Η εξαγορά της Wolt και οι αλλαγές στο ελληνικό delivery

Ο αμερικανικός κολοσσός DoorDash εξαγόρασε την Wolt. Τι σημαίνει όμως πρακτικά αυτό;

Γράφει: Esquire Editors 15 Νοεμβρίου 2021

Χωρίς δραστικές παρεμβάσεις στο μοντέλο λειτουργίας της θα κινηθεί στο εξής η Wolt, μετά την εξαγορά της από την DoorDash, κάτι που ανέφερε και η ίδια η εταιρεία μετά την γνωστοποίηση της εξαγοράς της από τη δεύτερη, με τίμημα που άγγιξε τα 7 δισ. ευρώ.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η εμπορική ονομασία Wolt τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις υπόλοιπες αγορές που δραστηριοποιείται θα παραμείνει η ίδια, η χρωματική παλέτα του λογοτύπου επίσης καθώς και ο χαρακτήρας δραστηριότητάς της αμετάβλητος, σε συνδυασμό με την τεχνολογία που εφαρμόζει μέχρι στιγμής η πλατφόρμα παραγγελιών.

Σημαντική παράμετρος που πρόκειται να ενισχυθεί μέσα από τη συγκεκριμένη κίνηση στην αγορά, είναι ότι η Wolt θα αναπτύξει περαιτέρω με αυτόν τον τρόπο εκτός από το delivery τροφίμων και τη θέση της στην αγορά μέσω της Wolt Market, μέσω της οποίας δραστηριοποιείται προς το παρόν στην Αττική.

> Διάβασε ακόμη: Ποια είναι η Rocket που προστίθεται στον χάρτη του online delivery

Κύρια χαρακτηριστικά του Wolt Market είναι ότι διανέμει τρόφιμα, φρέσκα φρούτα και λαχανικά, συσκευασμένα τροφιμα, είδη ατομικής υγιεινής, καθαριστικά, χαρτικά με διαθέσιμο κωδικολόγιο 2.000 προϊόντων και παραδόσεις από τις 09.00 έως τις 00.00.

Στο πλάνο μάλιστα είναι εκτός της Αττικής, η οποία δραστηριοποιείται με darkstores σε νέο κόσμο και Μαρούσι, η περαιτέρω επέκταση στο λεκανοπέδιο αλλά και πανελλαδικά.

> Διάβασε ακόμη: 5 θαυμάσιες ιδέες για delivery

Σε αυτή την περίπτωση βέβαια, μπορεί κανείς να αντιληφθεί ότι σταδιακά θα αλλάξουν και οι ισορροπίες για τα παραδοσιακά σούπερ μάρκετ, εάν αντιληφθούμε την είσοδο μίας εταιρείας όπως η DoorDash στην ελληνική αγορά.

DoorDash: Ο μεγαλύτερος παίκτης στη διανομή φαγητού και τροφίμων στις ΗΠΑ

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DoorDash (@doordash)

H DoorDash αποτελεί αυτή τη στιγμή τη μεγαλύτερη επιχείρηση στον τομέα της διανομής φαγητού στις Ηνωμένες Πολιτείες, με μερίδιο που υπερβαίνει το 56%, ενώ το μερίδιό της στην διανομή προϊόντων παντοπωλείου υπερβαίνει το 60% εξυπηρετώντας 450.000 εμπόρους, 20.000.000 καταναλωτές και συνεργαζόμενη με 1.000.000 διανομείς με βάση στοιχεία έως το τέλος του 2020.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DoorDash (@doordash)

Iδρυτές της ήταν το 2012 οι φοιτητές του πανεπιστημίου Stanford, Tony Xu, Stanley Tang, Andy Fang και Evan Moore, οι οποίοι συγκέντρωναν αξιολογήσεις πελατών μέσα από μία κινητή εφαρμογή για μικρές επιχειρήσεις, όταν ο ιδιοκτήτης ενός καταστήματος πώλησης μακαρούν (αμυγδαλωτά μπισκότα), τους ζήτησε τη βοήθειά τους για να χρησιμοποιήσει τη δύναμη της τεχνολογίας στις παραδόσεις των παραγγελιών του.

Η συνέχεια στο Capital.gr

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι μάσκες που μηδενίζουν τον κίνδυνο μετάδοσης του κορονοϊού

Κάποιες από αυτές, μειώνουν πολύ κάτω από 1% την πιθανότητα να μολυνθεί κάποιος από κορονοϊό.

Κάποια συμπεράσματα από τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ

Γιατί 'εξολοθρεύτηκε' ο Λοβέρδος, τι δείχνει η προσέλευση του κόσμου και πώς θα κινηθούν οι ψήφοι στο β' γύρο.

Στα επόμενα στάδια της μετάλλαξης Όμικρον

Η έντονη ανησυχία και οι επόμενοι μήνες στην Ευρώπη.

Η πανδημία δεν έχει τελειώσει

Και η επόμενη μπορεί να είναι πολύ πιο φονική, προειδοποιεί η δημιουργός του εμβολίου Οξφόρδης/AstraZeneca.

13 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Ο Κωστής Παπαϊωάννου, τ. Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και εκπαιδευτικός, περιγράφει το κλίμα εκείνων των ημερών αλλά και το πώς επηρεάστηκαν οι μετέπειτα κοινωνικές εξελίξεις.

Γραφει Γιωργος Ρομπολας

Ταυτότητα, βιβλιάριο υγείας και δίπλωμα οδήγησης προσεχώς στο κινητό τηλέφωνο

"Με στόχο την εξάλειψη της υπερβολικής γραφειοκρατίας και της διαρκούς χρήσης πιστοποιητικών στο χαρτί".