Ο χρυσός αρχίζει να λάμπει ξανά

Ιστορικό υψηλό για τον χρυσό, για πρώτη φορά μετά το 2011.

Γράφει: Esquire Editors 26 Ιουλίου 2020

Σε επίπεδο-ρεκόρ έκλεισε την Παρασκευή ο χρυσός, καταγράφοντας την ισχυρότερη εβδομαδιαία του επίδοση από τις αρχές Απριλίου και οδεύει ολοταχώς προς το ορόσημο των 2.000 δολαρίων ανά ουγγιά. Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Αυγούστου ενισχύθηκε κατά 7,50 δολάρια ή κατά 0,4% στα 1.897,50 δολ. ανά ουγγιά, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 1.891,90 δολ. ανά ουγγιά από τις 22 Αυγούστου του 2011.

Μακροπρόθεσμα, με το μακροοικονομικό υπόβαθρο να είναι πολύ αβέβαιο και τα άνευ προηγουμένου νομισματικά μέτρα στήριξης και τα σχεδόν μηδενικά επιτόκια, το ράλι του χρυσού ενδέχεται να κρατήσει για μήνες ή και τρίμηνα", εκτιμά ο Tyler Richey, co-editor του Sevens Report Research.

"Οι ταύροι του χρυσού και του ασημιού θα αντιμετωπίσουν μια πραγματική πρόκληση τις επόμενες δύο εβδομάδες", σχολιάζει ο Chintan Karnani, επικεφαλής αναλυτής αγοράς της Insignia Consultants σε σημερινό του note. Αλλά εάν οι εντάσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Κίνα κλιμακωθούν και οι ΗΠΑ γνωρίσουν ραγδαία άνοδο των κρουσμάτων κορονοϊού,  "τότε ο χρυσός και το ασήμι θα κινούνται μόνο ανοδικό". Ο αναλυτής πιστεύει ότι οι διορθώσεις της τιμής, εάν υπάρξουν, θα είναι "ήπιες". Το επίπεδο των 2.000 δολαρίων "θα διασπαστεί εύκολα".

Τις θετικές προοπτικές του χρυσού τονίζει ο βετεράνος επενδυτής Mark Mobius, συνιδρυτής της Mobius Capital Partners, σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV. "Όταν τα επιτόκια είναι μηδενικά ή κοντά στο μηδέν, τότε ο χρυσός αποτελεί μια ελκυστική επιλογή, καθώς δεν χρειάζεται να ανησυχείς για το αν θα υπάρχει ζήτηση, ενώ βλέπεις ότι η τιμή του θα αυξηθεί καθώς εντείνεται η αβεβαιότητα στις αγοράς”, σημείωσε.

Ο βετεράνος επενδυτής πρόσθεσε μάλιστα: "Θα αγόραζα τώρα και θα συνέχιζα να αγοράζω, δεδομένου ότι ο χρυσός καταγράφει ράλι”.

Από: Capital.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Επικαιρότητα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Jeff Bezos έχασε 8 δισ. δολάρια το τελευταίο διήμερο αλλά δεν ανησυχεί

Δεν είναι τόσο σοβαρό όσο ακούγεται για έναν μεγιστάνα όπως ο CEO της Amazon.

Ο μεγάλος κίνδυνος για τις συντάξεις παγκοσμίως

Η διπλή κρίση της ύφεσης και του κορονοϊού συμπιέζει ολοένα και περισσότερο τις αποδόσεις των ομολόγων σε μηδενικά ή αρνητικά επίπεδα.