Ιταλία-Ευρώ: Μία σχέση που δοκιμάζεται

Το οικονομικό "φάρμακο" για την Ιταλία είναι εξαιρετικά αμφίβολης αποτελεσματικότητας – και πάντως ανεπιθύμητο για τον ασθενή, η κατάσταση του οποίου διαρκώς επιδεινώνεται, με ορατό τον κίνδυνο της "μεταδοτικότητας".

Γράφει: Esquire Editors 20 Απριλίου 2020

Το φάρμακο είναι εξαιρετικά αμφίβολης αποτελεσματικότητας (για την Ιταλία) – και πάντως ανεπιθύμητο για τον ασθενή, η κατάσταση του οποίου διαρκώς επιδεινώνεται, με ορατό τον κίνδυνο της "μεταδοτικότητας". Είναι η περίπτωση της Ιταλίας και συνάμα όλης της Ευρωζώνης, μόλις μία εβδομάδα μετά τις συμβιβαστικές αποφάσεις του Eurogroup, που έκαναν ολοένα και περισσότερους να αμφισβητούν την ικανότητα της Ε.Ε. να υπερβεί τις διαιρέσεις Βορρά-Νότου και να σταθεί στο ύψος των προκλήσεων που προκύπτουν από την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού.

Του Κώστα Ράπτη

Τα σενάρια του ΔΝΤ

Η Ιταλία αποτελεί, ως γνωστόν, τη μεγαλύτερη (μαζί με την Ισπανία) εστία υγιειονομικού συναγερμού, ταυτόχρονα όμως και το περισσότερο ευάλωτο μέλος της Ευρωζώνης − τουλάχιστον με μέγεθος τέτοιο ώστε μια "καραντίνα" του τύπου της ελληνικής κρίσης να μην είναι νοητή.

Από: capital.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Επικαιρότητα