Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής σε μία φωτογραφία

Στην Γροιλανδία οι πάγοι λιώνουν με ανησυχητική ταχύτητα.

Γράφει: Γιώργος Ρομπόλας 19 Ιουνίου 2019

Η κλιματική αλλαγή είναι ένα κατασκευασμένο hoax και δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχούμε. Ή τουλάχιστον αυτό θέλει να πιστέψουμε ο Πρόεδρος των Η.Π.Α, Donald Trump. Την ίδια στιγμή όμως, περιοχές του πλανήτη που είναι διάσημες για τις πολικές συνθήκες που κυριαρχούν καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, έρχονται αντιμέτωπες με πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Αν ο κίνδυνος για το Westeros ήταν ο χειμώνας, στον πλανήτη Γη ένα επικίνδυνο καλοκαίρι δείχνει έτοιμο να την καταστρέψει.

Η φωτογραφία που κάνει τον γύρο του ίντερνετ παγώνοντας κυριολεκτικά το αίμα στους αναγνώστες έρχεται από την Γροιλανδία - εκεί, δηλαδή, που υπό φυσιολογικές συνθήκες ο υδράργυρος δεν ξεπερνά τέτοια εποχή του 3,2 βαθμούς Κελσίου. Σε ένα περίεργο γύρισμα της μοίρας όμως το θερμόμετρο χτύπησε κόκκινο: 17 βαθμοί Κελσίου λες κι έρχεται το τέλος του κόσμου. Δεν είναι, όμως, η θερμοκρασία που τρομάζει αλλά η εικόνα: ένα κλασικό έλκηθρο που σέρνουν καλά εκπαιδευμένα σκυλιά δεν βρίσκει χιόνι για να πατήσει. Ο κόσμος της Γροιλανδίας, ξαφνικά, έχει αρχίσει να λιώνει.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε από τoν Steffen Olsen, επιστήμονα του Μετεωρολογικού Σταθμού της Δανίας (στην οποία ανήκει η Γροιλανδία), κατά τη διάρκεια μίας αποστολής ρουτίνας. "Οι κοινότητες της Γροιλανδίας βασίζονται στις παγωμένες θάλασσες για τις μετακινήσεις, το κυνήγι και το ψάρεμα, τέτοιους είδους ακραία φαινόμενα, όπως το ξαφνικό λιώσιμο της επιφάνειας των πάγων κάνουν επιτακτική την ανάγκη για καλύτερες μετεωρολογικές προβλέψεις" ήταν το μάλλον ευγενικό και καθησυχαστικό μήνυμά του. Γιατί η αλήθεια είναι πως ο πλανήτης εκπέμπει SOS. Η κατάσταση εξελίσσεται από ανησυχητική σε επικίνδυνη.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Επικαιρότητα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Τσέρνομπιλ, το νέο αγαπημένο trend των Influencers

Οι τουριστικές εκδρομές στο σημείο της τραγωδίας με στόχο τα likes έχουν αυξηθεί επικίνδυνα.

Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει την κλιματική αλλαγή

Βρισκόμαστε λίγο πριν την καταστροφή και τα πρώτα σημάδια είναι φανερά.