Ο οίκος Moody's μόλις υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Τουρκίας

Η οικονομία σφίγγει σαν θηλιά τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdogan.

Γράφει: Esquire Editors 13 Σεπτεμβρίου 2020

Ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody’s μείωσε την αξιολόγηση του χρέους της Τουρκίας κατά μια βαθμίδα από Β1 σε Β2 και δήλωσε ότι διατηρεί τις αρνητικές προοπτικές για την τουρκική οικονομία, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Οι Υπηρεσίες Επενδυτών της Moody's σε ανακοίνωσή τους που εκδόθηκε αργά την Παρασκευή επικαλέστηκαν ως λόγους για την υποβάθμιση σε B2 από B1 μια πιθανή κρίση στο ισοζύγιο πληρωμών, θεσμικά προβλήματα και διάβρωση των δημοσιονομικών αποθεμάτων.

Η ανακοίνωση του οίκου αξιολόγησης αποδίδει επίσης την υποβάθμιση αυτή στα "υψηλά επίπεδα γεωπολιτικού κινδύνου", συμπεριλαμβανομένων των σχέσεων της Τουρκίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μιλώντας σήμερα, Σάββατο, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η οικονομία της χώρας του είναι στο απόγειό της. "Ό, τι κι αν κάνετε, οι αξιολογήσεις σας δεν μετρούν διόλου", δήλωσε ο Ερντογάν αναφερόμενος στους οίκους αξιολόγησης, μεταδίδει το Associated Press.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Επικαιρότητα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Σαν να μην έφτανε ο κορονοϊός, η Βρετανία ρισκάρει με ένα Brexit άνευ συμφωνίας

Δημιουργεί φόβους για ένα σοκ στην ήδη γονατισμένη από την πανδημία βρετανική οικονομία που θα αφήσει μακροχρόνια ίχνη στην ανάπτυξη και την απασχόληση.

Ti συμβαίνει με τα ενοίκια των σπιτιών

Οι τιμές φαίνεται να παραμένουν σταθερές παρά την πανδημία της Covid-19.