Το πανάρχαιο μαύρο διαμάντι που πουλήθηκε για σχεδόν 4 εκατ. Ευρώ

Το μαύρο διαμάντι Enigma αποτελεί ένα από το πιο σπάνια, δισεκατομμυριοετή κοσμικά θαύματα που έχει γνωρίσει ποτέ η ανθρωπότητα.

Γράφει: Τίμος Σαλαμές 11 Φεβρουαρίου 2022

Ένα μαύρο διαμάντι με το όνομα Enigma, 555,55 καρατίων και βάρους όσο περίπου μίας μπανάνας, ηλικίας δισεκατομμυρίων ετών, μόλις πωλήθηκε για περίπου 3,75 εκατομμύρια Ευρώ σε online δημοπρασία του οίκου Sotheyby's. Μάλιστα, ο αγοραστής του πολύτιμου λίθου που πιστεύεται ότι αποτελεί το μεγαλύτερο επεξεργασμένο διαμάντι στον κόσμο, επέλεξε να χρησιμοποιήσει κρυπτονόμισμα για να πραγματοποιήσει την αγορά του.

Η καταγωγή του διαμαντιού

Παρότι ανήκε στον προηγούμενο ιδιοκτήτη του για περίπου δύο δεκαετίες, λίγα πράγματα είναι γνωστά για την προέλευσή του. Υπάρχουν διάφορες -αντικρουόμενες- θεωρίες σχετικά με την καταγωγή του, με μία από αυτές να υποστηρίζει ότι 'έπεσε' στη Γη μέσω ενός αστεροειδούς.

Ποιος είναι ο πλειοδότης

Ο οίκος Sotheby's δεν δημοσιοποίησε το όνομα του αγοραστή μετά από τη δημοπρασία. Έτσι, ο επενδυτής κρυπτονομισμάτων Richard Heart στράφηκε στα social media για να υποστηρίξει ότι αυτός είναι εκείνος που αγόρασε το Enigma.

> Διάβασε ακόμα: Ό,τι πιο ακριβό υπάρχει στον πλανήτη αυτή τη στιγμή

Πληροφόρησε επίσης τους πάνω από 180.000 ακολούθους του στο Twitter ότι μετά από την ολοκλήρωση της πληρωμής και τη μεταφορά της ιδιοκτησίας του πολύτιμου λίθου σε εκείνον, θα τον μετονομάσει σε HEX.com Diamond, ως φόρο τιμής στην πλατφόρμα blockchain που έχει ιδρύσει.

Το πανάρχαιο μαύρο διαμάντι που πουλήθηκε για σχεδόν 4 εκατ. ΕυρώSotheby's

Περί της καταγωγής των μαύρων διαμαντιών

Τα μαύρα διαμάντια -ή, αλλιώς, carbonado- αποτελούν ένα είδος φυσικών διαμαντιών των οποίων η σκληρότητα θεωρείται από τις πιο ισχυρές. Είναι εξαιρετικά σπάνια, ενώ έχουν βρεθεί μόνο στη Βραζιλία και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

> Διάβασε ακόμα: Ποιος γέμισε με διαμάντια τα Dunk Low της Nike;

Επειδή περιέχουν οσμπορνίτη, μια φυσική μορφή νιτριδίου του τιτανίου που έχει βρεθεί μόνο σε μετεωρίτες, πιστεύεται ότι προέρχονται από το διάστημα. Ο οίκος Sotheby's, μάλιστα, περιέγραψε το Enigma ως 'ένα από το πιο σπάνια, δισεκατομμυριοετή κοσμικά θαύματα που έχει γνωρίσει ποτέ η ανθρωπότητα'.

Παρόλα αυτά, η ακριβής καταγωγή των μαύρων διαμαντιών καλύπτεται από μυστήριο. Από τα λίγα πράγματα που γνωρίζουμε, αξίζει να αναφερθεί ότι συνήθως έχουν ηλικία 2,6 έως 3,2 δισεκατομμυρίων ετών. Δηλαδή, είναι πιο 'αρχαία' και από τους δεινόσαυρους. Η Γη, για να έχεις μέτρο σύγκρισης, 'γεννήθηκε' πριν από 4,65 δισεκατομμύρια έτη. Το δικό μας σχόλιο; Πολλά τα λεφτά και πολλά τα έτη.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Mehmet Haberal ή αλλιώς, ο γιατρός από την Τουρκία που θα γίνει δεκτός στην Ακαδημία Αθηνών

Το βιογραφικό του και μόνο, η σπουδαία του συμβολή στην ιατρική επιστήμη στην Τουρκία θα δικαιολογούσε την τιμητική διάκριση αλλά, δεν είναι μόνο αυτό που έχει σημασία.

Μία διεξοδική ανάλυση της σύγκρουσης Ιράν-Ισραήλ

Η ισραηλινή επίθεση στη Δαμασκό, η απάντηση του Ιράν και το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Πόσα χρήματα έβγαλε το ζεύγος Biden μέσα στο 2023

Τα φορολογικά στοιχεία του προέδρου των ΗΠΑ και της πρώτης κυρίας μίλησαν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τα 35 ονόματα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Όπως ανακοινώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, συμμετείχαν στις προκριματικές είτε με διαδικτυακή ψήφο είτε δια ζώσης περισσότερα από 63.000 μέλη και φίλοι του κόμματος.

H Ελεονώρα Μελέτη για την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

"Δεν είναι το χρώμα που με έπεισε, αλλά η στιγμή...".

Τι σημαίνει η επιλογή Μπελέρη για τις Ευρωεκλογές

Η επιλογή του πρωθυπουργού, η οποία χειροκροτήθηκε παρατεταμένα στην κεντρική αίθουσα του Ωδείου Αθηνών, περιέχει υψηλούς συμβολισμούς.