Ο Bill Gates μόλις παρουσίασε τις τουαλέτες του μέλλοντος

O co-founder της Microsoft συνεχίζει την προσπάθειά του για την βελτίωση της ζωής στις αναπτυσσόμενες χώρες, ακόμη και με ασυνήθιστους τρόπους.

Ο Bill Gates είναι ασφαλώς παγκοσμίως γνωστός ως συνιδρυτής μιας από τις πιο ισχυρές εταιρείες τεχνολογίας του πλανήτη, της  Microsoft. Αυτό όμως που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν είναι το τεράστιο φιλανθρωπικό του έργο και το γεγονός ότι εδώ και αρκετό καιρό έχει θέσει σε εφαρμογή ενέργειες προκειμένου να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Αυτή τη φορά θέλησε να επικεντρώσει την προσοχή στην απουσία τουαλετών στις χώρες αυτές, με έναν ιδιαίτερο όσο και κατατοπιστικό τρόπο: Κατά τη διάρκεια ενός φόρουμ στο Πεκίνο, ο Αμερικάνος δισεκατομμυριούχος πόζαρε στο πλευρό των μεγαλύτερων ηγετών του κόσμου, κρατώντας ένα δοχείο με ανθρώπινα περιττώματα, θέλοντας να τονίσει τα σοβαρά προβλήματα υγείας που συνεπάγονται από την απουσία ενός τόσο αυτονόητου όσο και σημαντικού αντικειμένου της καθημερινότητας. 

"Στα μέρη που δεν υπάρχουν υγειονομικές εγκαταστάσεις υπάρχουν πολλά περισσότερα από όσα εδώ μέσα. Όταν τα παιδιά πάνε να παίξουν έξω, εκτίθενται σε αυτό όλη την ώρα. Δεν είναι μόνο θέμα ποιότητας ζωής, συνδέεται με ασθένειες, τον θάνατο και τον υποσιτισμό" σχολίασε μεταξύ άλλων ο Gates. Αργότερα, προχώρησε στην παρουσίαση μιας φουτουριστικής τουαλέτας, που δεν χρειάζεται νερό ή δίκτυο υπονόμων και χρησιμοποιεί χημικά για να μετατρέπει τα ανθρώπινα περιττώματα σε λίπασμα. Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, το εν λόγω αντικείμενο είναι έτοιμο προς πώληση έπειτα από χρόνια ερευνών του ιδρύματος Bill & Melinda Gates Foundation, το οποίο έχει επενδύσει στο project σχεδόν $200.000.000.

"Οι τουαλέτες που υπάρχουν τώρα απλώς απομακρύνουν τα περιττώματα στο νερό, ενώ αυτές οι τουαλέτες δεν χρειάζονται σύστημα υπονόμου. Παίρνουν τόσο τα υγρά όσο και τα στερεά και τα επεξεργάζονται χημικά, στις περισσότερες περιπτώσεις τα καίνε" επεσήμανε ο Gates.

Σύμφωνα με στοιχεία της Unicef, περίπου 900 εκατομμύρια άνθρωποι δεν διαθέτουν τουαλέτα και χρησιμοποιούν την ύπαιθρο για τις ανάγκες τους, με τις κακές υγειονομικές συνθήκες να ευθύνονται για τον θάνατο μισού εκατομμυρίου παιδιών κάτω των πέντε ετών τα τελευταία χρόνια.

"Όταν σκέφτεσαι ποιες είναι οι βασικές ανάγκες σε αυτή τη ζωή, σου έρχονται στο μυαλό οι παροχές υγείας, το φαγητό και ένα λογικό μέρος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν τουαλέτα" προσέθεσε ο Gates, που ανέλυσε πως το επόμενο βήμα είναι η προώθηση του project προς τους κατασκευαστές.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι ερωτήσεις στη φόρμα που θα συμπληρώνουν τα θύματα κακοποίησης

Αλλάζει το πρωτόκολλό της η Αστυνομία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Α.Τ των Αγίων Αναργύρων.

To παρασκήνιο της απομάκρυνσης του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η καρατόμηση του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος.

Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν

Πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας

Έπειτα από απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.

O πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι μέτοχοι της Stellantis άνοιξαν το δρόμο για να καταστήσουν τον Carlos Tavares τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO.

Γραφει TopGear