Οι Βρετανοί μάλλον δεν θα κάνουν φέτος καλοκαιρινές διακοπές

Η βρετανική κυβέρνηση "φρενάρει" τα όνειρα για διακοπές στη χώρα μας.

Γράφει: Esquire Editors 20 Μαΐου 2020

Ενώ οι Βρετανοί έτρεφαν κάποιες ελπίδες για καλοκαιρινές διακοπές σε χώρες που έχουν "χτυπηθεί" ελαφρά από τον κορονοϊό, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, φαίνεται πως η κυβέρνηση βάζει "φρένο" στα όνειρά τους, τουλάχιστον για την ώρα.

Όπως ανέφεραν την Τρίτη δημοσιεύματα βρετανικών εφημερίδων, οι πολίτες της χώρας θα μπορούσαν να έχουν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν αεροπορικά σε χώρες με χαμηλό ρυθμό μόλυνσης κορονοϊού μέσω "αερογεφυρών", που θα εξαλείφουν την ανάγκη να μπουν σε καραντίνα όταν επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Σύμφωνα όμως με σημερινό δημοσίευμα της Daily Mail, εκπρόσωπος του γραφείου του πρωθυπουργού εμφανίστηκε να υποβαθμίζει τη συγκεκριμένη ιδέα. "Πρόκειται για μια επιλογή υπό εξέταση και όχι για συμφωνηθείσα κυβερνητική πολιτική", είπε την Τρίτη η εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα.

Κυβερνητική πηγή ανέφερε στη Daily Mail πως "παρόλο που οι κανόνες της καραντίνας θα αναθεωρούνται κάθε τρεις εβδομάδες, δεν θα ήταν συνετό για κάποιον να κλείσει τις καλοκαιρινές του διακοπές με την ελπίδα ότι θα ανοίξει έγκαιρα μια "αερογέφυρα". Αυτή η ιδέα μοιάζει με κάτι που μπορεί να εξεταστεί κατά την έξοδο από ένα σύστημα καραντίνας. Αλλά εμείς είμαστε ακόμα στο ξεκίνημα".

Από: thetoc.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Πολιτική

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Οι χώρες που θα επιστρέψουν ταχύτερα στην κανονικότητα

Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα σύμφωνα με τη νέα έκθεση της Oxford Economics.

Στην Κίνα ο κορονοϊός μεταλλάσσεται με άγνωστους τρόπους

Γεγονός που περιπλέκει ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες για την αντιμετώπισή του.