Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής σε μία φωτογραφία

Στην Γροιλανδία οι πάγοι λιώνουν με ανησυχητική ταχύτητα.

Η κλιματική αλλαγή είναι ένα κατασκευασμένο hoax και δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχούμε. Ή τουλάχιστον αυτό θέλει να πιστέψουμε ο Πρόεδρος των Η.Π.Α, Donald Trump. Την ίδια στιγμή όμως, περιοχές του πλανήτη που είναι διάσημες για τις πολικές συνθήκες που κυριαρχούν καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, έρχονται αντιμέτωπες με πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Αν ο κίνδυνος για το Westeros ήταν ο χειμώνας, στον πλανήτη Γη ένα επικίνδυνο καλοκαίρι δείχνει έτοιμο να την καταστρέψει.

Η φωτογραφία που κάνει τον γύρο του ίντερνετ παγώνοντας κυριολεκτικά το αίμα στους αναγνώστες έρχεται από την Γροιλανδία - εκεί, δηλαδή, που υπό φυσιολογικές συνθήκες ο υδράργυρος δεν ξεπερνά τέτοια εποχή του 3,2 βαθμούς Κελσίου. Σε ένα περίεργο γύρισμα της μοίρας όμως το θερμόμετρο χτύπησε κόκκινο: 17 βαθμοί Κελσίου λες κι έρχεται το τέλος του κόσμου. Δεν είναι, όμως, η θερμοκρασία που τρομάζει αλλά η εικόνα: ένα κλασικό έλκηθρο που σέρνουν καλά εκπαιδευμένα σκυλιά δεν βρίσκει χιόνι για να πατήσει. Ο κόσμος της Γροιλανδίας, ξαφνικά, έχει αρχίσει να λιώνει.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε από τoν Steffen Olsen, επιστήμονα του Μετεωρολογικού Σταθμού της Δανίας (στην οποία ανήκει η Γροιλανδία), κατά τη διάρκεια μίας αποστολής ρουτίνας. "Οι κοινότητες της Γροιλανδίας βασίζονται στις παγωμένες θάλασσες για τις μετακινήσεις, το κυνήγι και το ψάρεμα, τέτοιους είδους ακραία φαινόμενα, όπως το ξαφνικό λιώσιμο της επιφάνειας των πάγων κάνουν επιτακτική την ανάγκη για καλύτερες μετεωρολογικές προβλέψεις" ήταν το μάλλον ευγενικό και καθησυχαστικό μήνυμά του. Γιατί η αλήθεια είναι πως ο πλανήτης εκπέμπει SOS. Η κατάσταση εξελίσσεται από ανησυχητική σε επικίνδυνη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Οι πρωτιές στις δημοσκοπήσεις των Ευρωεκλογών

Όσα παρουσιάζει η δημοσκόπηση της Opinion Poll.

'Ξέρουμε πότε θα έρθει η επόμενη πανδημία', λένε οι επιστήμονες

Σημαντική πλειοψηφία εμπειρογνωμόνων σε θέματα ασθενειών προβλέπει την επόμενη πανδημία.

Γραφει Παυλος Κρουστης