Ο ιδρυτής του Τwitter θεωρεί το Bitcoin κλειδί για την παγκόσμια ειρήνη

Το Bitcoin θα μας λύσει όλα τα προβλήματα ή απλώς θα κάνει τους δισεκατομμυριούχους αυτού του κόσμου πλουσιότερους;

Όταν μαζεύονται πολλοί δισεκατομμυριούχοι μαζί για να μιλήσουν σχετικά με το οτιδήποτε, π.χ. για το Bitcoin, κάτι το οποίο θα πρέπει να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας είναι το γεγονός ότι το ύψος του τραπεζικού τους λογαριασμού τοποθετεί σχεδόν πάντα και σχεδόν εξ ορισμού τις ιδέες τους σε μία παράλληλη πραγματικότητα γεμάτη οικονομικά συμφέροντα. Παράδειγμα, ο CEO του Twitter, ο Jack Dorsey, ο οποίος μπορεί άνετα να πιστεύει ότι κάποια μέρα το Bitcoin θα μπορούσε να μας σώσει. Όλους μας. Αυτόν, εσένα και εμένα.

Όσα τρελά ειπώθηκαν στο webinar "The B Word"

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC, λοιπόν, στις 21 Ιουλίου ο Dorsey συμμετείχε στο webinar The B Word για το Bitcoin, μαζί με πολλούς πρωτοκλασάτους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη, με πρώτο και καλύτερο ανάμεσά τους τον πανταχού παρόντα Elon Musk.

Κατά τη διάρκειά της σχετικής παρέμβασής του ο Dorsey ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ελπίζει πως το Bitcoin θα δημιουργήσει παγκόσμια ειρήνη ή θα βοηθήσει στην επίτευξή της. Για να προσθέσει: "Έχουμε όλα αυτά τα ανισόρροπα μονοπώλια όπου τα άτομα δεν έχουν δύναμη, ενώ το κόστος και η αποδιοργάνωση που σήμερα οφείλονται στο νομισματικό μας σύστημα όχι μόνο είναι απτά αλλά και αποσπούν την προσοχή μας από σημαντικότερα προβλήματα".

Ο ιδρυτής του Τwitter θεωρεί το Bitcoin κλειδί για την παγκόσμια ειρήνηGetty Images

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο κομψευόμενος CEO του Twitter ανέφερε ότι οι συγκεκριμένοι αντιπερισπασμοί που αντιμετωπίζουμε επί καθημερινής βάσεως μας αποσπούν όλο και περισσότερο από σημαντικότερους στόχους, με τα αποτελέσματα αυτής της κατάστασης να επηρεάζουν κάθε έναν από εμάς που ζει σε αυτόν τον πλανήτη.

Αν καταφέρουμε να διορθώσουμε, καταλήγει, αυτό το βασικό πρόβλημα στο νομισματικό μας σύστημα, τότε όλα όσα βρίσκονται πάνω από αυτό θα βελτιωθούν και μάλιστα σε έναν βαθμό άνευ προηγουμένου. Μάλιστα, αν και θεωρεί ότι αυτό μπορεί να πάρει πολύ καιρό για να γίνει πραγματικότητα, ελπίζει ότι θα φέρει ειρήνη.

> Διάβασε ακόμα: Είναι το Bitcoin έτοιμο να ανακάμψει;

Jack Dorsey και Bitcoin: Μία σχέση πάθους

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Dorsey εκφράζει δημοσίως τον υπερβολικό του ενθουσιασμό με το Bitcoin, καθώς ήδη πριν από τρία χρόνια δήλωνε ότι το συγκεκριμένο ψηφιακό νόμισμα θα καταλήξει να είναι το μοναδικό επίσημο νόμισμα του πλανήτη

Καλό όμως είναι να γνωρίζουμε ότι ο Dorsey είναι ιδρυτής και CEO όχι μόνο του Twitter αλλά και της εταιρείας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Square, η οποία κατέχει ένα σημαντικό κεφάλαιο σε Bitcoin. Μάλιστα, ο ίδιος στις 15 Ιουλίου έκανε ένα tweet στο οποίο ανέφερε ότι θα λανσάρει μία νέα πλατφόρμα για αποκεντρωμένες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

Από κοντά και ο Elon Musk

Κατά τη διάρκεια του webinar ο Elon Musk που, περιέργως, δεν έβγαλε με τη δική του παρέμβαση κάποια μεγάλη είδηση, απλώς δήλωσε ότι η Tesla μάλλον θα αρχίσει να δέχεται ξανά πληρωμές σε Bitcoin, αφού η οξόρυξή του γίνει πιο φιλική για το περιβάλλον, κάτι το οποίο έχει δηλώσει και στο παρελθόν. 

> Διάβασε ακόμα: To Bitcoin παίρνει τα πάνω του μετά από νέα δήλωση του Elon Musk

Συμπέρασμα;

Το συμπέρασμα που βγάζουμε από όλα αυτά είναι ότι το Bitcoin προφανώς και είναι εξαιρετικά χρήσιμο για πολλούς δισεκατομμυριούχους. Εμείς οι υπόλοιποι ας έχουμε κατά νου ότι αν, λέμε τώρα, το Bitcoin υιοθετηθεί κάποια στιγμή ως επίσημο νόμισμα σε όλο τον πλανήτη, ο Dorsey θα δει μία τουλάχιστον από τις επιχειρήσεις του να εκτοξεύει τις δραστηριότητές της.  

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι ερωτήσεις στη φόρμα που θα συμπληρώνουν τα θύματα κακοποίησης

Αλλάζει το πρωτόκολλό της η Αστυνομία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Α.Τ των Αγίων Αναργύρων.

To παρασκήνιο της απομάκρυνσης του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η καρατόμηση του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος.

Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν

Πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας

Έπειτα από απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.

O πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι μέτοχοι της Stellantis άνοιξαν το δρόμο για να καταστήσουν τον Carlos Tavares τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO.

Γραφει TopGear