Οι ελληνικές startup και η μισθοδοσία τους

Οι μισθοί ανά θέση και εμπειρία σε ένα αναλυτικό διάγραμμα.

Γράφει: Esquire Editors 02 Δεκεμβρίου 2021

Μια αποκαλυπτική εικόνα για το πως διαμορφώνεται η αγορά εργασίας στην ελληνική σκηνή των νεοφυών επιχειρήσεων δίνει μελέτη της Marathon Venture Capital, η οποία εξετάζει τα δεδομένα μισθών και παροχών 1.915 εργαζομένων σε 27 startup εταιρείες.

Σε αυτή την πρώτη αποτύπωση φαίνεται πως οι εργαζόμενοι σε θέσεις τεχνολογίας στις ελληνικές startup λαμβάνουν ιδιαίτερα ανταγωνιστικούς μισθούς σε σχέση πάντα με τα ελληνικά δεδομένα, ενώ 4 στους 10 εργαζομένους λαμβάνουν επιπλέον παροχές με την μορφή εταιρικών μεριδίων (stock options).

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρεται και στην έρευνα οι ελληνικοί μισθοί παραμένουν χαμηλότεροι κατά αντιστοιχία με τους μισθούς σε πιο ανεπτυγμένες αγορές όπως η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και βέβαια οι ΗΠΑ.

"Αυτό αποτελεί σημαντική ευκαιρία για μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας και startups ανά τον κόσμο να εγκατασταθούν στην Ελλάδα, δημιουργώντας θέσεις εργασίας”, σημειώνει χαρακτηριστικά η Sanne Goslinga, Director of Talent, Marathon Venture Capital που επιμελήθηκε της μελέτης.

Αυτό βέβαια μπορεί να αλλάξει στο άμεσο μέλλον, καθώς αυξάνεται η ζήτηση για καταρτισμένο προσωπικό σε θέσεις τεχνολογίας, ενώ επεκτείνεται και η πρακτική της απομακρυσμένης εργασίας.

"Αναμένουμε τις όποιες μισθολογικές διαφορές να μειωθούν, με τις αμοιβές στις ελληνικές startups συνεχώς να βελτιώνονται, δημιουργώντας ένα όλο και περισσότερο ελκυστικό περιβάλλον για απασχόληση”, αναφέρει ακόμη η κυρία Goslinga στην ανάλυσή της.

Οι μισθοί ανά θέση και εμπειρία

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα δεδομένα για κάθε θέση εργασίας ανάλογα με την εμπειρία και τις ευθύνες. Φαίνεται πως οι εισαγωγικοί καθαροί μισθοί ξεκινούν από τα επίπεδα των περίπου 800 –1.000 ευρώ τον μήνα ανάλογα με τη θέση εργασίας.

Η συνέχεια στο Capital.gr

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι θα πληρώνουμε στο εξής στους λογαριασμούς ρεύματος

Πλήρης αλλαγή σκηνικού από τον Ιούλιο στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας.

Πόσο ωφελούμαστε τελικά από την επιδότηση συσκευών;

H σύγκριση με τις αυξήσεις που έχουν περάσει στην αγορά. Πόσο περιορίστηκαν τα περιθώρια κερδοφορίας στα κλιματιστικά.

Κορονοϊός: 7.682 νέα κρούσματα και 1.382 επαναλοιμώξεις

Αναλυτικά τα τελευταία στοιχεία για τα κρούσματα κορονοϊού, τους νεκρούς και τους διασωληνωμένους ασθενείς που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Ο διχασμός των ΗΠΑ ολοένα και διευρύνεται

Πώς η ανατροπή της περίφημης απόφαση Roe v. Wade από το Ανώτατο Δικαστήριο έρχεται να βαθύνει κι άλλο το χάσμα στις ΗΠΑ.

Τι είναι το Upskirting που καταγγέλει το BBC

Έρευνα του BBC οδήγησε στον εντοπισμό άσεμνων φωτογραφιών που τραβούν άντρες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Αποχαιρετισμός στον Κωνσταντίνο Τζούμα, τον τελευταίο εστέτ των Αθηνών

Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1944 και πέθανε στην Αθήνα σήμερα, 25 Ιουνίου. Όσα μεσολάβησαν, ας γίνουν θρύλος.

Γραφει Παναγιωτης Κουστας