Η Gridustry "χτίζει" μια νέα κουλτούρα κατανάλωσης ενέργειας

Η ελληνική startup που τα βάζει με την κατανάλωση ενέργειας.

Γράφει: Esquire Editors 15 Νοεμβρίου 2022

Ο τρόπος που παράγουμε και καταναλώνουμε ενέργεια σήμερα θα καθορίσει εάν θα υπάρχει ακμάζον μέλλον για τις κοινότητες, τις πόλεις και τον φυσικό κόσμο γύρω μας. Η Gridustry, που ίδρυσαν ο Αναστάσιος, ο Βασίλης και ο Χρήστος, αφοσιωμένη στο να είναι μέρος της λύσης, έχει ως αποστολή να συμβάλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, δημιουργώντας μια εύχρηστη και δυνατή ψηφιακή γέφυρα μεταξύ παραγωγών και καταναλωτών.

Χρησιμοποιώντας τις ισχυρές δυνατότητες που προσφέρουν οι cloud, blockchain και IoT τεχνολογίες, παρέχει στα μέλη της ένα ασφαλές και γρήγορο περιβάλλον όπου ο καθένας από εμάς μπορεί να διαχειριστεί το κόστος αλλά και τον αντίκτυπο που έχουν οι καθημερινές μας συνήθειες στο περιβάλλον, συνεισφέροντας στη δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος.

Καταναλωτές ενέργειας

  • Εξατομικευμένο και εύχρηστο περιβάλλον που παρέχει την πρόσβαση σε πληροφορίες και τα κατάλληλα εργαλεία ώστε ο καταναλωτής να έχει τον έλεγχο του κόστους, της ενεργειακής κατανάλωσης και του ενεργειακού αποτυπώματος (CO2 emissions). 
  • Εργαλεία διαχείρισης και παρακολούθησης της ενεργειακής κατανάλωσης.
  • Εξατομικευμένο πλάνο εξοικονόμησης ρεύματος. 
  • Αναλυτική παρουσίαση του ενεργειακού αποτυπώματος (CO2 emissions).
  • Δημιουργία στόχων και δράσεων για τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος (CO2 emissions). 

Παραγωγοί ενέργειας

  • Ασφαλές και έξυπνο περιβάλλον, που συνδέει, επεξεργάζεται και παρουσιάζει πληροφορίες με γνώσεις, για την ενδυνάμωση αποφάσεων. Μέσω των ευέλικτων εργαλείων, οι οργανισμοί τώρα μπορούν να μειώσουν τον χρόνο, το ρίσκο και το κόστος των νέων πράσινων επενδύσεων. 
  • Εξατομικευμένο πλάνο βελτιστοποίησης για την ενδυνάμωση του πράσινου χαρτοφυλακίου.
  • Βελτιστοποίηση κατανόησης, επικοινωνίας και διάδρασης με τους καταναλωτές ενέργειας μέσω της ψηφιακής γέφυρας.

Τον επόμενο μήνα η Gridustry θα ανακοινώσει την Public Beta version της πλατφόρμας της που ήδη τρέχει σε Private Prerelease. Τέλος, σημειώνεται πως με την πάροδο του χρόνου η ομάδα των αρχικών ιδρυτών διευρύνθηκε, με την προσθήκη της Ουρανίας Κωνσταντινίδου, η οποία κατέχει πολυετή εμπειρία στον χώρο των corporates και energy σε θέματα που αφορούν strategy, operations και business.

Mεθοδολογία

Από τις πάνω από 100 υποψηφιότητες που συγκέντρωσε το "Forbes" –είτε μέσω αιτήσεων των ίδιων των ενδιαφερομένων είτε μέσω προτάσεων από ιδρύματα και αρμόδιους φορείς–, η συντακτική ομάδα έκανε μια πρώτη διαλογή και κατέληξε σε 50. Η κριτική επιτροπή, η οποία αποτελούνταν από τους κ.κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο (διευθύνοντα σύμβουλο της Bespoke SGA Holdings), Νίκο Καραμούζη (πρόεδρο του SMERemediumCap και της Grant Thornton Ελλάδος), Μιχάλη Μπλέτσα (διευθυντή Πληροφορικής στο Media Lab του MIT), Θεοχάρη Φιλιππόπουλο (πρόεδρο του Capital.gr, πρόεδρο των Αττικών Εκδόσεων), αξιολόγησε τις 50 υποψηφιότητες με βαθμολογίες από το 1 (χαμηλότερο) έως το 4 (υψηλότερο), βάσει των οποίων διαμορφώθηκε η οριστική κατάταξη.  

Η σειρά δημοσίευσης έχει οριστεί σύμφωνα με τη βαθμολογία των μελών (από την υψηλότερη στη χαμηλότερη) και εν συνεχεία, αλφαβητικά. Προϋποθέσεις συμμετοχής στη λίστα "Forbes 30 under 30 Greece 2023" πληρούσαν όσοι είναι γεννημένοι από την 1/1/1993 και μετά.

Από: Capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πέθανε η Christine McVie, η τραγουδίστρια των Fleetwood Mac

Ήταν μία από τις δημιουργούς του άλμπουμ "Rumours" που έσπασε τα ταμεία το 1977.

Το ιταλικό καλωσόρισμα του Joe Biden στον Emmanuel Macron

Απόψε το επίσημο δείπνο με τους 200 αστακούς στον Λευκό Οίκο.

Η ιστορία του Pablo Escobar, σε φωτογραφίες

Επί τρία χρόνια, ο Βρετανός φωτογράφος James Mollison κατέγραφε έναν θρύλο που άφησε πίσω του χιλιάδες θύματα και θαυμαστές.

Γραφει Παναγιωτης Κουστας

Η σεξιστική ερώτηση που εξόργισε τη Sanna Marin

Η αφοπολιστική απάντηση που έδωσε η Sanna Marin και η Jacinda Ardern.

Το Κογκρέσο των ΗΠΑ αρχίζει να αμφισβητεί τα crypto

Γιατί είναι ανάγκη να υπάρξει, έστω και τώρα, ένα ρυθμιστικό πλαίσιο για τα κρυπτονομίσματα.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Θα τρομάξουν οι αγορές από την αναταραχή στην Κίνα;

Η πρώτη σοβαρή κρίση για την κυβέρνηση Xi μετά τη νέα εκλογή της ενδέχεται να επηρεάσει και τις αγορές.