Είναι το Solana η 'νέα visa των κρυπτονομισμάτων';

H Bank of America κάνει λόγο για τη νέα τάση στην αγορά.

Γράφει: Esquire Editors 14 Ιανουαρίου 2022

Φαίνεται πως η κατρακύλα του Bitcoin και των υπόλοιπων κρυπτονομισμάτων σταμάτησε - πρώτα όμως, στο 5νθήμερο που ολοκληρώθηκε στις 7 Ιανουαρίου, κατέγραψαν τη μεγαλύτερη πτώση τους σε εβδομαδιαία βάση από τον Δεκέμβριο, με την κεφαλαιοποίησή τους να μειώνεται κατά εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια. Μέχρι στιγμής αυτή την εβδομάδα, το Bitcoin ενισχύεται άνω του 3% ενώ ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής του, το Ethereum σημειώνει "άλμα" της τάξης του 5,3%. Ακόμα καλύτερες επιδόσεις σημειώνουν τα άλλα κρυπτονομίσματα: το Binance Coin κερδίζει κοντά στο 10%, το Cardano κάνει ράλι περίπου 16%, ενώ τα κέρδη του Solana υπερβαίνουν το 10%.

H περίπτωση του Solana

Και ενώ η αγορά κρυπτονομισμάτων βρίσκεται συνολικά και πάλι σε τροχιά εκτόξευσης, η Bank of America έχει ξεχωρίσει ένα κρυπτονόμισμα που θα μπορούσε να είναι η νέα μεγάλη τάση στην αγορά. Σε πρόσφατο σημείωμά του, ο αναλυτής Alkesh Shah εκτίμησε πως το Solana θα μπορούσε να γίνει η "Visa των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων".

"Η ιδιότητά του να προσφέρει υψηλή απόδοση, με χαμηλές χρεώσεις, και συγχρόνως να είναι εύχρηστο διαμορφώνει ένα βελτιστοποιημένο blockchain για καταναλωτική χρήση, όπως: μικροπληρωμές, DeFi, NFTs, αποκεντρωμένα δίκτυα (Web3) και gaming", επισήμανε ο Shah.

Ο αναλυτής της BofA επισήμανε πως το blockchain του Solana φιλοξενεί περισσότερα από 400 αποκεντρωμένα projects. 

Εκτός αυτού, το Solana μπορεί να υπερηφανεύεται για την ταχύτητα του δικτύου του. Όπως τόνισε ο Shah, "το Solana είναι ικανό να επεξεργάζεται 65.000 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο, με μέση προμήθεια στα 0,00025 δολάρια, ενώ η διαδικασία παραμένει σχετικά αποκεντρωμένη και ασφαλής". 

Όμως το ευρύ φάσμα εφαρμογών και οι κορυφαίες στον κλάδο ταχύτητες συναλλαγών έχουν το αντιστάθμισμά τους.

"To Solana δίνει έμφαση στην κλιμακωσιμότητα, αλλά ένα σχετικά λιγότερο αποκεντρωμένο και ασφαλές blockchain έχει συμβιβασμούς, που αποτυπώνονται σε διάφορα προβλήματα απόδοσης του δικτύου εξ ορισμού... Το Ethereum εστιάζει στην αποκέντρωση και στην ασφάλεια, σε βάρος όμως της κλιμακωσιμότητας, η οποία έχει οδηγήσει το δίκτυο σε περιόδους "συμφόρησης", ενώ κατά καιρούς το κόστος της συναλλαγής ήταν υψηλότερο από την ίδια τη συναλλαγή", πρόσθεσε ο αναλυτής.

Το Solana κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2020 ως ένα αποκεντρωμένο blockchain που μπορεί να φιλοξενήσει αποκεντρωμένες εφαρμογές υψηλής κλιμακωσιμότητας. Σήμερα συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα κρυπτονομίσματα, έχοντας διεκπεραιώσει συναλλαγές άνω των 50 δισ. δολαρίων, ενώ έχει 5,7 εκατομμύρια NFTs, σύμφωνα με τον Alkesh Shah.

Η συνέχεια στο Capital.gr

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πού αφήνουν τα μεγαλύτερα ποσά οι ξένοι τουρίστες στην Ελλάδα;

Νότιο Αιγαίο, Κρήτη και Αττική απορροφούν το μεγαλύτερο μέρος των ταξιδιωτικών εισπράξεων σύμφωνα με μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ.

Ύφεση δείχνουν και πάλι τα σήματα από τις 'φούσκες'

Είτε μας αρέσει είτε όχι, η ύφεση φαίνεται στον ορίζοντα.

Τι έψαχνε το FBI στο σπίτι του Donald Trump

Έγγραφα που αφορούν τα πυρηνικά της χώρας έψαχνε το FBI στο σπίτι του Trump.

Πώς συνδέεται η κλιματική αλλαγή με την εξάπλωση των ασθενειών

Οι κίνδυνοι της κλιματικής αλλαγής είναι πολύ περισσότεροι από όσοι νομίζαμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Οι επιπτώσεις των δικαστικών περιπετειών του Donald Trump

Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα με τις έρευνες του FBI για τον Donald Trump.

Τα επικίνδυνα sites που έχουν το Predator

Σε έρευνα που δημοσίευσε τον Μάιο το insidestory.gr, αποκαλύπτεται ότι η υπόθεση των παρακολουθήσεων έχει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις.