Alternativa Financial: Η εταιρεία ηλεκτρονικών πληρωμών που διευκολύνει τους Έλληνες πολίτες

Η τρίτη εταιρεία ηλεκτρονικών πληρωμών στη Βουλγαρία που παρέχει ένα διαφορετικό είδος χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών σε Έλληνες πολίτες.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 02 Μαρτίου 2019

Ένα διαφορετικό είδος χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών σε Έλληνες πολίτες προσφέρει η εταιρεία Alternativa Financial, που αναμένεται να γίνει η τρίτη προτιμώμενη εταιρεία με άδεια για ηλεκτρονικές πληρωμές στη Βουλγαρία.

Τα έγγραφα της εταιρείας έχουν κατατεθεί στην στην Κεντρική Τράπεζα της Βουλγαρίας, που είναι η αρμόδια αρχή για την έκδοση των αδειών για το συγκεκριμένο είδος δραστηριότητας. Αξίζει να αναφερθεί ότι αποκλειστικά και μόνο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, οι εθνικές τράπεζες και οι εταιρείες ηλεκτρονικού χρήματος μπορούν να εκδώσουν άδεια και να εξαγοράσουν αυτό το είδος κεφαλαίων. Ασφαλώς και η απόκτηση άδειας ακολουθεί τη νόμιμη διαδικασία που περιγράφεται στον Νόμο περί Υπηρεσιών Πληρωμής και Συστημάτων Πληρωμών (ΝΥΠΣΠ) και στο διάταγμα αριθ. 16. Σύμφωνα με το νόμο αυτό, το ηλεκτρονικό χρήμα είναι νομισματική αξία που τηρείται σε ηλεκτρονική, συμπεριλαμβανομένης της μαγνητικής μορφής, που αποτελεί απαίτηση έναντι του εκδότη, εκδίδεται με την παραλαβή κεφαλαίων για την εκτέλεση πράξεων πληρωμής και παραλαμβάνεται από φυσικό ή νομικό πρόσωπο διαφορετικό από τον εκδότη των ηλεκτρονικών χρημάτων.

Μόλις δύο εταιρείες έχουν λάβει μέχρι σήμερα άδεια λειτουργίας ως εταιρείες ηλεκτρονικού χρήματος υπό τις οδηγίες της Βουλγαρικής Εθνικής Τράπεζας . Σύμφωνα με το νόμο, προβλέπεται  οι εταιρείες να εργάζονται με εκπροσώπους που επίσης βρίσκονται στο μητρώο, και με αυτό τον τρόπο η δραστηριότητά τους φθάνει σε ένα ευρύτερο φάσμα χρηστών – συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων πολιτών και των ελληνικών επιχειρήσεων. Η Alternativa Financial ήδη διαθέτει άδειες μη τραπεζικού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος (με αριθμό 27228 της 10.05.2017, καθώς και από το Υπουργείο Οικονομικών της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας με αριθμό 6592 της13.12.2018) ενώ η δεύτερη άδεια, που εκδόθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών δίνει το δικαίωμα της εταιρείας να παραλαμβάνει κεφάλαια πελατών και να εμπορεύεται με επενδυτικό χρυσό και άλλα πολύτιμα μέταλλα.

Η εταιρεία, που αριθμεί πάνω από 250 εργαζόμενους σε 5 χώρες, καθόλη τη διάρκεια της δραστηριότητάς της προσφέρει εξατομικευμένες επενδυτικές επιλογές για κάθε πελάτη, δικαιολογώντας στο απόλυτο τη φήμη της και αντιμετωπίζοντας πάντα επιτυχώς τις οικονομικές προκλήσεις κατά την επενδυτική επιλογή. Κανένας έλεγχος από τις αρχές αδειοδότησης δεν έχει επιφέρει πράξεις ή κυρώσεις τόσο για την εταιρεία όσο και για τα φυσικά πρόσωπα που την διευθύνουν και εργάζονται σε αυτήν. Τα άτομα της Επιτροπής Χρηματοπιστωτικής Εποπτείας της Βουλγαρίας που αναζητήθηκαν για σχόλιο, δήλωσαν ότι και στο μέλλον θα συνεχίσουν να ασκούν αυστηρή εποπτεία στις δραστηριότητες της εταιρείας και θα προστατεύουν τα συμφέροντα των πελατών. 

Alternativa Financial: Η εταιρεία ηλεκτρονικών πληρωμών που διευκολύνει τους Έλληνες πολίτες

Η εταιρεία διευθύνεται επί του παρόντος από τον Ρούμεν Γκαλαμπίνοφ, μια από τις αδιαμφισβήτητες αυθεντίες στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Ο ίδιος δήλωσε ότι η εποπτεία στο πρόσωπο της Επιτροπής Χρηματοπιστωτικής Εποπτείας θα ενισχύσει την εταιρεία και ότι η διοίκησή της σέβεται τις παρατηρήσεις της και εργάζεται για βελτίωση των διαδικασιών.

Ο Γκαλαμπίνοφ είναι ο επικεφαλής της ασφαλιστικής εποπτείας, το 2002 έγινε ο πρώτος πρόεδρος της Υπηρεσίας Εποπτείας Ασφαλίσεων και το 2003 έγινε Αναπληρωτής Πρόεδρος της νεοσυσταθείσας Επιτροπής Χρηματοπιστωτικής Εποπτείας (ΕΧΕ). Πρόκειται για το πρόσωπο που έφερε τις ελληνικές τράπεζες στη Βουλγαρία και μεταξύ άλλων έχει διατελέσει μέλος του διοικητικού συμβουλίου διεθνών ασφαλιστικών εταιρειών από τη Βουλγαρία, την Αυστρία και τις Η.Π.Α.

"Οι ελληνικές αρχές είναι σκεπτικιστές σχετικά με το γεγονός ότι Έλληνες πολίτες πρέπει να γίνονται πελάτες ταξιδεύοντας μέχρι τη Σόφια. Προσπαθούμε να διευκολύνουμε αυτή τη διαδικασία με κάθε τρόπο, καθώς βλέπουμε μεγάλο οικονομικό δυναμικό στους σκληρά εργαζόμενους και πεισματάρηδες Έλληνες. Οι Έλληνες μπορούν να αποτελούν παράδειγμα για τον υπόλοιπο κόσμο. Δυστυχώς, πρόκειται για ένα άλλο παράδειγμα των ασφυκτικών ευρωπαϊκών κανονισμών, που έχουν στόχο να κάνουν τη ζωή πιο δύσκολη και να καταστείλουν τη φιλοδοξία των εργαζόμενων πολιτών" δήλωσε πρόσφατα ο κ. Γκαλαμπίνοβ για το γεγονός πως πρόσφατα η Alternativa Financial αποτέλεσε αντικείμενο ελέγχου της Ελληνικής Ρυθμιστικής Αρχής Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών και η τελευταία έκανε συστάσεις στην εταιρεία να αγοράσει τοπική εταιρεία.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Επικαιρότητα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Η παράξενη και πολύ κερδοφόρα αγορά των μεταχειρισμένων Lego

Κάποια sets μπορούν να σου αποφέρουν κέρδος μέχρι και 600%. Περισσότερο δηλαδή από ότι τα διαμάντια.

Η 7χρονη εξορία του Julian Assange

Η καθημερινότητα του ιδρυτή των WikiLeaks, από το 2012 έως το 2019 (όπου και συνελήφθη) μέσα σε ένα βίντεο από τις κάμερες της πρεσβείας του Εκουαδόρ.