Κορονοϊός: 21 νέα κρούσματα, 169 συνολικά οι θάνατοι στην Ελλάδα

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Γράφει: Esquire Editors 22 Μαΐου 2020

Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 21 νέα κρούσματα (19 εκ των οποίων σχετίζονται με γνωστές συρροές κρουσμάτων) ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στα 2.873. Το 55,2% των προσβληθέντων είναι άνδρες, ενώ από το σύνολο των κρουσμάτων 612 ασθενείς σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και 1.446 σχετίζονται με ήδη γνωστό κρούσμα που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός. Υπάρχουν 19 διασωληνωμένοι ασθενείς, από τους οποίους 6 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες, ενώ το 89,5% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ηλικία 70 ετών και άνω. Στα ευχάριστα νέα της ημέρας, ο λοιμωξιολόγος ανακοίνωσε ότι 98 συμπολίτες μας ξέφυγαν από τον κίνδυνο και βρίσκονται εκτός ΜΕΘ.

Το τίμημα σε ανθρώπινες ζωές

Αυτή τη στιγμή μετράμε 169 συνολικά θανάτους (1 καταγεγραμμένος θάνατος σήμερα), στην πλειονότητά τους άντρες, ενώ οι νεκροί ήταν σχεδόν όλοι τους (94,1%) ηλικιωμένοι άνθρωποι ή άνθρωποι που έπασχαν από επικείμενα νοσήματα. Ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 76 έτη. Τέλος, έχουν ελεγχθεί στη χώρα πάνω από 147958  κλινικά δείγματα.

Δείτε πρώτοι τις ειδήσεις του Esquire.com.gr στο Google News.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Επικαιρότητα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κίνα θέλει να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης μέχρι το 2049

Τι επιζητεί πραγματικά η χώρα με τον μεγαλύτερο πληθυσμό στον κόσμο; Τίποτα λιγότερο από την παγκόσμια ηγεμονία.

Τι θα γινόταν αν ο Donald Trump ήταν θετικός στον κορονοϊό

Όλη η αλληλουχία γεγονότων αλλά και οι επιπτώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο κατά το υποθετικό σενάριο της επίσκεψης του COVID-19 στον Αμερικανό Πρόεδρο.