Ο χρυσός αρχίζει να λάμπει ξανά

Ιστορικό υψηλό για τον χρυσό, για πρώτη φορά μετά το 2011.

Γράφει: Esquire Editors 26 Ιουλίου 2020

Σε επίπεδο-ρεκόρ έκλεισε την Παρασκευή ο χρυσός, καταγράφοντας την ισχυρότερη εβδομαδιαία του επίδοση από τις αρχές Απριλίου και οδεύει ολοταχώς προς το ορόσημο των 2.000 δολαρίων ανά ουγγιά. Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Αυγούστου ενισχύθηκε κατά 7,50 δολάρια ή κατά 0,4% στα 1.897,50 δολ. ανά ουγγιά, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 1.891,90 δολ. ανά ουγγιά από τις 22 Αυγούστου του 2011.

Μακροπρόθεσμα, με το μακροοικονομικό υπόβαθρο να είναι πολύ αβέβαιο και τα άνευ προηγουμένου νομισματικά μέτρα στήριξης και τα σχεδόν μηδενικά επιτόκια, το ράλι του χρυσού ενδέχεται να κρατήσει για μήνες ή και τρίμηνα", εκτιμά ο Tyler Richey, co-editor του Sevens Report Research.

"Οι ταύροι του χρυσού και του ασημιού θα αντιμετωπίσουν μια πραγματική πρόκληση τις επόμενες δύο εβδομάδες", σχολιάζει ο Chintan Karnani, επικεφαλής αναλυτής αγοράς της Insignia Consultants σε σημερινό του note. Αλλά εάν οι εντάσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Κίνα κλιμακωθούν και οι ΗΠΑ γνωρίσουν ραγδαία άνοδο των κρουσμάτων κορονοϊού,  "τότε ο χρυσός και το ασήμι θα κινούνται μόνο ανοδικό". Ο αναλυτής πιστεύει ότι οι διορθώσεις της τιμής, εάν υπάρξουν, θα είναι "ήπιες". Το επίπεδο των 2.000 δολαρίων "θα διασπαστεί εύκολα".

Τις θετικές προοπτικές του χρυσού τονίζει ο βετεράνος επενδυτής Mark Mobius, συνιδρυτής της Mobius Capital Partners, σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV. "Όταν τα επιτόκια είναι μηδενικά ή κοντά στο μηδέν, τότε ο χρυσός αποτελεί μια ελκυστική επιλογή, καθώς δεν χρειάζεται να ανησυχείς για το αν θα υπάρχει ζήτηση, ενώ βλέπεις ότι η τιμή του θα αυξηθεί καθώς εντείνεται η αβεβαιότητα στις αγοράς”, σημείωσε.

Ο βετεράνος επενδυτής πρόσθεσε μάλιστα: "Θα αγόραζα τώρα και θα συνέχιζα να αγοράζω, δεδομένου ότι ο χρυσός καταγράφει ράλι”.

Από: Capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι ερωτήσεις στη φόρμα που θα συμπληρώνουν τα θύματα κακοποίησης

Αλλάζει το πρωτόκολλό της η Αστυνομία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Α.Τ των Αγίων Αναργύρων.

To παρασκήνιο της απομάκρυνσης του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η καρατόμηση του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος.

Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν

Πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας

Έπειτα από απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.

O πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι μέτοχοι της Stellantis άνοιξαν το δρόμο για να καταστήσουν τον Carlos Tavares τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO.

Γραφει TopGear