμαστε, λοιπόν, να ρωτήσουμε τους "φωστήρες":

- Χωρίς δεύτερη σκέψη, χωρίς καμία τεκμηρίωση και με επιχειρήματα που δεν αντέχουν στην κοινή λογική, ποιος ιθύνων νους μπορεί να μας εξηγήσει ή να μας διαβεβαιώσει για την κατάληξη μιας πιθανής, κακόβουλης κριτικής προς έναν αστυνομικό, όταν ο καταγγέλλων θα είναι ανώνυμος και ενδεχομένως αβάσιμη η καταγγελία του;

- Πώς, τελικά, θα ελεγχθεί αυτός και η καταγγελία του για να αποδοθεί δικαιοσύνη και το κυριότερο

- Πώς θα διορθωθούν υπαρκτά ή μη, κακώς κείμενα;

Η λογική του "κυτίου παραπόνων" εφαρμόστηκε και αλλού. Ας ψάξουν, λοιπόν, τα αποτελέσματά του, αυτοί οι οποίοι σκαρφίστηκαν επικοινωνιακά τεχνάσματα και αν όντως θέλουν να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι τα αποτελέσματα, δεν έχουν παρά να τοποθετήσουν ένα "κυτίο παραπόνων" έξω από το γραφείο τους στην Κατεχάκη. Είναι βέβαιο ότι θα εκπλαγούν από αυτά που ο κάθε ανώνυμος θ’ αφήσει μέσα…

Ας ξεκινήσουν, επομένως, από τα του οίκου τους και αφού το αποτέλεσμα θα δικαιώσει τις πρωτοβουλίες τους, όσον αφορά στο αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, τότε ας συνεχίσουν στα αποδεκατισμένα, με δική τους ευθύνη, Αστυνομικά Τμήματα και Τμήματα Ασφαλείας για να δούμε τα έργα και τις ημέρες τους.

Όταν αποτυγχάνεις να ελέγξεις τα του οίκου σου, όταν περιμένεις "φως" από αυτούς οι οποίοι ακόμα και σήμερα αποκαλούν τον αστυνομικό "μπάτσο", τότε ο μόνος δρόμος που σου μένει, είναι να πας σπίτι σου.

Δυστυχώς για εμάς, αλλά και για τον ελληνικό λαό, με αυτά σας τα καμώματα "γελάνε και τα τσιμέντα της Κατεχάκη".

Από: TheToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Στη Microsoft το 27% της OpenAI, 'μαμάς' του ChatGPT

Η OpenAI αλλάζει ριζικά: από μη κερδοσκοπικός οργανισμός σε δημόσια εταιρεία με σκοπό το όφελος όλων. Η Microsoft αποκτά το 27%, ενώ ο Sam Altman προετοιμάζει το έδαφος για τη μετατρέψει σε εισηγμένη.

Γραφει Παυλος Κρουστης

30 Under 30: Αυτή είναι η ελληνική λίστα του Forbes

30 ονόματα και άλλα τόσα success stories που είναι αναμφισβήτητα παράδειγμα προς μίμηση για όλους όσοι θέλουν να διαπρέψουν στον τομέα τους. Το Forbes και φέτος, αναδεικνύει αυτόφωτους νέους κάτω των 30 ετών που αποτελούν έμπνευση για όλους μας.

Η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ιαπωνίας - Eίναι ντράμερ και λατρεύει το heavy metal

Η Σανάε Τακαΐτσι έγραψε ιστορία ως η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ιαπωνίας. Μια συντηρητική, αποφασιστική φιγούρα με απρόσμενο πάθος για τη μουσική και τα ντραμς.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

O Nicolas Sarkozy μπήκε φυλακή - Το χρονικό της σύλληψής του

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας εξακολουθεί να δηλώνει αθώος αναφορικά με το σκάνδαλο της εγκληματικής συνωμοσίας για την παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας από τον Muammar Gaddafi, για την οποία καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποχώρησε σε χρόνο ρεκόρ από συνέντευξη όταν ρωτήθηκε για τον Τσίπρα

Μια ζωντανή συνέντευξη στον ΣΚΑΪ μετατράπηκε σε μικρό τηλεοπτικό "θρίλερ", όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποφάσισε να αποχωρήσει από το πλατό μόλις δύο λεπτά μετά την έναρξή της.