Οι 30άρηδες που αποδεικνύουν ότι η καινοτομία δεν μπαίνει σε καραντίνα

Δύο ελληνικά ονόματα στη φετινή λίστα του Forbes 30 under 30.

Γράφει: Esquire Editors 02 Δεκεμβρίου 2020

Την ώρα που η Αμερική ετοιμάζεται για έναν βαρύ χειμώνα με κορονοϊό, υπάρχουν φωτεινά σημεία στον ορίζοντα. Και μάλιστα εκατοντάδες. Οι 600 νέοι επιχειρηματίες, ακτιβιστές, επιστήμονες και αρτίστες που συνθέτουν τη 10η ετήσια λίστα του Forbes "30 κάτω των 30" δίνουν κάθε λόγο για ελπίδα.

Κάποιοι αψηφούν τον κορονοϊό και χτίζουν επιχειρήσεις. Άλλοι βοηθούν για την αντιμετώπιση του ιού, υπηρετώντας στην πρώτη γραμμή των νοσοκομείων ή χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη για να παρασκευάσουν νέα φάρμακα. Είναι η απόδειξη ότι η φιλοδοξία και η καινοτομία δεν μπορούν να μπουν σε καραντίνα.

H φετινή λίστα περιλαμβάνει μερικά πρωτοκλασάτα ονόματα, όπως αυτό του αστέρα των Philadelphia 76ers, Ben Simmons. Πέραν του πενταετούς συμβολαίου του αξίας 177 εκατ. δολαρίων, πρόσφατα εισήλθε στον κόσμο του venture capital, στηρίζοντας την εταιρεία online πώλησης αθλητικών ειδών Faze Clan αλλά και την εταιρεία τεχνολογίας απόδοσης Hyperice. Η λίστα φιλοξενεί κι άλλα γνωστά ονόματα όπως οι μουσικοί Lil Baby και Roddy Ricch και οι ηθοποιοί Ramy Youssef και Sabrina Carpenter. Ωστόσο, τα περισσότερα ονόματα της λίστας πιθανότατα δεν τα έχετε ξανακούσει. Είναι νέα "πιστόλια" που δημιουργούν τις καινοτόμες επιχειρήσεις που θα καθορίσουν την επόμενη δεκαετία.

Η φετινή ομάδα έχει ήδη δοκιμαστεί στο πεδίο της μάχης, αφού αντεπεξήλθε μιας πανδημίας και μιας ύφεσης. Αθροιστικά, οι 600 νέοι -30 από 20 κλάδους- έχουν συγκεντρώσει χρηματοδότηση άνω του 1 δισ. δολαρίων, συμπεριλαμβανομένης της υψηλότερης χρηματοδότησης για φέτος, ύψους 110 εκατ. δολαρίων, που έλαβε η startup Medly Pharmacy. 

Δύο ελληνικά ονόματα στη λίστα

Δύο ελληνικά ονόματα εμφανίζονται στις κατηγορίες "Χόλιγουντ και Ψυχαγωγία' και "Μεταποίηση & Βιομηχανία". Στην πρώτη κατηγορία συναντάμε τον 25χρονο, γεννημένο στο Σικάγο, Μιχάλη Απόστολο, ο οποίος ξεκίνησε την πορεία του στον κλάδο σε ηλικία 16 ετών. Ο creative diector και lighting designer έχει έκτοτε συνεργαστεί με την Jennifer Hudson, την Billie Eilish και τον Travis Scott, αλλά και για εκδηλώσεις απονομής βραβείων όπως τα Grammys, τα BET Awars και τα Billboard Music Awards. Τον Ιανουάριο ίδρυσε την Fouline Creative, η οποία έχει στήσει πλατό για το SNL, το Late Late Show με τον James Cordon και το The Tonight Show με τον Jimmy Fallon.

Στην κατηγορία "Μεταποίηση & Βιομηχανία' εμφανίζεται το όνομα του Θάνου Καραχοτζίτη. Μαζί με τους Andrew Yang και Jeong Woo Park ίδρυσε το 2016 την Authenticity, μια πλατφόρμα δεδομένων για αλυσίδες προμηθειών που στηρίζεται στο blockchain. Έχουν συγκεντρώσει 2,1 εκατ. δολάρια για να συγκεντρώσουν τα αποσυνδεδεμένα εταιρικά συστήματα των σύγχρονων αλυσίδων προμηθειών και να τα τοποθετήσουν σε μια πηγή. 

Η λίστα σε αριθμούς

-Σχεδόν οι μισοί συμμετέχοντες της λίστας αυτοπροσδιορίζονται ως έγχρωμοι. 

-Το χάσμα των φύλων εξακολουθεί να συρρικνώνεται καθώς το 40% των μελών της λίστας είναι γυναίκες και 1% δηλώνουν μη δυαδικό φύλο.

-Το 20% από 62 χώρες: η λίστα φιλοξενεί συμμετοχές από χώρες όπως η Αργεντινή, η Αιθιοπία, το Ιράν, το Καζακστάν, η Μιανμάρ, το Πακιστάν, η Σενεγάλη, η Σερβία, το Σουδάν, η Συρία, τα ΗΑΕ και άλλες.

-Δύο 15χρονες, η Jalaiah Harmon και η Shadadi Wright Joseph είναι τα νεότερα μέλη της κατάταξης. Η μέση ηλικία είναι τα 26,6 έτη.

-Περισσότερα από το 63% των μελών της λίστας είναι ιδρυτές ή συνιδρυτές επιχειρήσεων. 

-Κορυφαίες πόλεις προέλευσης: Νέα Υόρκη, Σαν Φρανσίσκο, Λος Άντζελες, Βοστώνη, Ουάσιγκτον και Τορόντο.

-Η φετινή "τάξη" αποφοίτησε με φοιτητικά χρέη άνω των 10 εκατ. δολαρίων. Έχουν αποπληρώσει το ήμισυ μέχρι σήμερα.

Δείτε αναλυτικά τη λίστα ανά κατηγορία εδώ.

Απο: capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι ερωτήσεις στη φόρμα που θα συμπληρώνουν τα θύματα κακοποίησης

Αλλάζει το πρωτόκολλό της η Αστυνομία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Α.Τ των Αγίων Αναργύρων.

To παρασκήνιο της απομάκρυνσης του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η καρατόμηση του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος.

Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν

Πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας

Έπειτα από απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.

O πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι μέτοχοι της Stellantis άνοιξαν το δρόμο για να καταστήσουν τον Carlos Tavares τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO.

Γραφει TopGear