Το ηχητικό ντοκουμέντο από τη νέα τουρκική παρενόχληση

Οι Τούρκοι παρενόχλησαν και απείλησαν ελληνικά πλοία και ελικόπτερα δυτικά της Χάλκης.

Γράφει: Esquire Editors 26 Αυγούστου 2020

Χωρίς όρια φαίνεται να είναι η εξέλιξη της τουρκικής προκλητικότητας τόσο στην ανατολική Μεσόγειο, όσο και στο Αιγαίο. Χθες το βράδυ κορυφώθηκε με ένα ακόμα περιστατικό, αυτό της διάσωσης ναυαγών μεταναστών και προσφύγων που έπλεαν στη θαλάσσια περιοχή που βρίσκεται στα 21 ναυτικά μίλια δυτικά της Χάλκης.

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε τις απογευματινές ώρες για σκάφος σε δυσχερή θέση με αλλοδαπούς επιβαίνοντες και κινητοποιήθηκε άμεσα το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας - Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ).

Στην λέμβο, η οποία έπλεε στα νερά της Χάλκης από χθες το απόγευμα 26 Αυγούστου βρίσκονται μετανάστες ενήλικες και ανήλικοι και μέχρι τώρα έχουν διασωθεί 96 άτομα ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για αγνοούμενους.

Ενώ στην περιοχή, προς εντοπισμό των αλλοδαπών, έσπευσαν τέσσερα περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού και πέντε παραπλέοντα εμπορικά πλοία, και παράλληλα απογειώθηκαν ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, οι Τούρκοι βρήκαν ευκαιρία να προκαλέσουν ξανά.

Τα ηχητικά ντοκουμέντα της ντροπής

Σύμφωνα με τα ηχητικά ντοκουμέντα που έχουν έρθει στο φως από το Militaire gr, αποδεικνύεται η αδιαφορία με την οποία οι Τούρκοι αντιμετωπίζουν τις ανθρώπινες ζωές στο Αιγαίο, προκειμένου να ασκήσουν την πολιτική τους.

Την ώρα που η πυραυλάκατος ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ, με ελικόπτερο του ΠΝ και της ΠΑ, μαζί με 5 παραπλέοντα πλοία και σκάφη του Λιμενικού Σώματος, έδιναν μάχη για να σώσουν 96 ανθρώπινες ψυχές, οι Τούρκοι έστειλαν στην περιοχή σκάφη της ακτοφυλακής τους τα οποία καλούσαν από τον ασύρματο τα εμπορικά πλοία να αποχωρήσουν, γιατί "βρίσκονταν σε τουρκική περιοχή”.

Ακόμη χειρότερα τα πληρώματα των τουρκικών σκαφών με λέιζερ προσπαθούσαν να προκαλέσουν προβλήματα στα πληρώματα των ελικοπτέρων διάσωσης. Πλήρη αδιαφορία για τις ανθρώπινες ζωές. Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι πλήρωμα τουρκικού σκάφους απαίτησε από καπετάνιο φορτηγού πλοίου, να τους παραδώσουν τους 15 ναυαγούς που είχαν περισυλλέξει.

Από: thetoc.gr


φωτογραφία Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι ερωτήσεις στη φόρμα που θα συμπληρώνουν τα θύματα κακοποίησης

Αλλάζει το πρωτόκολλό της η Αστυνομία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Α.Τ των Αγίων Αναργύρων.

To παρασκήνιο της απομάκρυνσης του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η καρατόμηση του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος.

Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν

Πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας

Έπειτα από απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.

O πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι μέτοχοι της Stellantis άνοιξαν το δρόμο για να καταστήσουν τον Carlos Tavares τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO.

Γραφει TopGear