Γιατί ο Elon Musk δε θα τα έβγαζε πέρα με το Twitter στο δικαστήριο

Τι έκανε τον μεγιστάνα να κάνει πίσω και να αγοράσει το Twitter στην αρχική συμφωνηθείσα τιμή των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μετά από μήνες προσπαθειών ακύρωσης της συμφωνίας που έκανε για την εξαγορά του Twitter, ο Elon Musk δήλωσε ότι σκοπεύει να ολοκληρώσει την αγορά του, στη συμφωνηθείσα τιμή των 54,20 δολαρίων ανά μετοχή. Κι αυτό παρότι από τον Μάιο έκανε δηλώσεις με τις οποίες υποστήριζε ότι θα μπορούσε εύκολα να απαλλαγεί από την υποχρέωση του να "σκάσει" 44 δισεκατομμύρια δολάρια για να κάνει το αγαπημένο του μέσο κοινωνικής δικτύωσης δικό του. Οι εξειδικευμένοι νομικοί, πάντως, δεν εξεπλάγησαν με τη στροφή των 360 μοιρών που έκανε, ενώ, να σημειωθεί, αν κάνει πίσω και δεν καταβάλει το ποσό μέχρι τις 5 το πρωί της 28ης Οκτωβρίου, η δίκη θα προγραμματιστεί εκ νέου να γίνει τον Νοέμβριο.

Γιατί ο Elon Musk δε θα τα έβγαζε πέρα με το Twitter στο δικαστήριοGetty Images

Κατηγόρησε το Twitter για απάτη χωρίς να έχει στοιχεία

Ο Musk ανακοίνωσε τον Μάιο ότι η απόκτηση του Twitter από τον ίδιο είχε "παγώσει" προσωρινά, καθώς υποστήριξε ότι το Twitter είχε υποβαθμίσει τον αριθμό των spam και των ψεύτικων λογαριασμών που φιλοξενεί στην πλατφόρμα του. Τον δε Αύγουστο, έλαβε νομικά μέτρα εναντίον του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, κατηγορώντας την εταιρεία στην οποία ανήκει για απάτη, για τον ίδιο περίπου λόγο.

> Διάβασε ακόμα: Κι όμως, το Twitter προσπάθησε να βγάλει χρήματα από το πορνό

Με το να κατηγορεί το Twitter για απάτη, βέβαια, έθεσε τα νομικά standars πολύ ψηλά - οι σχετικές κατηγορίες θα ήταν πολύ δύσκολο να εξακριβωθούν, καθώς θα έπρεπε να αποδειχθεί ότι το Twitter όχι μόνο γνώριζε για τα προβλήματα της πλατφόρμας του αλλά και ότι με δόλο προσπάθησε να παραπλανήσει τον Musk σχετικά με αυτά.

> Διάβασε ακόμα: Πρώην του Elon Musk δημοπράτησε φωτογραφίες του από τη σχολή

Δεν γίνεται να βλάψει αυτό που θα αποκτήσει

Ένας άλλος λόγος που ενδέχεται να εξηγεί το πισωγύρισμα του Musk είναι το ότι μια δίκη εναντίον του Twitter θα έβλαπτε τον ίδιο προσωπικά. Το να στραφεί, δηλαδή, εναντίον ενός μέσου που, απ' ό,τι φαίνεται, θα καταλήξει στα χέρια του, δεν είναι και ό,τι καλύτερο, καθώς η αρνητική δημοσιότητα της δίκης θα μείωνε την αξία του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

H Κομισιόν εξετάζει την απαγόρευση του TikTok Lite

Η TikTok έχει πλέον προθεσμία έως τις 23 Απριλίου για να υποβάλει την έκθεση αξιολόγησης κινδύνου στην Επιτροπή.

Ο δεύτερος Ψυχρός Πόλεμος κλιμακώνεται ταχύτερα από τον πρώτο

Ποιες είναι όμως οι μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ του Πρώτου και του Δεύτερου Ψυχρού Πολέμου;

O Στέφανος Κασσελάκης μιλά για τη σχέση του με τη θρησκεία

″Δεν έχουν συνηθίσει από έναν πολιτικό να είναι αυθεντικός και ειλικρινής και ρομαντικός κλπ.", λέει ο κ. Κασσελάκης.

Ο 'εφιάλτης' της Tesla

Αν τα πράγματα για την Tesla είναι τόσο άσχημα, γιατί η αποτίμηση παραμένει τόσο υψηλή;

Η ρωσική προπαγάνδα κατά της Ουκρανίας χρησιμοποιεί AI

Οι προσπάθειες ρωσικής επιρροής έχουν επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στο να στρέψουν την κοινή γνώμη στις ΗΠΑ κατά της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το 'Ροζ Φεγγάρι'

Τι είναι ακριβώς; Γιατί ονομάζεται έτσι; Και κυρίως, πότε θα μπορέσεις να το απολαύσεις;

Γραφει Γιαννης Σπανος