Ηλιακή ενέργεια για ενοικιαστές

Στη Γερμανία, ένα συναρμολογούμενο kit με ηλιακά πάνελ δίνει την πράσινη λύση σε όσους δεν μένουν σε δικό τους σπίτι.

Όλοι μιλούν για την ηλιακή ενέργεια. Παρ' όλα αυτά, μέχρι πρόσφατα, στη Γερμανία τουλάχιστον, ενώ οι ιδιοκτήτες μπορούσαν να αγοράσουν και να εγκαταστήσουν στα σπίτια τους ηλιακά πάνελ, οι ενοικιαστές δεν είχαν αυτή τη δυνατότητα. Πλέον, μία startup με έδρα το Βερολίνο, η We Do Solar, φιλοδοξεί να αλλάξει αυτή την κατάσταση, καθώς δημιούργησε ήδη ένα kit ηλιακών πάνελ που μπορείς να τοποθετήσεις στο μπαλκόνι ή τον φράχτη σου. Μάλιστα, το συγκεκριμένο kit υπολογίζεται ότι μπορεί να σου εξασφαλίσει έως και 25% οικονομία στον λογαριασμό του ρεύματος που πληρώνεις.

Πώς λειτουργεί το kit

Απλώς το στερεώνεις όπου είναι να το στερεώσεις με τους ειδικούς ιμάντες που περιλαμβάνονται στο πακέτο και μπορείς κατευθείαν να επωφεληθείς από την ενέργεια που παράγουν τα πάνελ, η οποία, ανάλογα με τη θέση που θα τα εγκαταστήσεις και από τον καιρό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί π.χ. για να βάλεις πλυντήριο ή για να φορτίσεις 60 κινητά τηλέφωνα μέσα σε μία μέρα.

Ηλιακή ενέργεια για ενοικιαστέςiStock

Η επανάσταση που φέρνει 

Οι κατασκευαστές του kit υπολόγισαν ότι, πριν από την εφεύρεσή του, υπήρχαν στη Γερμανία περίπου 200 χιλιάδες DIY λύσεις με τις οποίες οι κάτοικοί της είχαν προσπαθήσει να εκμεταλλευτούν την ηλιακή ενέργεια. Το DIY, όμως, δεν τηρεί πάντοτε τις προϋποθέσεις ασφαλείας, ενώ όσοι νοικιάζουν το σπίτι που μένουν δεν έχουν το δικαίωμα να προβούν σε μία τόσο μεγάλη αλλαγή σε αυτό αλλά ούτε και τη διάθεση να επενδύσουν χρήματα σε ένα σπίτι που δεν τους ανήκει.

> Διάβασε ακόμα: Η Ευρώπη ετοιμάζεται για τον πιο ψυχρό χειμώνα

Η επενδυτική ευκαιρία της We Do Solar

Αν αναλογιστούμε ότι στη Γερμανία το 48,9% του πληθυσμού μένει σε σπίτι που είναι νοικιασμένο, τότε μπορούμε να καταλάβουμε το τεράστιο μέγεθος της επενδυτικής ευκαιρίας για τη We Do Solar και εταιρείες όπως αυτή.

> Διάβασε ακόμα: Η ενεργειακή κρίση στη Γερμανία και οι μύθοι που καταρρίπτει

Βέβαια, το kit δεν διανέμεται τζάμπα. Κοστίζει 1.299 Ευρώ, ένα ποσό που δεν είναι καθόλου αμελητέο σε μια εποχή που είναι πολλοί όσοι παλεύουν για να βγάλουν τα έξοδα του μήνα με τον μισθό τους.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Οι πρωτιές στις δημοσκοπήσεις των Ευρωεκλογών

Όσα παρουσιάζει η δημοσκόπηση της Opinion Poll.

'Ξέρουμε πότε θα έρθει η επόμενη πανδημία', λένε οι επιστήμονες

Σημαντική πλειοψηφία εμπειρογνωμόνων σε θέματα ασθενειών προβλέπει την επόμενη πανδημία.

Γραφει Παυλος Κρουστης