Όταν ο Elon Musk υπέκυψε στη 'γοητεία' ενός παίκτη πόκερ

Ποιο είναι το χρονικό της σχέσης του Elon Musk με τον Ρώσο πρώην επαγγελματία παίκτη του πόκερ Igor Kurganov, που τον απέλυσε με συνοπτικές διαδικασίες.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, πριν ο Elon Musk απολύσει από το φιλανθρωπικό του ίδρυμα τον Igor Kurganov, έναν γεννημένο στη Ρωσία πρώην επαγγελματία παίκτη του πόκερ, το FBI είχε αρχίσει να ερευνά τον ρόλο του στο πλευρό του "πιο πλούσιου ανθρώπου πάνω στη Γη", για την πιθανότητα να σχετίζεται με πιθανή ξένη επιρροή στη χώρα.

Το ρεπορτάζ της Wall Street Journal

Ο 34χρονος Igor Kurganov είχε αναδυθεί πολύ γρήγορα σε κεντρική φιγούρα στον κλειστό κύκλο του Musk, καθώς επέβλεπε τεράστια ποσά δεσμευμένα για δωρεές, μέχρι που ο "στρατηγός" του δισεκατομμυριούχου, ο Jared Birchall, απαίτησε την απομάκρυνσή του, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal

Το ρεπορτάζ, που βασίζεται σε συνεντεύξεις με άτομα που βρίσκονται κοντά ή εντός του περιβάλλοντος του Musk Foundation, ανατέμνει την μπιζάρ και απότομη αναρρίχηση του Kurganov σε κορυφαίο σύμβουλο του Musk, έως τη στιγμή που η αντιπαλότητά του με τον Birchall έφτασε στο "ως εδώ και μη παρέκει".

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Birchall, ο οποίος επιβλέπει την ύψους 219 δισεκατομμυρίων δολαρίων περιουσία του Musk και ηγείται επισήμως του φιλανθρωπικού του ιδρύματος, ήταν όταν ένας πράκτορας του FBI ξεκίνησε να ρωτάει πράγματα σχετικά με τον Kurganov και ο Birchall ανησύχησε ότι αυτή η έρευνα θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια ευρύτερη έρευνα εντός της εταιρείας.

Όταν ο Elon Musk υπέκυψε στη 'γοητεία' ενός παίκτη πόκερGetty Images

Birchall εναντίον Kurganov

Γενημμένος στη Ρωσία, ο Kurganov -που δεν βρέθηκε τίποτα ενοχοποιητικό εναντίον του- μετακόμισε στη Γερμανία με τους μηχανικούς γονείς του, όταν ήταν τεσσάρων ετών. Στα είκοσί του, είχε κάνει όνομα ως επαγγελματίας παίκτης του πόκερ, κερδίζοντας τεράστια ποσά στα τουρνουά του Λας Βέγκας, με τα συνολικά του κέρδη να υπολογίζεται ότι ανέρχονται στα 18 εκατομμύρια δολάρια.

Αργότερα, αποσύρθηκε από τον τζόγο και στράφηκε στη φιλανθρωπία, συνιδρύοντας έναν όμιλο με την ονομασία Raising for Effective Giving, που θέτει στο κέντρο της φιλοσοφίας του τον αποτελεσματικό αλτρουισμό.

Με τον Musk γνωρίστηκε γύρω στο 2018, μέσω της συντρόφου και συμπαίκτριάς του, της Liv Boeree, που είναι στενή φίλη με την Grimes, την πρώην του Elon Musk. Ο πολυδισεκατομμυριούχος, λοιπόν, γοητεύτηκε από τον τρόπο σκέψης του Kurganov και τον προσέλαβε στο Musk Foundation.

> Διάβασε ακόμα: Γιατί ο Elon Musk ξενέρωσε με το Twitter;

Πέρυσι, η επιρροή του Kurganov ήταν τεράστια στο ίδρυμα, εθεωρείτο κάτι σαν αφεντικό επί θεμάτων καθημερινότητας και διαχειριζόταν 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές της Tesla, που ο Musk προόριζε να δωρίσει σε φιλανθρωπίες. Παρ' όλα αυτά, ο Birchall παρέμενε το "κεφάλι" του Musk Foundation και προφανώς ενοχλείτο από τη συνεχή άνοδο του Kurganov στην ιεραρχία. 

Ο Birchall, που είναι 47 ετών, παντρεμένος και πατέρας πέντε παιδιών, δουλεύει για τον Musk από το 2016. Για την ακρίβεια είναι το "πιστό σκυλί" και ο #1 συμβουλάτοράς του, για πάσης φύσεως θέματα, επαγγελματικά και μη.

> Διάβασε ακόμα: Στο μεταξύ, ο Elon Musk ήρθε Μύκονο για διακοπές

Τον Μάιο, ο Birchall απαίτησε από τον Musk να αποδεσμεύσει τον Kurganov από το ίδρυμα κι αυτός συμφώνησε, πράγμα το οποίο έχει επιβεβαιωθεί, όπως και το ότι, τελικά, δεν ξοδεύτηκαν καθόλου χρήματα του Musk σε projects που έχουν να κάνουν με τον αποτελεσματικό αλτρουισμό.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τόσο θα μας κοστίσει το λιώσιμο των πάγων

Οι μηχανικοί μελετούν ένα σχέδιο για την επιβράδυνση αυτής της καταστροφής και ξέρουν το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η Εύα Καϊλή μηνύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την πρόθεσή της να μετακομίσει και να ζήσει μόνιμα στην Ιταλία, το παράπονο ότι ούτε το κόμμα της ούτε η ΕΕ την στήριξαν εξέφρασε σε συνέντευξή της στην ιταλική Corriere Della Sera.

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.