Η NASA ετοιμάζεται να επιστρέψει στη Σελήνη μετά από 50 χρόνια

Μετά από ένα τεράστιο διάστημα αναμονής, ο άνθρωπος θα ξαναπατήσει στο φεγγάρι.

H NASA έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο και με αυτό τον τρόπο αποκάλυψε τις προθέσεις να στείλει και πάλι αστροναύτες στη Σελήνη μετά από αρκετές δεκαετίες, καθώς και να δρομολογήσει την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στον Άρη. 

Από τον Δεκέμβριο του 1972, όταν η αποστολή του Apollo 17 προσγειώθηκε στην επιφάνεια της Σελήνης και το πλήρωμά της (Eugene Cernan, Ronald Evans και Harrison Schmitt) πέρασε τρεις μέρες στην επιφάνεια του φεγγαριού, δεν έχει επιχειρηθεί κάτι αντίστοιχο. Κάτι που ασφαλώς έχει πυροδοτήσει όλα αυτά τα χρόνια ένα γαϊτανάκι από θεωρίες συνωμοσίας, όπως ας πούμε την αγαπημένη μας: Στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης κατοικούν εξωγήινοι οι οποίοι έχουν φτιάξει βάσεις εκεί και έχουν απαγορεύσει στους ανθρώπους να επιστρέψουν.

Δυστυχώς για τους λάτρεις τέτοιων σεναρίων, η επιστροφή στη Σελήνη θα πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια, μετά και την υπογραφή του Προέδρου Trump στο Space Policy Directive 1, ένα πρόγραμμα που εγκρίνει την περαιτέρω εξερεύνηση του ηλιακού μας συστήματος.

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο, η NASA έχει δημοσιεύσει το 5 σταδίων πλάνο της για την αποστολή αστροναυτών στη Σελήνη, με χρονικό ορίζοντα τα τέλη του 2020, ενώ μέχρι το 2030 ευελπιστεί ότι ο πρώτος άνθρωπος θα καταφέρει να πατήσει το πόδι του στον Άρη. 

Στο βίντεο της NASA χρησιμοποιούνται κλισέ φράσεις όπως τα "pioneering spirit", "human spirit" και "star sailors", ενώη φωνή της αφήγησης ανήκει στον Mike Rowe του Dirty Jobs (προφανέστατα, θα μπορούσαν να πουν οι πιο καχύποπτοι).

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που χαριτολογώντας υποστηρίζουν ότι ο λόγος που ο Trump ενέκρινε την προσπάθεια, είναι για να κάνει την America great again, και εκτός Γης. Κάτι που αν μη τι άλλο αναμένεται με ενδιαφέρον και μάλλον θα είναι διασκεδαστικό. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι ερωτήσεις στη φόρμα που θα συμπληρώνουν τα θύματα κακοποίησης

Αλλάζει το πρωτόκολλό της η Αστυνομία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Α.Τ των Αγίων Αναργύρων.

To παρασκήνιο της απομάκρυνσης του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η καρατόμηση του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος.

Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν

Πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας

Έπειτα από απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.

O πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι μέτοχοι της Stellantis άνοιξαν το δρόμο για να καταστήσουν τον Carlos Tavares τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO.

Γραφει TopGear