Η εξαγορά της Wolt και οι αλλαγές στο ελληνικό delivery

Ο αμερικανικός κολοσσός DoorDash εξαγόρασε την Wolt. Τι σημαίνει όμως πρακτικά αυτό;

Γράφει: Esquire Editors 15 Νοεμβρίου 2021

Χωρίς δραστικές παρεμβάσεις στο μοντέλο λειτουργίας της θα κινηθεί στο εξής η Wolt, μετά την εξαγορά της από την DoorDash, κάτι που ανέφερε και η ίδια η εταιρεία μετά την γνωστοποίηση της εξαγοράς της από τη δεύτερη, με τίμημα που άγγιξε τα 7 δισ. ευρώ.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η εμπορική ονομασία Wolt τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις υπόλοιπες αγορές που δραστηριοποιείται θα παραμείνει η ίδια, η χρωματική παλέτα του λογοτύπου επίσης καθώς και ο χαρακτήρας δραστηριότητάς της αμετάβλητος, σε συνδυασμό με την τεχνολογία που εφαρμόζει μέχρι στιγμής η πλατφόρμα παραγγελιών.

Σημαντική παράμετρος που πρόκειται να ενισχυθεί μέσα από τη συγκεκριμένη κίνηση στην αγορά, είναι ότι η Wolt θα αναπτύξει περαιτέρω με αυτόν τον τρόπο εκτός από το delivery τροφίμων και τη θέση της στην αγορά μέσω της Wolt Market, μέσω της οποίας δραστηριοποιείται προς το παρόν στην Αττική.

> Διάβασε ακόμη: Ποια είναι η Rocket που προστίθεται στον χάρτη του online delivery

Κύρια χαρακτηριστικά του Wolt Market είναι ότι διανέμει τρόφιμα, φρέσκα φρούτα και λαχανικά, συσκευασμένα τροφιμα, είδη ατομικής υγιεινής, καθαριστικά, χαρτικά με διαθέσιμο κωδικολόγιο 2.000 προϊόντων και παραδόσεις από τις 09.00 έως τις 00.00.

Στο πλάνο μάλιστα είναι εκτός της Αττικής, η οποία δραστηριοποιείται με darkstores σε νέο κόσμο και Μαρούσι, η περαιτέρω επέκταση στο λεκανοπέδιο αλλά και πανελλαδικά.

> Διάβασε ακόμη: 5 θαυμάσιες ιδέες για delivery

Σε αυτή την περίπτωση βέβαια, μπορεί κανείς να αντιληφθεί ότι σταδιακά θα αλλάξουν και οι ισορροπίες για τα παραδοσιακά σούπερ μάρκετ, εάν αντιληφθούμε την είσοδο μίας εταιρείας όπως η DoorDash στην ελληνική αγορά.

DoorDash: Ο μεγαλύτερος παίκτης στη διανομή φαγητού και τροφίμων στις ΗΠΑ

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DoorDash (@doordash)

H DoorDash αποτελεί αυτή τη στιγμή τη μεγαλύτερη επιχείρηση στον τομέα της διανομής φαγητού στις Ηνωμένες Πολιτείες, με μερίδιο που υπερβαίνει το 56%, ενώ το μερίδιό της στην διανομή προϊόντων παντοπωλείου υπερβαίνει το 60% εξυπηρετώντας 450.000 εμπόρους, 20.000.000 καταναλωτές και συνεργαζόμενη με 1.000.000 διανομείς με βάση στοιχεία έως το τέλος του 2020.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DoorDash (@doordash)

Iδρυτές της ήταν το 2012 οι φοιτητές του πανεπιστημίου Stanford, Tony Xu, Stanley Tang, Andy Fang και Evan Moore, οι οποίοι συγκέντρωναν αξιολογήσεις πελατών μέσα από μία κινητή εφαρμογή για μικρές επιχειρήσεις, όταν ο ιδιοκτήτης ενός καταστήματος πώλησης μακαρούν (αμυγδαλωτά μπισκότα), τους ζήτησε τη βοήθειά τους για να χρησιμοποιήσει τη δύναμη της τεχνολογίας στις παραδόσεις των παραγγελιών του.

Η συνέχεια στο Capital.gr

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το 'Ροζ Φεγγάρι'

Τι είναι ακριβώς; Γιατί ονομάζεται έτσι; Και κυρίως, πότε θα μπορέσεις να το απολαύσεις;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι ερωτήσεις στη φόρμα που θα συμπληρώνουν τα θύματα κακοποίησης

Αλλάζει το πρωτόκολλό της η Αστυνομία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Α.Τ των Αγίων Αναργύρων.

To παρασκήνιο της απομάκρυνσης του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η καρατόμηση του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος.

Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν

Πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας

Έπειτα από απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.