Οι καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για ελεύθερους επαγγελματίες

Την Αθήνα μην την ψάξεις στη δεκάδα, δε θα τη βρεις.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 11 Δεκεμβρίου 2023

Δεδομένου ότι περίπου το 46,6% του συνολικού παγκόσμιου εργατικού δυναμικού είναι αυτοαπασχολούμενοι, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψιν κατά την επιλογή μιας πόλης για μετεγκατάσταση, όπως είναι για παράδειγμα οι μισθοί και ο αριθμός θέσεων εργασίας. Συνεπώς, αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας ή έστω, αν ενδιαφέρεσαι να γίνεις, έχεις σκεφτεί ποτέ ποιες είναι οι καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για να δραστηριοποιηθείς; Γιατί η Compare the Market AU το σκέφτηκε, και το έψαξε.

Συγκεκριμένα, διεξήγαγε μια μελέτη ούτως ώστε να ανακαλύψει τις πιο κατάλληλες πόλεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Η μελέτη διεξήχθη ύστερα από ανάλυση επτά παραγόντων, μεταξύ των οποίων ο αριθμός των χώρων συνεργασίας, τα Wi-Fi hotspots, ο συντελεστής φορολογίας εισοδήματος, το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας, ο μέσος μισθός, η ταχύτητα του διαδικτύου και φυσικά, οι θέσεις εργασίας ελεύθερου επαγγελματία. 

Στην πρώτη θέση της λίστας αυτής, βρίσκεται η πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου, το Λονδίνο, το οποίο φαίνεται πως έχει τις πιο κατάλληλες συνθήκες για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τον τρίτο μεγαλύτερο αριθμό θέσεων εργασίας ελεύθερων επαγγελματιών. Στη θέση νούμερο δύο βρίσκεται το Παρίσι, ενώ την τριάδα ολοκληρώνει η Βαρσοβία. Το Μιλάνο, η Ζυρίχη και η Λυών είναι οι πόλεις που καταλαμβάνουν τις θέσεις 4, 5 και 6 αντίστοιχα, με την πόλη της Ελβετίας μάλιστα να είναι αυτή με τον υψηλότερο μέσο μισθό για τους ελεύθερους επαγγελματίες σε ολόκληρη την Ευρώπη, μέσο μηνιαίο εισόδημα τα 6.533 ευρώ. Στις θέσεις 7, 8 και 9 βρίσκουμε τη Βαρκελώνη, το Όσλο και τη Στοκχόλμη ενώ στη 10η, το Άμστερνταμ.

Και αν ήδη αναρωτιέσαι πού είναι η Αθήνα, τότε να σου πούμε πως αυτή βρίσκεται στην 28η θέση, με 97 coworking spaces σε όλη την πόλη και μέσο μηνιαίο μισθό, τα 997 ευρώ. Αναλυτικά την έρευνα, βρίσκεις εδώ.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το απόκοσμο timelapse βίντεο από την επέλαση της αφρικανικής σκόνης στην Αθήνα

Η αφρικανική σκόνη από τη Σαχάρα έκανε αισθητή την παρουσία της στη χώρα μας τις προηγούμενες ημέρες, χαρίζοντας απόκοσμες εικόνες.

Τόσο θα μας κοστίσει το λιώσιμο των πάγων

Οι μηχανικοί μελετούν ένα σχέδιο για την επιβράδυνση αυτής της καταστροφής και ξέρουν το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η Εύα Καϊλή μηνύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την πρόθεσή της να μετακομίσει και να ζήσει μόνιμα στην Ιταλία, το παράπονο ότι ούτε το κόμμα της ούτε η ΕΕ την στήριξαν εξέφρασε σε συνέντευξή της στην ιταλική Corriere Della Sera.

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.