Τα πρώτα Air Jordan θα γίνουν τα πιο ακριβά sneakers που δημοπρατήθηκαν ποτέ

Η τιμή τους θα αγγίζει ακόμη και τα 150 χιλιάδες δολάρια.

Στις 8 Μαρτίου του 1998 ο Michael Jordan θα εμφανιζόταν για τελευταία φορά με τη φανέλα των Chicago Bulls στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης. Αντίπαλοί του, οι αιώνια μισητοί για τους οπαδούς των "Ταύρων" New York Knicks. Ο Air Mike θα τελείωνε τον αγώνα με 42 πόντους και εξαιρετική απόδοση, τα πόδια του όμως θα πονούσαν φριχτά και θα είχαν γεμίσει αίματα. Τι ακριβώς συνέβη; Όπως μαθαίνουμε στο εξαιρετικό The Last Dance του Netflix, ο GOAT θέλησε να αποτίσει ένα φόρο τιμής στα sneakers που τον συντρόφευαν σε όλη του την καριέρα: Φόρεσε τα πρώτα Air Jordan, εκείνο το ζευγάρι που κατασκευάστηκε ειδικά για αυτόν τον 1985, αθλητικά παπούτσια με διαχρονικό στυλ που δεν αποτελούσαν όμως πια την καλύτερη δυνατή επιλογή από πλευράς τεχνολογία.

22 χρόνια και 31 διαφορετικά μοντέλα μετά, ο οίκος Sotheby's αποφάσισε να βγάλει τα πρώτα και υπογεγραμμένα από τον ίδιο τον GOAT Air Jodan από την προθήκη του ShoeZeum, όπου και κάθονταν αναπαυτικά από το 2012 μέχρι σήμερα. Άλλωστε η δημοτικότητα του Air Mike έχει χτυπήσει κόκκινα.

Τα τελευταία χρόνια, εκτός από τα αυτοκίνητα και τα κλασικά ρολόγια, έχουν μπει και τα sneakers στο παιχνίδι των δημοπρασιών. Σε καιρούς νοσταλγίας άλλωστε, είναι λογικό τα αθλητικά παπούτσια που εδώ και τρεις περίπου δεκαετίες έχουν ξεφύγει από τα ανοιχτά γηπεδάκια φτάνοντας μέχρι τα ντεφιλέ υψηλής ραπτικής να είναι περιζήτητα.


Άλλωστε δεν είναι μόνο η ζωντανή μπασκετική ιστορία που κουβαλούν που τα κάνει πολύτιμα, αλλά και το γεγονός ότι κουβαλούν την υπογραφή της του καλύτερου παίκτη όλων των εποχών, του Michael Jordan.


Όσο για το ποσό που ο γνωστός οίκος δημοπρασιών υπολογίζει ότι θα φτάσουν οι προσφορές; Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 100 έως 150 χιλιάδες δολάρια. Ένας αριθμός, με άλλα λόγια, που είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα τα βάλει στην κορυφή των πιο ακριβώς sneakers που δημοπρατήθηκαν ποτέ. Άλλωστε δεν είναι μόνο η ζωντανή μπασκετική ιστορία που κουβαλούν που τα κάνει πολύτιμα, αλλά και το γεγονός ότι κουβαλούν την υπογραφή της αυτού Μεγαλειότητας, του καλύτερου παίκτη όλων των εποχών, του Michael Jordan.


φωτογραφία © Sotheby's

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.