Όταν ο Elon Musk υπέκυψε στη 'γοητεία' ενός παίκτη πόκερ

Ποιο είναι το χρονικό της σχέσης του Elon Musk με τον Ρώσο πρώην επαγγελματία παίκτη του πόκερ Igor Kurganov, που τον απέλυσε με συνοπτικές διαδικασίες.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, πριν ο Elon Musk απολύσει από το φιλανθρωπικό του ίδρυμα τον Igor Kurganov, έναν γεννημένο στη Ρωσία πρώην επαγγελματία παίκτη του πόκερ, το FBI είχε αρχίσει να ερευνά τον ρόλο του στο πλευρό του "πιο πλούσιου ανθρώπου πάνω στη Γη", για την πιθανότητα να σχετίζεται με πιθανή ξένη επιρροή στη χώρα.

Το ρεπορτάζ της Wall Street Journal

Ο 34χρονος Igor Kurganov είχε αναδυθεί πολύ γρήγορα σε κεντρική φιγούρα στον κλειστό κύκλο του Musk, καθώς επέβλεπε τεράστια ποσά δεσμευμένα για δωρεές, μέχρι που ο "στρατηγός" του δισεκατομμυριούχου, ο Jared Birchall, απαίτησε την απομάκρυνσή του, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal

Το ρεπορτάζ, που βασίζεται σε συνεντεύξεις με άτομα που βρίσκονται κοντά ή εντός του περιβάλλοντος του Musk Foundation, ανατέμνει την μπιζάρ και απότομη αναρρίχηση του Kurganov σε κορυφαίο σύμβουλο του Musk, έως τη στιγμή που η αντιπαλότητά του με τον Birchall έφτασε στο "ως εδώ και μη παρέκει".

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Birchall, ο οποίος επιβλέπει την ύψους 219 δισεκατομμυρίων δολαρίων περιουσία του Musk και ηγείται επισήμως του φιλανθρωπικού του ιδρύματος, ήταν όταν ένας πράκτορας του FBI ξεκίνησε να ρωτάει πράγματα σχετικά με τον Kurganov και ο Birchall ανησύχησε ότι αυτή η έρευνα θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια ευρύτερη έρευνα εντός της εταιρείας.

Όταν ο Elon Musk υπέκυψε στη 'γοητεία' ενός παίκτη πόκερGetty Images

Birchall εναντίον Kurganov

Γενημμένος στη Ρωσία, ο Kurganov -που δεν βρέθηκε τίποτα ενοχοποιητικό εναντίον του- μετακόμισε στη Γερμανία με τους μηχανικούς γονείς του, όταν ήταν τεσσάρων ετών. Στα είκοσί του, είχε κάνει όνομα ως επαγγελματίας παίκτης του πόκερ, κερδίζοντας τεράστια ποσά στα τουρνουά του Λας Βέγκας, με τα συνολικά του κέρδη να υπολογίζεται ότι ανέρχονται στα 18 εκατομμύρια δολάρια.

Αργότερα, αποσύρθηκε από τον τζόγο και στράφηκε στη φιλανθρωπία, συνιδρύοντας έναν όμιλο με την ονομασία Raising for Effective Giving, που θέτει στο κέντρο της φιλοσοφίας του τον αποτελεσματικό αλτρουισμό.

Με τον Musk γνωρίστηκε γύρω στο 2018, μέσω της συντρόφου και συμπαίκτριάς του, της Liv Boeree, που είναι στενή φίλη με την Grimes, την πρώην του Elon Musk. Ο πολυδισεκατομμυριούχος, λοιπόν, γοητεύτηκε από τον τρόπο σκέψης του Kurganov και τον προσέλαβε στο Musk Foundation.

> Διάβασε ακόμα: Γιατί ο Elon Musk ξενέρωσε με το Twitter;

Πέρυσι, η επιρροή του Kurganov ήταν τεράστια στο ίδρυμα, εθεωρείτο κάτι σαν αφεντικό επί θεμάτων καθημερινότητας και διαχειριζόταν 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές της Tesla, που ο Musk προόριζε να δωρίσει σε φιλανθρωπίες. Παρ' όλα αυτά, ο Birchall παρέμενε το "κεφάλι" του Musk Foundation και προφανώς ενοχλείτο από τη συνεχή άνοδο του Kurganov στην ιεραρχία. 

Ο Birchall, που είναι 47 ετών, παντρεμένος και πατέρας πέντε παιδιών, δουλεύει για τον Musk από το 2016. Για την ακρίβεια είναι το "πιστό σκυλί" και ο #1 συμβουλάτοράς του, για πάσης φύσεως θέματα, επαγγελματικά και μη.

> Διάβασε ακόμα: Στο μεταξύ, ο Elon Musk ήρθε Μύκονο για διακοπές

Τον Μάιο, ο Birchall απαίτησε από τον Musk να αποδεσμεύσει τον Kurganov από το ίδρυμα κι αυτός συμφώνησε, πράγμα το οποίο έχει επιβεβαιωθεί, όπως και το ότι, τελικά, δεν ξοδεύτηκαν καθόλου χρήματα του Musk σε projects που έχουν να κάνουν με τον αποτελεσματικό αλτρουισμό.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ύφεση δείχνουν και πάλι τα σήματα από τις 'φούσκες'

Είτε μας αρέσει είτε όχι, η ύφεση φαίνεται στον ορίζοντα.

Τι έψαχνε το FBI στο σπίτι του Donald Trump

Έγγραφα που αφορούν τα πυρηνικά της χώρας έψαχνε το FBI στο σπίτι του Trump.

Πώς συνδέεται η κλιματική αλλαγή με την εξάπλωση των ασθενειών

Οι κίνδυνοι της κλιματικής αλλαγής είναι πολύ περισσότεροι από όσοι νομίζαμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Οι επιπτώσεις των δικαστικών περιπετειών του Donald Trump

Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα με τις έρευνες του FBI για τον Donald Trump.

Τα επικίνδυνα sites που έχουν το Predator

Σε έρευνα που δημοσίευσε τον Μάιο το insidestory.gr, αποκαλύπτεται ότι η υπόθεση των παρακολουθήσεων έχει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις.

H στρατηγική διάβρωσης των Ουκρανών

Ο ρωσικός στρατός απομάκρυνε το 1/3 των δυνάμεών του από τα ανατολικά και το Κίεβο επιτίθεται στα αδύναμα σημεία.