Φωτογραφίες από την καραντίνα της Ιταλίας
"Όλοι στο σπίτι" γράφει το σημερινό πρωτοσέλιδο της La Repubblica.
Πρώτα ήταν η Λομβαρδία, μία περιοχή 16 εκ. ανθρώπων, η οποία τέθηκε σε καραντίνα ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού. Αυτό μέχρι χθες, όταν και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Giuseppe Conte ανακοίνωσε ότι τα μέτρα αφορούν πια όχι μόνο το βόρειο τμήμα της γειτονικής χώρας αλλά κάθε εκατοστό ιταλικής γης. Οι συναθροίσεις απαγορεύονται, οι μετακινήσεις είναι αποδεκτές μόνο για να πάει κανείς στη δουλειά του ή σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
Tutti in casa - #Buongiorno con la #primapagina di Repubblica di oggi https://t.co/LZaZp2FObT #rassegnastampa #10marzo pic.twitter.com/4kF3jskGws
— la Repubblica (@repubblica) March 10, 2020
"Όλοι στο σπίτι" γράφει το σημερινό χαρακτηριστικό πρωτοσέλιδο της La Repubblica. Η Ιταλία είναι η χώρα με τους περισσότερους θανάτους, μετά την Κίνα, εξαιτίας του κορονοϊού στον πλανήτη. Ένας από τους λόγους που συμβαίνει αυτό είναι το γεγονός ότι ο πληθυσμός της είναι γηρασμένος. Έτσι, τα δρακόντεια μέτρα που πάρθηκαν μοιάζουν απολύτως αναγκαία. Το χρονικό της εξάπλωσης της επιδημίας στη γειτονική χώρα ξεκινά ήδη από τα τέλη Ιανουαρίου. Οι εικόνες που ακολουθούν μιλούν από μόνες τους.
Φωτογραφίες © Getty Images
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Στη Microsoft το 27% της OpenAI, 'μαμάς' του ChatGPT
Η OpenAI αλλάζει ριζικά: από μη κερδοσκοπικός οργανισμός σε δημόσια εταιρεία με σκοπό το όφελος όλων. Η Microsoft αποκτά το 27%, ενώ ο Sam Altman προετοιμάζει το έδαφος για τη μετατρέψει σε εισηγμένη.
Γραφει Παυλος Κρουστης30 Under 30: Αυτή είναι η ελληνική λίστα του Forbes
30 ονόματα και άλλα τόσα success stories που είναι αναμφισβήτητα παράδειγμα προς μίμηση για όλους όσοι θέλουν να διαπρέψουν στον τομέα τους. Το Forbes και φέτος, αναδεικνύει αυτόφωτους νέους κάτω των 30 ετών που αποτελούν έμπνευση για όλους μας.
Τι απάτη είναι πάλι αυτό το Shimming και πώς δε θα σου αδειάσει τον τραπεζικό σου λογαριασμό
Shimming: Η νέα απάτη στα ATM που αδειάζει λογαριασμούς και πώς θα προστατευτείτε
Γραφει Νικη ΚοντομηναΗ πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ιαπωνίας - Eίναι ντράμερ και λατρεύει το heavy metal
Η Σανάε Τακαΐτσι έγραψε ιστορία ως η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ιαπωνίας. Μια συντηρητική, αποφασιστική φιγούρα με απρόσμενο πάθος για τη μουσική και τα ντραμς.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςO Nicolas Sarkozy μπήκε φυλακή - Το χρονικό της σύλληψής του
Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας εξακολουθεί να δηλώνει αθώος αναφορικά με το σκάνδαλο της εγκληματικής συνωμοσίας για την παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας από τον Muammar Gaddafi, για την οποία καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποχώρησε σε χρόνο ρεκόρ από συνέντευξη όταν ρωτήθηκε για τον Τσίπρα
Μια ζωντανή συνέντευξη στον ΣΚΑΪ μετατράπηκε σε μικρό τηλεοπτικό "θρίλερ", όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποφάσισε να αποχωρήσει από το πλατό μόλις δύο λεπτά μετά την έναρξή της.