O Putin έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα, γράφει το Bloomberg

Όπως αναφέρει ο Andreas Kluth στο Bloomberg Opinion, ακόμα και η Merkel που είχε καλή σχέση με τον Putin, έλεγε το ίδιο.

Γράφει: Esquire Editors 25 Φεβρουαρίου 2022

Ένα άρθρο "φωτιά" δημοσιεύει το Bloomberg για το πώς ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin από ηγέτης που έκουγε τους συμβούλους του και τις διαφορετικές απόψειςς τα πρώτα χρόνια της διακυβέρνησής του, άλλαξε τελείως και άρχισε να κατασκευάζει μια εναλλακτική πραγματικότητα.

Όπως αναφέρει ο Andreas Kluth στο Bloomberg Opinion που αναδημοσιεύει το capital.gr, "ο Putin, απ' ό,τι φαίνεται, έχει ταξιδέψει περαιτέρω στο δικό του μετασύμπαν" και δεν έχει καν κινητό τηλέφωνο.

Ακόμη και η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Angela Merkel που είχε καλή σχέση μαζί του και μιλούσαν στα ρώσικα, μετά από ένα τηλεφώνημά τους, πλέον "δεν ήταν σίγουρη ότι ο Putin ήταν σε επαφή με την πραγματικότητα" και ότι φαινόταν να ζει "σε έναν άλλο κόσμο".

To άρθρο του Bloomberg

Αρχίσαμε λοιπόν. Ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin, αναγνωρίζοντας δύο αποσχιστικές περιοχές της Ουκρανίας ως ανεξάρτητα κράτη και στέλνοντας εκεί Ρώσους στρατιώτες ως "ειρηνευτική δύναμη", έκανε την αρχή αυτού που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε έναν πόλεμο.

Τι έχει στο μυαλό του ο συγκεκριμένος άνθρωπος; Πώς βλέπει τον κόσμο; Οι αναλυτές και οι ειδικοί παντού στον κόσμο ξύνουν με απορία το κεφάλι τους. Πολλές πιθανές απαντήσεις είναι τρομακτικές.

Δεν ήταν πάντα έτσι

Υπήρξε μια εποχή, στα πρώτα χρόνια της "βασιλείας" του, που ο Putin περιβαλλόταν ακόμα με συμβούλους και ειδικούς οι οποίοι του παρείχαν διαφορετικές μεταξύ τους απόψεις και ερμηνείες για τον κόσμο, μια εποχή που μιλούσε με ξένους ηγέτες και άκουγε πραγματικά τι του έλεγαν. Κατά τα φαινόμενα, τότε βρισκόταν σε επαφή με την πραγματικότητα.

Η συνέχεια στο TheToc.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

H Κομισιόν εξετάζει την απαγόρευση του TikTok Lite

Η TikTok έχει πλέον προθεσμία έως τις 23 Απριλίου για να υποβάλει την έκθεση αξιολόγησης κινδύνου στην Επιτροπή.

Ο δεύτερος Ψυχρός Πόλεμος κλιμακώνεται ταχύτερα από τον πρώτο

Ποιες είναι όμως οι μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ του Πρώτου και του Δεύτερου Ψυχρού Πολέμου;

O Στέφανος Κασσελάκης μιλά για τη σχέση του με τη θρησκεία

″Δεν έχουν συνηθίσει από έναν πολιτικό να είναι αυθεντικός και ειλικρινής και ρομαντικός κλπ.", λέει ο κ. Κασσελάκης.

Ο 'εφιάλτης' της Tesla

Αν τα πράγματα για την Tesla είναι τόσο άσχημα, γιατί η αποτίμηση παραμένει τόσο υψηλή;

To φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος τίμησε και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Γης με την δεντροφύτευση 2.000 καρποφόρων δέντρων σε βόρεια Εύβοια & Μάνη

Η Παγκόσμια Ημέρα Γης στις 22 Απριλίου αποτελεί μια ημέρα αφιερωμένη στην προστασία του περιβάλλοντος, μια ευκαιρία να εμπνευστούμε, να δράσουμε και να αφήσουμε το θετικό μας αποτύπωμα στον πλανήτη.

Η ρωσική προπαγάνδα κατά της Ουκρανίας χρησιμοποιεί AI

Οι προσπάθειες ρωσικής επιρροής έχουν επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στο να στρέψουν την κοινή γνώμη στις ΗΠΑ κατά της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ.