Τελικά ο Elon Musk δεν είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Τουλάχιστον όχι ακόμα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Forbes.

Γράφει: Esquire Editors 09 Ιανουαρίου 2021

Παρά το γεγονός ότι είδε την καθαρή αξία της περιουσίας του να εκτινάσσεται στα "ουράνια" τους τελευταίους μήνες - και ένα ρεπορτάζ του Bloomberg την Τετάρτη να αναφέρει ότι είναι πλέον ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο -  ο Elon Musk παραμένει δεύτερος σε αυτή την κατηγορία σε παγκόσμια κλίμακα, σύμφωνα με υπολογισμούς του Forbes.

Οι μετοχές της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων της οποίας ηγείται ο Musk, Tesla, σημείωναν άνοδο 7% έως τις 2:30 μ.μ. (ώρα Ανατολικών ΗΠΑ) την Πέμπτη, οδηγώντας την προσωπική περιουσία του Musk σε άνοδο 9,8 δισ. δολαρίων, στα 175,2 δισ. δολ. Κάτι τέτοιο τον έκανε κατά 22 δισ. δολάρια πλουσιότερο σε σχέση με τον τρίτο πιο πλούσιο άνθρωπο στον κόσμο, τον Γάλλο μεγιστάνα των ειδών πολυτελείας Bernard Arnault, ωστόσο 11 δισ. δολ. φτωχότερο του Νο1 της λίστας των δισεκατομμυριούχων, CEO της Amazon, Jeff Bezos. To Forbes υπολογίζει ότι ο Bezos διαθέτει περιουσία καθαρής αξίας 186,8 δισ. δολ.

Φυσικά, η περιουσία του Musk έχει εκτοξευτεί σε αστρονομικά επίπεδα μέσα στο προηγούμενο έτος. Έχει προσθέσει περί τα 150 δισ. δολ. από τον Μάρτιο του 2020 και εξής, όταν τότε εκτιμάτο στα 24,6 δισ. δολ.  Μεγάλο μέρος της αύξησης αυτής οφείλεται στην εκτίναξη της τιμής της μετοχής της Tesla, η οποία κέρδισε άνω του 720% μέσα στο 2020. Μέσα στην πρώτη εβδομάδα του 2021, η μετοχή έχει καταγράψει επιπλέον κέρδη 10%.

Καθώς η μετοχή της Tesla έσπαγε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο εν όψει - τότε - της εισόδου της στον δείκτη S&P 500, στις 21 Δεκεμβρίου, ο Musk ξεπέρασε τον ισχυρό άνδρα της Facebook, Mark Zuckerberg (ο οποίος διαθέτει σήμερα περιουσία 98,2 δισ. δολαρίων) και έγινε έτσι ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο στις αρχές Νοεμβρίου, ξεπερνώντας τον συνιδρυτή της Microsoft, Bill Gates (περιουσία 121,9 δισ. δολ.) και καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση.

Ο Musk κατέχει περί το 21% των μετοχών της Tesla, καθώς και μερίδιο στην ιδιωτική εταιρεία διαστημικών πυραύλων SpaceX. Η μετοχή της Tesla παραμένει σε ιστορικά υψηλά, ούσα αυτή τη στιγμή πάνω από τα 800 δολ. ανά μετοχή. Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας, ύψους 765 δισ. δολ., την καθιστά την πλέον πολύτιμη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο.

Από: Capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.